رئیس آکادمی ملی فوتبال در هشتمین نشست مسئولین آکادمی باشگاههای لیگ برتر و دسته یک دقایقی را صحبت کرد.
به گزارش کاپ، دکتر محمد حسین علیزاده-رئیس آکادمی ملی فوتبال گفت: ادامه و اجرای کار پروژه آکادمی های لیگ برتر و لیگ دسته اول یکی از برنامه های آکادمی ملی فوتبال است تا با اجرای این برنامه، بتوانیم این پروژه را با موفقیت پیش ببریم و ارتباط کامل و نزدیکی را بین دو مجموعه(سازمان لیگ و آکادمی ملی فوتبال) داشته باشیم تا به موفقیت های بیشتری برسیم.
وی در ادامه ضمن ارائه گزارش از روند برنامه های صورت گرفته در بخش آکادمی های باشگاهها ی لیگ برتر و دسته اول گفت: اولین اقدامی که برای ایجاد آکادمی آنهم به صورت مشترک در برنامه خود داشتیم این بود که در جهت سخت افزاری(فیزیکی) و نرم افزاری (برنامه ) باید اقداماتی صورت می گرفت.
علیزاده ادامه داد: بر همین اساس در بخش سخت افزاری اقداماتی نظیر تجهیز مهمانسرا ها با ظرفیت حدود 140 نفر، بازسازی زمین های فوتبال(زمین شماره یک، دو و چمن مصنوعی)، زمین فوتبال ساحلی، ایجاد مرکز بدنسازی، رختکن ها و مجهز کردن سالن فوتسال صورت گرفت و اقدامات نرم افزاری نیز شامل اجرای برنامه های مختلف آموزشی و نشستهای گوناگون در جهت پیش بردن برنامه هایمان بود و با توجه به اینکه فدراسیون فوتبال دارای کمیته های مختلفی است با همکاری دوجانبه با کمیته ها توانستیم همایش های مختلفی را برگزار کنیم تا ارتباط منطقی و علمی را در بخش مباحث علمی فوتبال بالا ببریم. همچنین کلاس های مختلف آموزشی در بخش بدنسازی و دوره آموزشی 11+ برگزار کرده ایم. فستیوال های مدارس فوتبال نیز با برنامه های متنوع و دقیق در حال برگزاری است . ضمن اینکه با ایجاد ثبت مدارس، صدور مجوز و بحث مدارس باشگاهها و جلوگیری از فعالیت بسیاری از مدارس غیر قانونی، سعی کردیم تا در این بخش نیز اقدامات مهمی را به مرحله اجرا برسانیم.
رئیس آکادمی ملی فوتبال در ادامه گفت: در سال 89 به این موضوع رسیدیم که ایجاد آکادمی به تنهایی راه گشا نیست و باید تیم های لیگ برتری نیز در این زمینه ما را کمک و همراهی کنند. در گذشته 18 تیم لیگ برتری وجود داشت و اولین نشست در مرداد ماه سال 89 برگزار شد. ابتدا برخی از باشگاهها مخالف بودند و برخی موافق اما با همه مشکلاتی که وجود داشته و دارد، کار خود را شروع کردیم و معیار گذاری و سنجش معیار برای تاسیس آکادمی های باشگاهها مشخص کردیم. با توجه به اینکه پتانسیل بالایی در باشگاهها وجود دارد، برنامه خود را آغاز کرده و در چهارمین نشست خود 10 مجوز فعالیت آکادمی را برای باشگاههای لیگ برتر صادر کردیم. متاسفانه تاکنون 6 باشگاه لیگ برتری هنوز مجوز آکادمی ندارند و این شرایط چندان مطلوب نیست.
وی ادامه داد: سازمان لیگ متولی بخش آکادمی های باشگاهها است و چرا آکادمی ملی فوتبال اجرای این برنامه را دنبال می کند، باید بگویم که نشست های مختلفی را برگزار و درخواست حمایت از سازمان لیگ داشتیم. اکنون برای اینکه باشگاهها مجوز بگیرند باید همکاری های لازم در این زمینه صورت بگیرد. با تفاهم نامه ای که بین فدراسیون، آکادمی ملی فوتبال و سازمان لیگ به امضا رسید ، پیگیری و صدور مجوز آکادمی ها همچنان بر عهده آکادمی ملی فوتبال بوده و در این راستا برنامه های خود را پیش می بریم.
دکتر علیزاده در ادامه بیان کرد: در این بین مغایرت هایی وجود داشت که باید برطرف می شد. در همین راستا کارگروهی متشکل از مسئولین کمیته های آموزش-جوانان-سازمان لیگ و آکادمی تشکیل دادیم تا به سمت اینکه باشگاههای لیگ برتر و دسته یک باید آکادمی داشته باشند، پیش برویم. در کنار این موضوع، معتقدم آکادمی باشگاهها باید نهاد آکادمی ها در کل کشور به منظور یکسان سازی آموزشی باشند. خوشبختانه باشگاهها نیز به این سمت آمده اند و استقبال آنها به پیشرفت فعالیت ما کمک بسزایی می کند.
وی در پایان گفت: در نشستی که در کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار شد و من به همراه دکتر زارعی حضور داشتیم، بحث هایی درباره ایجاد آکادمی های آسیا مطرح شد تا این آکادمی ها شکل بگیرند. بر همین اساس سه نوع آکادمی (طلایی، نقره ایی و برنزی) را معرفی کرده و بر اساس معیار های مختلفی قصد راه اندازی و اجرای چنین برنامه ای را دارند. اگر ما الزامات لازم را در زمینه ایجاد آکادمی داشته باشیم، میتوانیم در این زمینه(تاسیس آکادمی های آسیا) با تعامل و مشارکت با باشگاهها و رفع مشکلاتی که پیش رویشان است، دستاورد خوبی را برای فوتبال کشور داشته باشیم.