اخطار تاج به باشگاه‌های ایرانی؛ از وابستگی به اسپانسر کم کنید!

اخطار تاج به باشگاه‌های ایرانی؛ از وابستگی به اسپانسر کم کنید!

پایگاه خبری فوتبالی- باشگاه‌های فوتبال در لیگ برتر باید درآمدهای‌شان از اسپانسر اصلی را کاهش بدهند.

به گزارش فوتبالی، حساسیت‌های مالی کنفدراسیون فوتبال آسیا یکی از موانع سخت باشگاه‌های ایرانی برای کسب مجوز حرفه‌ای است. بدهی‌های ریز و درشتی که در گذشته‌های دور و نزدیک روی هم انباشته شده، وابستگی مالی تیم‌های مختلف به منابع دولتی یا صنعتی در کنار ضعف درآمدزایی، مواردی هستند که حسابرسی و تهیه گزارش مالی باشگاه‌ها را دچار پیچیدگی خاصی می‌کند.

موضوعی که امسال برای باشگاه سپاهان به عنوان یک باشگاه دارای ساختار حرفه‌ای، دردسرساز شد و این باشگاه به خاطر تاخیر در ارائه گزارش حسابرس موفق به کسب مجوز حرفه‌ای نشد تا زنگ خطری جدی برای سایر باشگاه‌های لیگ برتری باشد.

رییس فدراسیون فوتبال امروز در تشریح حساسیت‌های مالی AFC، با اشاره به موضوع زیان انباشته باشگاه‌ها اعلام کرد که کنفدراسیون فوتبال آسیا نمی‌پذیرد باشگاهی که کاهش زیان انباشته ندارد، مجوز حرفه‌ای بگیرد. همچنین در کنار این مساله، زیان عملیاتی باشگاه‌ها هم مورد توجه قرار دارد و به این معناست که آن‌ها در سال جاری هم نباید زیان‌دهی داشته باشند. بنابراین دو موضوع زیان انباشته و زیان عملیاتی باشگاه‌ها زیر ذره‌بین AFC است.

اما مهمترین مساله که می‌تواند چالش جدیدی را برای باشگاه‌ها و همچنین دست‌اندرکاران فوتبال ایران به وجود بیاورد و اتفاقا رابطه مستقیمی هم با حق‌پخش و صداوسیما دارد، بحث درآمدزایی و اسپانسرینگ باشگاه‌هایی است که به دنبال کسب مجوز حرفه‌ای هستند.

مهدی تاج در مورد بحث درآمدهای باشگاه‌های لیگ برتری، گفت: "مهمترین بخش این موضوع، کاهش وابستگی به شرکت‌های مادر است. امروز همه باشگاه‌های ما از اسپانسری استفاده می‌کنند. پرسپولیس از بانک شهر، استقلال از هلدینگ خلیج فارس، باشگاه فولاد از فولاد خوزستان، سپاهان از فولاد مبارکه ذوب آهن و... این خیلی مهم است که  میزان عدم وابستگی باید ظرف 5 سال به 40 درصد برسد. یعنی تا 60 درصد را آن اسپانسر می‌تواند حمایت کند ولی باشگاه باید 40 درصد میزان وابستگی به درآمد اسپانسر مادر را کم کند."

رییس فدراسیون فوتبال در ادامه صحبت‌هایش به مواردی اشاره می‌کند که جزو چالش‌های اصلی درآمدزایی باشگاه‌ها محسوب می‌شود: "باشگاه خودش باید درآمد داشته باشد. از تبلیغات دور زمین، درآمد روز مسابقه، ترانسفر بازیکن، حق پخش، تبلیغات روی پیراهن و... یعنی باید از این حقوق شناخته شده فوتبال، 40 درصدش را تامین کند. این کاری سخت اما الزام آور است. یعنی صددرصد باید انجام شود. باید تلاش کنیم این اتفاق بیفتد."