به گزارش "ورزش سه"، کاپیتان سابق بایرنمونیخ در مقالهی خود چنین مینویسد: وقتی به انتقالهای فصل اخیر بوندسلیگا نگاه میکنم نمیتوانم تعجب خودم را مخفی کنم. مشهورترین بازیکنی که در این فصل از خارج از آلمان به بوندسلیگا جذب شده اکسل ویتسل، هافبک بلژیکی بوروسیا دورتموند بوده. ویتسل بدون شک بازیکن خیلی خوبی است ولی او از باشگاه تیانجین کوانجیان چین به دورتموند ملحق شده و تا کنون در یک لیگ بزرگ اروپایی بازی نکرده. وقتی مشهورترین بازیکن اخیراً منتقل شده به بوندسلیگا او باشد میتوان نتیجه گرفت که بوندسلیگا در حال حاضر برای فوتبالیستهای بزرگ جذاب نیست. به همین خاطر است که مطمئنم شکاف موجود بین بوندسلیگا و لیگ برتر و دیگر لیگهای بزرگ در آینده بیشتر دهان باز خواهد کرد.
نتیجهی تلخ این شرایط این است که تیمهای بوندسلیگایی به جز بایرن در سالهای گذشته در لیگ قهرمانان اروپا عملاً حضور نداشتهاند. شکی نیست که امسال هم باید برای یک فصل فاجعهبار دیگر در رقابتهای اروپایی برای تیمهای آلمانی آماده باشیم. باز هم تنها بایرن مونیخ خواهد توانست به عنوان نمایندهی شایستهی ما در اروپا عرض اندام کند. بایرن تنها باشگاهی است که این توان را دارد و همه از این واقعیت آگاهند.
افنبرگ در مورد احتمال درخشش تیمهای آلمانی در فصل پیش روی لیگ قهرمانان اروپا ناامید بوده و نوشت:" کدام یک از تیمهای شالکه، دورتموند یا هوفنهایم میتوانند بختهای جدی قهرمانی باشند ؟ آنها مدام میگویند هدفشان قهرمانی در اروپا است ولی این ادعا فقط میتواند لبخندی تلخ روی لبهای ما بیاورد". نظرافنبرگ حتی در مورد حضور تیمهای آلمانی در لیگ اروپا هم بدبینانه است. به اعتقاد او کارنامهی حضور تیمهای آلمانی در لیگ اروپا، در ده سال گذشته مایهی سرافکندگی فوتبال این کشور بوده. افبرنگ در این باره نوشت:" ما میخواستیم لیگ اروپا را جدیتر بگیریم و هدف را درخشش در این لیگ تعریف کنیم ولی در نهایت چه شد؟ ما در جا زدیم ولی کشورهای دیگر در این لیگ پیشرفت کرده و موفقیتهای قابل توجهی بدست آوردند".
اما نسخهی افنبرگ برای موفقیت تیمهای آلمانی در آینده چیست ؟ او در مقالهی خود برای تی آنلاین نوشت:" تیمهای بوندسلیگایی باید رویکرد خود را تغییر داده و برای متوقف کردن این روند دست به ریسک بزنند. در غیر اینصورت، گذار هیچ فوتبالیست بزرگی به آلمان نخواهد افتاد. نکتهی منفی این است که بسیاری از باشگاهها استراتژی خود را بر مبنای حفظ استعدادهای جوان خود متمرکز کردهاند ولی حتی این استراتژی هم دیگر جواب نمیدهد. در گذشته فوتبالیستهای جوان و بااستعداد سه چهار فصل در تیمهای آلمانی بازی میکردند و بعد به باشگاههای بزرگ اروپا میرفتند. امروز بهترین بازیکنان شالکه به محض درخشش در این تیم با قراردادهای سی تا چهل میلیون یورویی به خارج میروند. ماجرای لروی سانه را هنوز از یاد نبردهایم. این روندها که در حال حاضر در بوندسلیگا شاهدشان هستیم از آیندهای روشن خبر نمیدهند".