شاید در نگاه اول، این گروه مرگ به نظر برسد؛ اما از زاویه دیگر می توان گفت این گروه همان گروه ایده آل برای تیم ملی ایران در جام جهانی است.
به گزارش "ورزش سه" تیم ملی ایران برای دومین دوره متوالی و برای پنجمین بار در تاریخ به مسابقات جام جهانی راه یافته است. با توجه به نتایج و عملکرد تیم ملی بسیاری انتظار دارند که در این دوره از رقابت ها تیم ملی نتایج بهتری از ادوار قبل به دست آورده و به دنبال صعود از گروهش باشد. تا قبل از انجام مراسم قرعه کشی این امیدواری به شکلی پررنگ وجود داشت که تیم ملی با کارلوس کی روش و بازیکنان مستعد و توانمندی که دارد این بار بتواند از گروهش صعود کند؛ اما وقتی کافو نام ایران را برای حضور در گروه B در آورد انگار تمام امیدها رنگ باخت. البته که طبیعی هم بود، چرا که هم گروهی با پرتغال و اسپانیا و مراکش را هیچ کدام از تیم های ریز و درشت حاضر در جام جهانی دوست نداشتند.
امیدوار باشیم، این گروه خوراک خود ما است
در همین گروه مرگ نکات امیدوار کننده ای وجود دارد. تصور کنید تیم ملی ایران با پاناما، روسیه و سوئیس همگروه می شد بی تردید همه از تیم ملی توقع داشتند که از این گروه صعود کند. تیم ملی هم با هدف برد مقابل پاناما و سوئیس و حتی روسیه باید به میدان می رفت و قطعا فشار زیادی هم روی تیم برای پیروزی به وجود می آمد. شاید همان اتفاقی که در جام جهانی 2014 مقابل بوسنی رخ داد نیز تکرار می شد. اما حالا ماجرا فرق می کند. خیلی ها قبل از مراسم می گفتند که کی روش مربی خوش شانسی است و ایران در گروه راحتی می افتد؛ اما بعد از قرعه کشی شاید واقعا گفت که کی روش مربی خوش شانسی است چرا که گروه بندی ایران در جام جهانی به گونه ای است که تیم ملی بدون دغدغه می تواند بر اساس روشی که در آن تبحر دارد بازی کند.
همه باهم دفاع می کنیم
ایران مقابل اسپانیا و پرتغال با روش تدافعی بازی خواهد کرد. تیم ملی ایران از نظر بازی تدافعی –لااقل از نظر آمار- یکی از بهترین تیم های حاضر در جام جهانی است. روش بازی که کی روش برای تیم ملی در نظر گرفته است هم بر پایه یک فوتبال واکنشی و تدافعی است. به طوری که تیم ملی ایران خیلی علاقه ندارد که مالک توپ باشد و در زمین حریف بازی کند، بلکه تیم ملی ایران تمایل دارد توپ را از حریف بگیرد و با ضدحمله به گل برسد. تیم ملی ایران نشان داده که در بازی تدافعی یک تیم کاملا با برنامه و منظم است که اگر بخواهد گل نخورد تیم های بزرگ دنیا را هم می تواند دچار مشکل کند. بازی با آرژانتین و نیجریه در جام جهانی قبلی بهترین نمونه ها هستند، ضمن این که تیم ملی در حال حاضر به مراتب تیم قدرتمندتر و منسجم تری در ساختار تداقعی نسبت به تیم ملی در جام جهانی برزیل است.
نکته مهم دیگر این است که امروز کسی در ایران به عنوان هوادار و یا دست اندرکار نیست که توقع داشته باشد تیم ملی ایران مقابل اسپانیا و پرتغال تهاجمی بازی کرده و پیروز شود. امروز تقریبا همه متفق القول به این نتیجه رسیده اند که تیم ملی ایران باید در دو بازی حساسش در جام جهانی با تمام توان دفاع کند. این یعنی در زمان جام جهانی نیز میلیون ها ایرانی هم فاز با تیم ملی و تفکرات سرمربی اش می خواهند مقابل اسپانیا و پرتغال دفاع کنند و این بی شک می تواند قدرت تدافعی تیم ملی را افزایش بدهد.
صعود دلچسب می شود
صعود ایران از این گروه فراتر از حماسه خواهد بود؛ اما تیم ملی ایران نشان داده اگر بخواهد می تواند برابر تیم هایی مثل پرتغال و حتی اسپانیا با بازی دفاعی خوب و قوی مانع بزرگی باشد. در واقع این بازی های بزرگ شخصیت و کاراکتر اصلی تیم ملی ایران که در این سال ها با کی روش ساخته شده است را تمام و کمال نشان می دهد. تیم ملی ایران امروز تیمی است که برای بازی هایی ساخته شده است که نیاز ما نباختن است و در چنین شرایطی است که ساختار تدافعی کشنده کی روش خودش را نشان می دهد. پس نگران نباشیم این گروه می تواند گروه شانس ما باشد.