وب سایت فوتبالی - تیم ملی فوتبال ایران موفق شد با گل به خودی دقایق پایانی بازیکن مراکشی، در نخستین بازی مرحله گروهی جام جهانی 2018؛ دومین پیروزی خود را در ادوار جام جهانی به دست آورد؛ پیروزی که می توان از آن درس های بسیاری گرفت.
به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرنا ، شبکه تلویزیونی «آی تی وی» بریتانیا شنبه شب در گزارشی نوشت: دیدار تیم های مراکش و ایران، آبستن اتفاقات فراوانی بود؛ اتفاقاتی تلخ و شیرین برای هر کدام از آن ها که می تواند سرنوشت گروه (بی) جام جهانی 2018 را به شدت تحت الشعاع قرار دهد.
این شبکه تلویزیونی در ادامه گزارش خود به پنج درسی که می توان از این دیدار و دیدارهایی از این دست آموخت، اشاره کرده است:
* تاریخ همیشه قابل اطمینان نیست
تیم ملی ایران پس از 20 سال نخستین پیروزی خود در جام جهانی را به دست آورد و اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که این اتفاق را مهم ترین لحظه این رویداد بزرگ می دانید، به هیچ عنوان سزاوار سرزنش شدن نیستید.
مراکش خط دفاعی محکمی دارد که به ندرت قابل نفوذ است. با این حال گل به خودی دقایق پایانی لحظه ای بود که تاریخ، آمار و تا اندازه ای منطق را تغییر داد.
«کارلوس کی روش» سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، برخلاف انتظارات، کار بی نهایت بزرگ و تحسین برانگیزی را انجام داد.
* دروازه بان مراکش سد محکمی است
تیم ملی مراکش تنها تیمی است که بدون دریافت گل در مرحله مقدماتی جام جهانی 2018، راهی روسیه شد.
اگرچه نمی توان کیفیت بی چون و چرای حریفشان (ایران) را نادیده گرفت، اما حضور «بن عطیه» در قلب خط دفاع، به مراکشی ها اطمینان قلب می دهد، این در حالیست که وجود «منیر المحمدی» در درون دروازه این تیم، تقریبا آن ها را نفوذناپذیر جلوه می داد.
دروازه شوت گیر شیرهای اطلس در نیمه نخست با دو سیو تماشایی مانع از گلزنی تیم ایران شد، علاوه بر این او احاطه خوبی بر محوطه جریمه خود داشت؛ فاکتوری که نقطه ضعف اکثر گلرهای غیر اروپایی است و منیر تقریبا این افسانه را پایان داد.
با این حال، منیر نمی توانست برای ممانعت از شکست تیمش هیچ کاری انجام دهد؛ راستی این تیم لیورپول نیست که به دنبال یک جفت دست قابل اطمینان می گردد؟!
* یک پایان دراماتیک دیگر خلق شد
یک بازی دیگر جام جهانی و یک پایان دراماتیک دیگر تمام شد. از زمان آغاز مسابقات جام جهانی 208 در روسیه، در دقایق پایانی تمامی بازی ها دست کم یک گل به ثمر رسیده است.
«الکساندر گولووین» روس در دقایق پایانی با یک ضربه آزاد فوق العاده برای پنجمین بار دروازه عربستان را باز کرد؛ ضربه سر دقایق پایانی «خیمنز» اروگوئه ای قلب هزاران مصری را شکست و مراکش بخت برگشته با گل به خودی دقیقه 95 «بوهادوز» بازیکن تعویضی خود، در برابر ایران شکست خورد.
* پایان نمایش مراکش در روسیه
با توجه به حضور غول هایی همچون اسپانیا و پرتغال در گروه (بی)، به نظر می رسد که سفر مراکش به روسیه بسیار کوتاه تر از تصورشان باشد. چرا که حتی برای کسب مقام سومی این گروه، پیروزی در این دیدار برای هر دو تیم ایران و مراکش حیاتی محسوب می شد.
با این حال اگرچه نمی توان بیش از آنچه امشب شاهد آن بودیم، از ایران انتظار داشته باشیم، اما زمانی که پای دو تیم صعود کننده به میان بیاید مراکش همچنان می تواند تعیین کننده باشد.
* گروه (بی) به جذاب ترین حالت ممکن خود رسید
به رغم شکست غافلگیرکننده مراکش مقابل ایران؛ آن ها همچنان تنها تیمی هستند که می توانند با سلطه گری اسپانیا و پرتغال در گروه (بی) مقابله کنند.
در واقع سرعت آن ها در هنگام حمله در کنار خط دفاعی مستحکم؛ می تواند برای هر دو تیم شبه جزیره ایبری مشکل ساز شود.
با این حال، هیچکدام از تیم های پرتغال و اسپانیا، مدافعان تراز بالایی ندارند از اینرو تنها راهی که می توانند با استفاده از آن، ایران و مراکش را مجازات کنند، تواناییشان در خط حمله است.