به گزارش "ورزش سه"، قرار گرفتن پرتغال و ایران در گروه دوم جام جهانی بهانه ای برای پرداختن A Bola به تاریخچه رویارویی سلسآو در مقابل یوزهای ایرانی شد:
تنها ۱۱ تیم ملی وجود دارند که از هر دو بازیکن برتر تاریخ پرتغال یعنی کریستیانو رونالدو و اوزه بیو گل دریافت کرده اند و ایران یکی از این یازده تیم است که در این میان به غیر از ایران می توان از تیم های لوکزامبورگ، بلژیک، چین، دانمارک، کره شمالی، روسیه، یونان، اکوادور، آرژانتین و ایرلند شمالی نام برد.
با وجود اختلاف ۳۴ سال و ۳ روزه میان رویارویی تیم ملی ایران با اوزه بیو و رونالدو ، این تیم در بازی های مقابل پرتغال دچار طلسمی شده که به باخت ختم می شود.
اولین مقابله این دو تیم در سال ۱۹۷۲ در جام استقلال برزیل انجام شد. این بازی ها برای بزرگداشت صد و پنجاهمین سال آزادی کشور برزیل برگزار میشد. ۲۰ تیم در این بازی ها حضور داشتند که پرتغال در گروه B این رقابت ها ابتدا ۳-۰ اکوادور را شکست داد سپس با گل های اوزه بیو، دینیس و کوئلیو در مقابل تیم ملی ایران به پیروزی رسید . در ادامه ۴-۱ مقابل شیلی و ۲-۱ مقابل ایرلند پیروز شد و به مرحله بعدی این بازی ها رسید که پس از پیروزی مقابل آرژانتین، شوروی و اروگوئه در فینال مقابل برزیل ۱-۰ شکست خورد و به مقام دوم رسید. در این بازی ها اوزه بیو، ژوزه انریک، لارانژیرا، آرتور کوریرا، آدولفو کالیستو، هومبرتو کوئلیو، فرناندو پرس، تونی، ژورداو، نِنِه و ژواکیم دنیس بازیکنانی بودند که در ترکیب اصلی مقابل تیم ایران بازی کردند. همچنین ژوزه آگوستو، جیم گراسا و آرتور جورج سه بازیکن تعویضی بودند که به میدان آمدند.
در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان ، تیم ملی ایران برای دومین بار و به عنوان دومین حریف مرحله گروهی رقیب پرتغال شد. تیمی که با داشتن فیگو ، دکو ، رونالدو و پائولتا در نوک حمله به یکی از بهترین ترکیب های تاریخ تیم ملی پرتغال تبدیل شده بود. تیمی بسیار هماهنگ و جا افتاده که با رهبری لوئیز فیلیپه اسکولاری در سال ۲۰۰۴ به فینال رقابت های یورو رسیده بود. ترکیب تیم پرتغال در سال ۲۰۰۶ را میتوان محبوب ترین تیم نزد فوتبال دوستان پرتغالی نام گذاری کرد. در این بازی ها پرتغال پس از پیروزی ۱-۰ برابر آنگولا در بازی دوم در مقابل ایران قرار گرفت. پرتغال در این بازی طبق پیش بینی ها با اتکا به توانای فردی بازیکنان و انسجام تیمی موفق شد ایران را از پیش رو بردارد، گرچه باید اذعان داشت که پیروزی در این بازی راحت نبود. کریستیانو رونالدو و دکو گلزنان پیروزی ۲-۰ پرتغال در مقابل ایران بودند که این پیروزی صعود این تیم را به مرحله ی حذفی جام قطعی کرد. پرتغال در ادامه ی مسابقات تا نیمه نهایی پیش رفت که در این مرحله در مقابل فرانسه شکست خورد و نهایتا با شکست ۳-۱ در بازی رده بندی در مقابل آلمان در رده ی چهارم این مسابقات به کار خود پایان داد.
ایران و پرتغال با دو ترکیب زیر در ۱۷ ژوئن ۲۰۰۶ در شهر فرانکفورت در مقابل هم صف آرایی کردند.
ایران: میرزاپور، گل محمدی(بختیاری زاده ،۸۹)، رضایی، کعبی، نصرتی، تیموریان، مهدوی کیا، کریمی(زندی،۶۵)، نکونام، معدنچی(خطیبی)، هاشمیان.
پرتغال: ریکاردو، میگل، ریکاردو کاروالیو، فرناندو میرا، نونو واانته، کوشتینیا، مانیش(پتیت، ۶۷)، لوئیز فیگو(سیماو سابروسا، ۸۸)، دکو(تیاگو، ۸۰)، کریستیانو رونالدو ، پائولتا.
نیمه اول : ۰-۰
نتیجه نهایی: ۲-۰ (دکو،۶۵ - رونالدو, ۸۰ پنالتی)
کارت زرد: پائولتا(۴۵)، دکو(۴۸)،کوشتینیا(۶۱)، نکونام(۲۰)، معدنچی(۳۲)، کعبی(۷۳)، گل محمدی (۸۸).