کفش طلای جام جهانی؛ نگاهی به برندگان پیشین و مدعیان کنونی

کفش طلای جام جهانی؛ نگاهی به برندگان پیشین و مدعیان کنونی

وبسایت رسمی برنامه نود - آقای گل جام جهانی در پایان جایزه ای تحت عنوان کفش طلا به خود اختصاص می‌دهد.

به گزارش وب سایت نود و به نقل از گل، کفش طلای فیفا جایزه ای است که به بهترین گلزن جام جهانی اهدا می‌شود. آخرین برنده این جایزه، خامس رودریگز کلمبیایی است که در جام جهانی 2014 به آقای گلی رسید.

کسب کفش طلای فیفا یک افتخار بزرگ است که موجب اقزایش اعتبار برنده آن می‌شود. خامس بعد از کسب این جایزه توجه دنیای فوتبال را به خود معطوف کرد و پس از آن به رئال مادرید پیوست. 

این جایزه را نباید با "توپ طلا" اشتباه گرفت؛ جایزه ای که به بهترین بازیکن هر جام تعلق می‌گیرد. روند کنونی اهدای کفش طلا از جام جهانی 2010 به این سمت آغاز شده است. در حقیقت در فاصله سال های 1982 تا 2006 فیفا جایزه ای تحت عنوان "Golden Shoe" به آقای گل ها می‌داد و نام آن از جام جهانی آفریقای جنوبی به "Golden Boot" تغییر کرده است.

پیش از جام جهانی 1982 هیچ جایزه ای به برترین گلزن رقابت ها اهدا نمی‌شد. برترین گلزنان همان عنوان "آقای گل" را از آن خود می‌کردند بی آن که جایزه ای دریافت کنند که از طرف فیفا به رسمیت شناخته شود. اگر دو بازیکن تعداد گل برابری داشته باشند، کفش طلا به بازیکنی می‌رسد که پاس گل های بیشری در کارنامه داشته باشد. در صورت برابری این پارامتر نیز کار به دقایق بازی می‌کشد. بازیکنی که دقایق کمتری به میدان رفته باشد، کفش طلا را تصاحب خواهد کرد.

برندگان قبلی چه کسانی هستند؟

خامس رودریگز،بعد از زدن 6 گل در برزیل، کفش طلا را به خود اختصاص داد. او 2 پاس گل هم ارسال کرده بود. خامس پیش از جام جهانی فصلی موفق را در موناکو پشت سر گذاشته بود اما جام جهانی برای او تبدیل به عرصه ای برای خودنمایی شد. مطرح ترین باشگاه های جهان برای خرید او به صف شدند و در نهایت رئال مادرید، گوی سبقت را ربود و خامس را به پایتخت اسپانیا کشاند.

بعد از رودریگز، توماس مولر از آلمان با 5 گل و 3 پاس گل و نیمار با 4 گل و 1 پاس گل در رتبه های بعدی برترین گلزنان قرار گرفتند. 

در جام جهانی 2010 که در آفریقای جنوبی برگزار شد، توماس مولر که در آن زمان جوانی 20 ساله بود،با 5 گل برنده کفش طلا شد. البته داوید ویا و وسلی اسنایدر هم 5 گل به ثمر رساندند اما مزیت پاس گل بیشتر به کمک مولر آمد و او را در رقابت با حریفان نام دارش به کفش طلا رساند.

برندگان این جایزه با نام قبلی آن از سال 1982 تا 2006 این نفرات بودند: پائولو روسی (ایتالیا، 1982، 6 گل)، گری لینکر (انگلستان، 1986، 6 گل)، سالواتوره اسکیلاچی (ایتالیا، 1990، 6 گل)، اولگ سالنکو و هریستو استویچکوف (به ترتیب روسیه و بلغارستان، 1994، 6 گل)، داوور شوکر (کرواسی، 1998، 6 گل)، رونالدو (برزیل، 2002، 8 گل)، میروسلاو کلوزه (آلمان، 2006، 5 گل)

مدعیان کفش طلا در روسیه کدام بازیکنان‌اند؟

حدس زدن برنده کفش طلا نسبت به توپ طلا کار آسان تری است؛ هرچند باز هم نمی‌توان با اطمینان درباره بازیکنان از روی فرمشان در تیم های باشگاهی در فصل منتهی به جام جهانی نظر داد. با این حال 3 نفر از گلزنان برتر این فصل اروپا یعنی محمد صلاح، لیونل مسی و کریستیانو رونالدو سه گزینه اصلی هستند. با وجود تمام کردن فصل با 26 گل درلالیگا، رونالدو نسبت به 2 گزینه دیگر شانس کمتری دارد. سابقه بد او در جام های جهانی نیز عامل دیگری است که شانس او را کم جلوه می‌دهد.

مسی با هت‌تریک در مقابل اکوادور در مرحله مقدماتی، سند صعود تیمش به روسیه را امضا کرد و عطش زیادی برای فتح جام در چهارمین تجربه خود در رقابت ها را دارد. محمد صلاح هم در فصلی که گذشت در لیورپول رکوردهای گلزنی را یکی پس از دیگری جا به جا کرد. هرچند بعد از مصدومیت در فینال لیگ قهرمانان مقابل رئال مادرید، باید دید او با چه میزان آمادگی فرعون ها را در روسیه همراهی می‌کند.

هری کین که قرار است با بازوبند کاپیتانی، تیم ملی انگلیس را رهبری کند، یکی دیگر از بخت های آقای گلی است. کین اگرچه رقابت کفش طلای لیگ برتر را به صلاح واگذار کرد، اما با 30 گل برترین فصل فوتبالی خود را در این لیگ پشت سر گذاشت. 

روبرت لواندوفسکی (ستاره لهستان که در بوندسلیگا برای بایرن 29 گل زد)، ادینسون کاوانی (مرد 28 گله پی اس جی در لوشامپیونا) و لوئیس سوارز (با 25 گل در لالیگا برای بارسا) دیگر مدعیان کفش طلا خواهند بود.

7712