وبسایت رسمی برنامه نود - سرانجام ژوزه مورینیو به هدف خود رسید و وین رونی اسطوره باشگاه را پس از سال ها درخشش و افتخار آفرینی به اورتون پس فرستاد.
به گزارش وبسایت نود، باشگاه اورتون پس از فروش جنجالی روملو لوکاکو به منچستر یونایتد، علاوه بر دریافت یک مبلغ کلان، توانست وین رونی را نیز به خدمت بگیرد. لوکاکو در شرایطی به اولدترافورد قدم گذاشت که بسیاری از رسانه ها، احتمال حضور این مهاجم بلژیکی در چلسی را بیشتر می دانستند اما مینو رایولا مدیر برنامه لوکاکو، همه چیز را تغییر داد. به گفته برخی منابع، از آن جایی که انتقال لوکاکو به منچستر یونایتد از لحاظ مالی، منفعت بیشتری برای این دلال مشهور دنیای فوتبال داشت، سرانجام لوکاکو به حضور در اولدترافورد به جای بازگشت به استمفورد بریج متقاعد گردید. البته برخی از منابع انگلیسی مدعی شدند که لوکاکو علاقه بیشتری برای بازگشت به چلسی داشت ولی پافشاری مینو رایولا مدیر برنامه او تأثیرگذار بود. همچنین تلاش های پل پوگبا نیز که در تعطیلات، با لوکاکو به آمریکا سفر کرده، مؤثر واقع شد. به هر حال، لوکاکو پس از امضای قرارداد، منچستر یونایتد را بزرگ ترین باشگاه دنیا نامید.
خرید روملو لوکاکو بهترین بهانه برای جدایی وین رونی از اولدترافورد و بازگشت به اورتون بود. رونی که طی سال ها حضور در منچستر یونایتد، به جام های مختلفی دست یافت و با 253 گل، عنوان بهترین گلزن تاریخ باشگاه را از سر بابی چارلتون گرفت، دوباره پیراهن اورتون را خواهید پوشید، همان پیراهنی که با آن در 16 سالگی به عنوان یک پدیده بزرگ مطرح شد. سر الکس فرگوسن در بهترین زمان ممکن، رونی 16 ساله را در سال 2002 به ازای 27 میلیون پوند به خدمت گرفت. رونی طی 13 سال بازی برای منچستر یونایتد، به 5 عنوان قهرمانی لیگ برتر، 3 قهرمانی در جام اتحادیه، یک قهرمانی در لیگ قهرمانان، لیگ اروپا، جام جهانی باشگاه ها و جام حذفی دست یافت. همچنین وین رونی دو بار به عنوان بازیکن جوان برتر فصل لیگ برتر و یک بار نیز به عنوان مرد سال اتحادیه فوتبال نویس های انگلستان انتخاب شد.
طی دوران حضور رونی در منچستر، شایعات جدایی وی در سه زمان مختلف به گوش می رسید. او در اکتبر 2010 از رویکرد باشگاه یونایتد نسبت به آینده انتقاد کرد و زمزمه های مبنی بر جدایی اش از اولدترافورد را قوت بخشید. وقتی در فوریه 2011 ساز جدایی را کوک کرد، بخشی از هواداران منچستر یونایتد دل آزرده شدند. حتی شایعه جدایی رونی به حدی رسیده بود که برخی از هواداران به او اهانت کرده و او پس از تمدید قرارداد، مجبور به عذرخواهی از سر الکس فرگوسن و هم تیمی های خود شد. بعد از تمدید، دستمزد رونی به 180 هزار پوند در هفته افزایش یافت و او به تدریج روابط خود با هواداران باشگاه را بهبود بخشید. جدایی فرگوسن در می 2013 یک بار دیگر موقعیت رونی را در اولدترافورد به خطر انداخت و شایعاتی مبنی بر درگیری های پیدا و پنهان بین او و دیوید مویس مربی جدید منچستر یونایتد به گوش ها رسید. در فوریه بعد، دستمزد پایه رونی به 250 هزار پوند در هفته افزایش یافت. بنا به ادعای guardian، حتی دیوید مویس در یک ملاقات خصوصی، مانع انتقال وین رونی به چلسی شد.
افت فاحش وین رونی در دوران مربیگری لوئیس فان خال و سپس ژوزه مورینیو با شدت بیشتری محسوس بود. تغییر پُست، وجود تاکتیک های متفاوت و غالباً تدافعی و همچنین افزایش سن وین رونی از عمده دلایل این افت محسوب می شود. هیچ گاه رونی در سیستم محافظه کارانه و کسالت آور فان خال به جایی نرسید و مورینیو نیز علاقه چندانی به او نداشت. روابط سرد مورینیو و رونی به حدی بود که شایعات جدایی وی از منچستر یونایتد در ژانویه گذشته به گوش می رسید اما این اتفاق پس از چند ماه تأخیر بالاخره رخ داد. مورینیو در بدو حضور در یونایتد، مدعی شد که رونی را به خط هافبک (یار شماره 6) باز نخواهد گردانید بلکه از او به عنوان مهاجم تمام کننده استفاده می کند. رونی طی 7 بازی نخست فقط یک گل به ثمر رساند و در دیدار با لستر سیتی در سپتامبر 2016، روی نیمکت نشست. از همان روز، تابوی نیمکت نشینی رونی شکسته شد و او نه تنها از برنامه ژوزه مورینیو بلکه از تیم ملی انگلیس نیز کنار رفت.
بر اساس آمار و ارقام پُر واضح است که وین رونی پس از جدایی فرگوسن چه از لحاظ فنی و چه در امر گلزنی دچار روند نزولی شد. او در فصل 14-2013 توانست 17 گل را به ثمر برساند اما تعداد گل های رونی در سه فصل بعد، به ترتیب 12،8 و 5 بود. ژوزه مورینیو پس از جدایی وین رونی، ضمن تقدیر از کاپیتان سابق تیمش عنوان کرد که نیمکت نشینی های پیاپی برای بازیکن بزرگی همچون رونی چندان جالب نیست. البته مسائل حاشیه ای نیز در ایجاد جو منفی علیه وین رونی بی تأثیر نبود. انتشار تصاویر او در حالت نامتعادل در زمستان گذشته و هم زمان با اردوی تیم ملی انگلیس یکی از عوامل دلسردی گرت ساوت گیت از کاپیتان تیمش شد. چندی پیش نیز یکی از روزنامه های انگلیس فاش ساخت که رونی در یک شرط بندی، مبلغ کلانی را از دست داده است.
وین رونی مردی از بندر لیورپول بود که اسطوره منچستر یونایتد شد. برخی از هوداران افراطی منچستر یونایتد که اسیر درگیری تاریخی و رقابت همیشگی بین دو شهر منچستر و لیورپول هستند، هیچ گاه دوست نداشتند که اسطوره تیم محبوب شهرشان، یک لیورپولی باشد. حال به نظر می رسد که اورتون تحت هدایت رونالد کومان و سرمایه فرهاد مشیری به پیش می تازد تا تبدیل به همان تیم قدرتمند دهه 1980 شود. تافی ها علاوه بر وین رونی، چند ستاره مطرح دیگر همچون داوی کلایسن، مایکل کین، جوردن پیکفورد و ساندرو رامیرز را خریداری کرده اند. وین رونی قابلیت بازی در خط حمله و یا پشت مهاجم را دارد. اورتون با خریدهای جدید و البته چند ستاره جوان و رو به رشد مانند آدمولا لوکمن، تام دیویس، روس بارکلی و یانیک بولاسی از قدرت زیادی در خطوط هافبک و حمله برخوردار است. حال باید دید که آیا وین رونی در خط هافبک به عنوان بازیساز به بازی گرفته خواهد شد یا به خط حمله اورتون می رود؟ شاید هم نقش «یار شماره 10» به رونی سپرده شود همان طور که پیراهن شماره 10 اورتون به وی تعلق گرفت که در این صورت، شاهد رقابت جالبی بین رونی و بارکلی خواهیم بود.
پس از فیل نویل، تیم هاوارد، تام کلِوِرلی و مورگان اشنایدرلین، اکنون نوبت به وین رونی رسیده که از اولدترافورد راهی گودیسون پارک شود تا سال های پایانی فوتبال خود را با پیراهن آبی اورتون سپری کند. اما روملو لوکاکو دقیقاً مسیر عکس را پیمود و پس از چند سال باشکوه در اورتون، تصمیم به حضور در منچستر یونایتد گرفت. شیاطین سرخ برای خرید لوکاکو، 75 میلیون پوند هزینه کرده و یک بند 15 میلیون پوندی اضافه نیز در قرارداد این ستاره بلژیکی گنجاندند. لوکاکو طی 5 فصل گذشته لیگ برتر، مجموعاً 85 گل به ثمر رساند. (سرخیو آگوئرو 99 گل طی 5 فصل گذشته لیگ برتر)
به نظر می رسد که لوکاکو به عنوان گزینه نخست خط حمله منچستر یونایتد و در پُست «یار شماره 9» یا مهاجم هدف به کار گرفته شود یعنی همان پُستی که زلاتان ابراهیموویچ در فصل گذشته بازی می کرد. در این صورت، وضعیت مارکوس رشفورد در خط حمله نامشخص بوده و دو گزینه پیش روی وی قرار خواهد گرفت؛ نیمکت نشینی یا ایفای نقش وینگر یا بازی در پشت سر لوکاکو مورینیو به سرعت و قدرت در خط حمله نیاز مبرم دارد و رشفوردِ جوان نیز نه تنها یک بازیکن سرعتی بوده بلکه از قدرت بدنی بالایی برخوردار است. رشفورد در اغلب بازی ها برای تیم آکادمی باشگاه منچستر یونایتد، نقش یار شماره 10 را ایفا می کرد در حالی که هنوز هم پُست اصلی وی را مهاجم نوک می دانند. چه بسا مورینیو برای فصل آینده، از رشفورد به عنوان یار پشت سر لوکاکو استفاده نماید.
با انتقال روملو لوکاکو به اولدترافورد، بخشی از نگرانی های ژوزه مورینیو در بازار نقل و انتقالات تابستانی کاسته شد. او هفته گذشته از نگرانی هواداران پس از عدم انتقال آلوارو موراتا و نمانیا ماتیچ به منچستر یونایتد گفته بود و از فهوای کلام آقای خاص، برخی به این نکته پی بردند که احتمالاً اختلافاتی بین او و اد وودوارد مدیر اجرایی باشگاه وجود دارد. پُست یار شماره 10 (هافبک بازیساز) بین هنریک مخیتاریان، خوان ماتا و شاید جسی لینگارد دست به دست شود. گزینه نخست مورینیو برای اضافه شدن به خط هافبک، کسی نیست جز اریک دایر بازیکن ملی پوش تاتنهام که مطمئناً قیمت بالایی خواهد داشت. نمانیا ماتیچ هافبک چلسی نیز مورد علاقه مورینیو بوده اما با انتقال لوکاکو به منچستر یونایتد، احتمالاً باشگاه چلسی در مسیر انتقال ماتیچ به اولدترافورد سنگ اندازی خواهد کرد. یونایتد به خرید یک هافبک تخریبی، یک مهاجم درجه یک دیگر و احتمالاً یک مدافع کناری احتیاج دارد. مورینیو با چند خرید نجومی دیگر و هزینه 251 میلیون پوندی طی یک سال، دیگر بهانه ای برای ناکامی نخواهد داشت.
4464