به گزارش "ورزش سه"، این فاجعه ، 7 دقیقه پیش از شروع دیدار بین دو تیم سانتا ریتا د کاسیا و رکریتو ده لیولو رخ داد، جایی که چند صد نفر به سمت در شمالی ورزشگاه حمله کردند که باعث شد چندین نفر زیر دست و پا مانده و این اتفاق تلخ رخ دهد. خبرگزاری آنگولا استیت ران کشته شدن 17 نفر را در این فاجعه تایید کرد و همچنین برخی از این کشته شده ها، کودکانی بودند که نتوانستند خود را نجات دهند.
سخنگوی پلیس در این رابطه گفت:" مانعی در ورودی ورزشگاه در روز چهار ژانویه نصب شده بود. این موضوع باعث مرگ حدود 17 نفر و مجروحیت حدود 56 نفر شد." سخنگوی پلیس نیز کشته و زخمی شدن چندین کودک در جریان این اتفاق را تایید کرد.
پلیس همچنین گفت که صدها نفر از هواداران سعی داشتند وارد ورزشگاه بشوند که پیش از آن پر شده بود و همین موضوع باعث شد که عده ای زمین خورده و زیر دست و پا بیفتند. باشگاه رکریتو ده لیبولا در بیانیه ای همدردی خود را با حادثه دیدگان ابراز کرد.
در این بیانیه آمده:" در حالی که بازیکنان در زمین بودند، خارج از زمین هواداران سعی داشتند وارد ورزشگاه شوند و در یک ورودی تراکم جمعیت زیاد شد و باعث زمین خوردن جمعیت و اتفاقات تلخی در پی آن شد. 17 نفر کشته و 59 نفر زخمی شدند. این یک تراژدی بی سابقه تر تاریخ فوتبال آنگولا بود."
اما یکی از خبرنگاران، مسئول این اتفاق را پلیس میداند. او در این رابطه گفت:" تنها دو پلیس در آن ورودی حضور داشتند و مردم سعی کردند برای عبور از در ورودی با فشار آن را شکسته و عبور کنند."
همچنین رئیس جمهور آنگولا به موضوع ورود کرده و دستور بررسی و کمک رسانی فوری به مصدومان را داده است.
این اولین بار نیست که چنین اتفاقی در ورزشگاه های فوتبال در آفریقا رخ می دهد. در سال 2009، عدم کنترل مناسب جمعیت در دیدار مقدماتی جام جهانی 2010 بین ساحل عاج و مالاوی، به کشته شدن 19 نفر در ابیجان منجر شد.
در سال 2001، تجمع بیش از اندازه تماشاگران در ورزشگاه شهر آکرا، به کشته شدن 127 نفر انجامید. در این دیدار، هواداران که از شکست تیم شان ناراحت بودند، به شکستن صندلی ها و پرتاب اشیا پرداختند و پلیس در مقابل گاز اشک آور شلیک کرد و همین به زیر دست و پا ماندن عده زیادی انجامید.
اما احتمالا بدترین فاجعه از این دست، در سال 1964 در ورزشگاه ملی لیما و در دیدار پرو و آرژانتین رخ داد که بیش از 320 نفر کشته و 1000 زخمی داشت.