وبسایت رسمی برنامه نود - پس از آنکه آزمایش دوپینگ دو دوچرخه سوار کشورمان برای دومین بار مثبت اعلام شد، این دو ورزشکار در آستانه محرومیت مادام العمر قرار گرفتند.
به گزارش وب سایت نود، اواخر سال گذشته اتحادیه جهانی دوچرخه سواری اعلام کرد نتیجه تست دوپینگ چند دوچرخه سوار کشورمان مثبت شده است. از سوی این اتحادیه، نام علیرضا حقی و رحیم امامی به عنوان دوچرخه سواران دوپینگی ایران اعلام شد. مثبت شدن نمونه آزمایش این دو، آن هم برای دومین بار، باعث شد تا آنها در آستانه محرومیت مادام العمر قرار گیرند. خسرو قمری رئیس فدراسیون دوچرخه سواری ایران در خصوص این دو دوچرخه سوار گفت:
قطعاً این دو نفر از دوچرخه سواری خارج خواهند شد.
کار به جایی رسیده بود که یکی از مسئولان کمیته ضددوپینگ آسیا مدعی شد که این دوپینگ ها نشان می دهد که در دوچرخه سواری ایران دوپینگ به صورت سیستماتیک انجام می شود و باید فعالیت مقصران متوقف شود. اما این پایان کار نبود و از سوی اتحادیه جهانی دوچرخه سواری اعلام شد که تست دوپینگ ابراهیم حاجی زاده دوچرخه سوار نیمه استقامتی کشورمان در رده جوانان هم مثبت بوده است. رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در این خصوص توضیح داد:
در یک بازه زمانی پنج شش ماهه، نمونه تست دوپینگ چند ورزشکار ما، هم در بازی های برون مرزی و هم بازی های داخلی، مثبت اعلام شد. برخی افراد هم هستند که در مسابقات بین المللی که توسط باشگاهها اعزام شده اند، تست دوپینگ آنها مثبت اعلام شده بود.
با این شرایط مسئولان فدراسیون دوچرخه سواری کشورمان برای نظارت بیشتر بر عملکرد ورزشکاران این رشته، نمونه گیری در بازدیدهای سرزده را در دستور کارشان قرار دادند که متأسفانه درباره نمونه گیری اخیر در اردوی تیم ملی هم اخبار خوشایندی به گوش نمی رسد. قمری در خصوص نتایج این اقدام فدراسیون اظهار داشت:
طبق گزارش های دریافتی و شنیده های بنده موضوع خاصی وجود ندارد، و فقط یکی دو مورد مشکوک گزارش شده که باید بر اساس اظهارات خود ورزشکار یا نتایج آزمایشگاه داخلی و اظهارات کارشناسان آزمایشگاه به نتیجه مشخصی برسیم و اگر مورد تخلفی وجود داشته باشد، قطعاً با این مسئله و تخلفات برخورد خواهیم کرد.
اما ظاهراً کنترل دوپینگ در این رشته به معضل بزرگی بدل شده و کار به جایی رسید که فدراسیون برای جلوگیری از رواج دوپینگ اقدام به دریافت تضمین های مالی از ورزشکاران کرد. اقدام جالب فدراسیون دوچرخه سواری در چند ماه گذشته دریافت چک ضمانت از ورزشکاران و دوچرخه سواران بود؛ مسئولان فدراسیون دوچرخه سواری برای جلوگیری از شیوع دوپینگ در بین ملی پوشان این رشته، چک ضمانتی به مبلغ 50 میلیون تومان از آنها گرفتند تا در صورتی که این ورزشکاران مرتکب تخلف دوپینگ شدند، مخارج و هزینه های این تخلف از مبلغ چک ضمانت کسر شود. متولیان مربوط به باشگاه های فعال در رشته دوچرخه سواری هم هشدار دادند تا بیشتر از گذشته بر عملکرد دوچرخه سواران نظارت داشته باشند تا باشگاهها با محرومیت بین المللی مواجه نشوند.
2081