انتخابات فدراسیون فوتبال در شرایطی در تاریخ یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد که مهدی تاج در نهایت با اخذ اکثریت آرا به عنوان ریاست فدراسیون رسید.
به گزارش خبرنگار کاپ،این مدیر زمانی که نامزد ریاست بر فوتبال ایران شد طبق قوانین باید سه نایب رئیس خود را هم برای رای گیری به مجمع معرفی میکرد.
به همین ترتیب علی کفاشیان، محمود اسلامیان و الهه عرب عامری به عنوان نواب رئیس پیشنهادی اول تا سوم تاج در فرم مخصوص نامشان درج شد.
در روز برگزاری مجمع انتخاباتی وقتی تاج با 50 رای از مجموع 73 رای به عنوان ریاست رسید خیلیها بر این باور بودند که سه نایب رئیس پیشنهادی او هم از مجمع رای اعتماد خواهند گرفت.
این البته پیشبینیهایی بود که وجود داشت. آنچه در عمل اتفاق افتاد این بود که علی کفاشیان با 64 رای نایب رئیس اول و الهه عرب عامری با 46 رای نایب رئیس سوم فدراسیون تاج شدند. محمود اسلامیان اما در کمال تعجب فقط 35 رای به دست آورد و نتوانست نایب رئیس دوم فدراسیون شود.
از زمان برگزاری انتخابات تا به امروز اما بیش از سه ماه از نفر اول بودن مهدی تاج در فوتبال ایران میگذرد.
با این وجود این مدیر هنوز نتوانسته نایب رئیس دوم را به اهالی فوتبال معرفی کند.
درباره علت این تاخیر بلندمدت هم حرف حدیث بسیار است. به نظر میرسد که از سوی جریانهای مختلف فشارهای زیادی روی رئیس فدراسیون وجود دارد تا صندلی نایب رئیسی دوم که ریاست بر سازمان لیگ فوتبال ایران را بهم برعهده خواهد داشت، به گزینههای پیشنهادی بدهد. هرچند رئیس فوتبال کشور بارها و بارها در مصاحبههای مختلف تاکید کرده که برای انتصابها در فدراسیون از طرف هیچ دستگاه و نهادی تحت فشار نیست،اما این تکذیبیهها هیچ وقت باعث نشده که دیگر از تحت فشار بودن تاج و سفارشهای مختلف برای انتخاب گزینه نهایی حرف و حدیث وجود نداشته باشد. مروری بر انتصابهای این مدیر در فدراسیون فوتبال در ماههای گذشته به خوبی البته نشان میدهد که تاج حتما میخواهد با استقلال کامل درباره نایب رئیس دوم تصمیم بگیرد. به طور مثال خبرهای موثق حکایت از این مساله دارد که فشارهای زیادی در مخالفت با مسئولیت گرفتن احمدرضا براتی و حمیدرضا آصفی وجود داشت، اما مهدی تاج در مقابل این فشارها ایستادگی و تصمیم خود را نهایی کرد. به همین ترتیب میشود پیشبینی کرد تاخیر تاج در انتخاب نایب رئیس دوم هم بی ارتباط با فشارهایی که وجود دارد نیست. او در تلاش است تا با گذر زمان پروسه انتخاب نایب رئیس دوم را به زمانی موکول کند که هیچ فشار و توصیه و سفارشی وجود نداشته باشد. این حرفی است که حداقل تاج در چند محفل خصوصی روی آن تاکید ویژه کرده است. چرا که میداند در صورتی که بخواهد مستقل تصمیم بگیرد اهالی فوتبال و رسانهها هم از او حمایت کافی را خواهند داشت.
در چنین شرایطی در هفته گذشته درز یک خبر محرمانه پیرامون تغییرات احتمالی در بدنه مدیریتی فدراسیون باعث به وجود آمدن علامت سوالهای مختلف شده است. این خبر محرمانه اما هیچ ارتباطی به صندلی نایب رئیسی دوم فدراسیون ندارد. در تازه ترین جریانات زیرپوستی مدیریت فوتبال ایران به فدراسیون فوتبال فشار آوردهاند تا تغییراتی در پست نایب رئیسی سوم فدراسیون انجام بدهد و مقدمات حذف الهه عرب عامری از مجموعه مدیریتی فوتبال را فراهم کند.
درباره دلیل رسمی این اتفاق هنوز هیچ خبر رسمی به بیرون درز پیدا نکرده است اما برای ذهنهای کنجکاو که اتفاقات فوتبال ایران را به خوبی دنبال و تحلیل میکنند خیلی مهم است که بدانند پشت پرده این جریانات چیست. در سه ماه گذشته مهمترین اتفاقی که در فوتبال بانوان ایران رخ داده چیزی نبوده جز انحلال پرسروصدای تیم فوتبال پرافتخار بانوان ملوان بندرانزلی.
برخی شایعات حکایت از این مساله دارد که دلیل اصلی انحلال تیم فوتبال بانوان ملوان هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است. اما خبرها حکایت از این مساله دارد که این ماجرا منجر به نوشتن چهارمین استعفای رضاحسنیخو مدیرکل سابق حراست وزارت ورزش و جوانان شده بود.
در واقع حسنیخو انگار با انحلال تیم فوتبال بانوان ملوان مخالف بوده و اتفاقات مختلف او را مجاب کرد که از سمت خودش استعفا بدهد.
اتفاقات بعدی اما به خوبی نشان میدهد که این مسائل گویا با هم در ارتباط بودهاند. وقتی حسنیخو اسعفای خودش را مینویسد و روی آن اصرار میکند، وزیر ورزش که سابقه دوستی دیرینهای به او دارد، حسنیخو را به عنوان مدیرعامل استقلال انتخاب و معرفی میکند. درباره حواشی مربوط به این اتفاق هم که دیگر همه میدانند که چه فعل و انفعالی رخ داد که در نهایت منجر به این شد حسنیخو مدیریت استقلال را قبول نکند. این تصمیم حسنیخو که هزینههای سنگینی هم برای وزارت ورزش به دنبال داشت، در نهایت باعث شد وزیر ورزش با استعفای مدیرکل سابق حراست وزارت ورزش موافقت کند. این در حالی است که خیلیها بر این باور هستند که دلیل استعفای حسنی خو به ماجرای مخالفتش با قبول مدیرعاملی استقلال ارتباط دارد.
با در نظر گرفتن این اتفاقات حالا به نظر میرسد که یک خبر یا اتفاق مهم در پشت پرده انحلال تیم فوتبال بانوان ملوان وجود داشته که قرار نیست جزئیات آن رسانهای شود. اما ماجرا به قدری جدی بوده که باعث شده اختلافاتی به وجود بیاید که به استعفای حسنی خو و حالا عزل الهه عرب عامری منجر شده است.
طبیعتا در چنین شرایطی هیچ کدام از مدیران حاضر نخواهند شد درباره علت واقعی حوادث اخیر به مردم و رسانهها توضیحات تکمیلی بدهند. اما برای بررسی بیشتر این موضوع با الههعربعامری نایب رئیس سوم فدراسیون فوتبال تماس گرفتیم .
این مقام مسوول به کاپ اظهار داشت: من این خبر که از نایب رئیسی سوم فدراسیون عزل شدهام را تکذیب میکنم. معمولا به برنامهها و اجرای کارهای امور بانوان فدراسیون فکر می کنم. این چیزی که شما میگویید مربوط به هفته گذشته است. من جلسهای را هم با وزیر ورزش برگزار کردم. اما هنوز در این مدت آقای تاج را ندیدهام. شاید رسانهها بهتر در جریان اخبار و اتفاقات قرار بگیرند. اما من نمیدانم در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد. من از سمت خودم کنار نرفتهام و باید هم با آقای تاج دیدار داشته باشم. با این حال نمیدانم در آینده چه پیش خواهد آمد. برنامه من این است که با قدرت به کار خودم ادامه بدهم.
عرب عامری در این گفتوگوی کوتاه درباره علت جلسه با وزیر ورزش حرفی نزد. او با قاطعیت میگوید که از سمت خود عزل نشده است. اما شواهد نشان میدهد که اتفاقی افتاده است. این اتفاق هم بی ربط به انحلال تیم فوتبال بانوان ملوان نیست.
آیا مسئولان در این زمینه شفافسازی خواهند کرد؟