براتی: کمیته انضباطی باید از ۲۴ فروردین موتومبا را تعلیق می کرد

براتی: کمیته انضباطی باید از ۲۴ فروردین موتومبا را تعلیق می کرد

با رای کمیته استیناف، ۵ مسابقه راه آهن سه بر صفر به سود حریفان شد و با این اتفاق، راه آهن یکراست به لیگ دسته اول سقوط کرد. حکمی که کمیته استیناف صادر کرد، جسارت کمیته استیناف را نشان داد چراکه در فوتبال ایران کمتر دیده شده که فدراسیون حکمی اعلام کند تا نتایج و امتیاز تیم‌ها عوض شود. احمدرضا براتی حقوقدان فوتبال، از این حکم کمیته استیناف صحبت می کند.

*حکم کمیته استیناف درباره باشگاه راه آهن را دیده اید؟

من حکم را نخوانده ام. ولی چیزی که می توانم بگویم این است که از اول هم مشخص بود حکم کمیته انضباطی صد در صد غلط بود. از ابتدا حکم کمیته انضباطی غلط بود. دوست دارم درباره اینکه چه کسی این وسط مقصر است صحبت کنم. طبق اطلاعاتی که من دارم، روابط بین الملل فدراسیون فوتبال قطعا و به هیچ عنوان مقصر نیست. سیستم صدور آی تی سی بازیکنان آنلاین است. این سیستم، نرم افزاری است که تحت نظارت فیفا کار می کند. بر اساس مدارکی که در این سیستم آپلود می شود، یک خروجی دارد. به عبارتی از این طرف نمی شود تخلفی صورت بگیرد. اگر هم تخلفی شده باشد، از طرف فدراسیون فوتبال ترکیه و خود بازیکن بوده است. چراکه آن‌ها می دانستند که این بازیکن چه زمانی و در چه باشگاهی بازی کرده و از جزئیات حضور او در تیم های مختلف اطلاع داشته اند.

*در ایران نمی توانیم کسی را مقصر بدانیم؟

در ایران هم اگر قرار باشد کسی را مقصر بدانیم، کمیته انضباطی و باشگاه مقصر هستند. باشگاه وقتی می خواهد بازیکنی را جذب کند، اطلاعات بازیکن را رصد می‌کند که کجا بازی کرده و آمار او را بررسی می کند. کمیته انضباطی هم مقصر است به این دلیل که در تاریخ ۲۴ فروردین مسئله غیر مجاز بودن این بازیکن توسط سازمان لیگ و کمیته بین الملل صادر شده است. چرا وقتی سازمان لیگ و کمیته بین الملل می گویند بازیکنی غیر مجاز است، کمیته انضباطی دستور به تعلیق بازیکن نمی دهد؟ چرا جلوی بازی او را نگرفتند؟ کمیته انضباطی می توانست جلوی بازی کردن بازیکن راه آهن را بگیرد تا این اتفاقات رخ ندهد.

*پس کمیته استیناف کار سختی برای رای صادر کردن نداشته چراکه مدارک کاملی در مورد غیر مجاز بودن بازیکن راه آهن وجود دارد.

یک حکمی صادر شد و به کمیته استیناف رفت. دو اتفاق می توانست رخ دهد. یکی اینکه کمیته استیناف مماشات کند و با مصلحت اندیشی، چشم خود را ببندد. کمیته استیناف اگر می خواست مصلحت اندیشی کند، با توجه به اینکه جدول به هم می ریخت، حکم را عوض نمی کرد. اما اتفاق دومی که می توانست رخ دهد و در نهایت به همین نقطه رسیدیم این بود که کمیته استیناف تصمیم شجاعانه ای بگیرد و با وجود اینکه می داند لیگ به هم می ریزد، رایی صادر کند که درست و واقعی است. به نظرم مقام قضایی مطلقا نباید مصلحت اندیشی کند. تصمیم استیناف درست بوده و هر مشکلی هم که در جدول ایجاد می شود، مسئولیتش با کمیته انضباطی و سازمان لیگ است که دیگر اجازه ندهند چنین اتفاقی رخ دهد. باز هم تاکید می کنم که در این اتفاق کمیته روابط بین الملل فدراسیون هیچ نقشی نداشته. من با سیستم تی ام اس آشنا هستم. می دانم که روابط بین الملل فدراسیون هیچ دخلی در اطلاعات این سیستم ندارد بلکه کمیته انضباطی باید زودتر به این ماجرا رسیدگی می کرد.

*ظاهرا مدارک از یکی دو ماه قبل هم کامل بوده و رای صادر کردن برای این پرونده کار سختی هم نبوده.

وقتی سازمان لیگ و کمیته روابط بین الملل فدراسیون می گویند یک بازیکن غیر مجاز است، دیگر مدرکی لازم نیست. وقتی این دو مرجع می گویند آی تی سی بازیکن مشکل دارد، کمیته انضباطی غیر از اینکه بازیکن را تعلیق کند هیچ کار دیگری نباید انجام دهد.

*شجاعت کمیته استیناف هم در این رای ستودنی بود.

عالی بود. این اتفاق خوبی بود. همان طور که وقتی یک اتفاق بد می افتد انتقاد می کنیم، الان هم که کار خوبی انجام شده باید حمایت کنیم. اگر کمیته استیناف تصمیم اشتباه کمیته انضباطی را تایید می کرد جای انتقاد داشت. کمیته استیناف صرف نظر از اینکه چه اتفاقی در برگزاری اردوی تیم‌ها و بدنسازی و جذب بازیکنان رخ می دهد، تصمیم شجاعانه ای گرفته است. حتما باید از تصمیم آقای صالحی تقدیر شود.