روزهای افسردگی سرمربی سابق تراکتور

روزهای افسردگی سرمربی سابق تراکتور

به گزارش "ورزش سه"، جان توشاک مهاجم سابق قرمزهای آنفیلد در دهه‌ی هفتاد میلادی به همراه کوین کیگان زوج خط حمله‌ی مرگبار لیورپول را تشکیل می‌داند. این اسطوره‌ی لیورپول بعد از خداحافظی با فوتبال به عنوان سرمربی به سوانسی می‌پیوندد ولی به گفته‌ی او همیشه نیم‌نگاهی به بازگشت به لیورپول به عنوان مربی داشته است. اما درحالیکه انتظار می‌رفته باب پیزلی سرمربی وقت لیورپول، آنفیلد را ترک کند این اتفاق نمی‌افتد تا توشاک از فرصتی که انتظارش را داشته محروم بماند. توشاک به دیلی میل می‌گوید:" فکر می‌کردم سرمربی‌گری لیورپول مال من است و وقتی موفق نشدم به این آرزویم برسم برایم خیلی تلخ بود".

توشاک به دیلی میل می‌گوید:" من سرمربی رئال مادرید شدم، خیلی هم عالی. ده سال هم در باسک سرمربی‌گری کردم. خیلی هم عالی. ولی لیورپول؟ سالهای حضور در لیورپول بهترین سالهای زندگی من بودند".

توشاک در 41 سالی که از ترک آنفیلد توسط او می‌گذرد در سیزده کشور به مربی‌گری پرداخته و هدایت 11 باشگاه و 2 تیم ملی را در کارنامه دارد. 11 باشگاهی که تراکتورسازی تبریز یکی از آنها بوده است.

بیل شنکلی بزرگ، استاد و الگوی توشاک که او را به عنوان بازیکن از کاردیف به لیورپول آورده بود در پایان دوران فوتبالی توشاک به او می‌گوید که اگر به عنوان مربی در سوانسی موفق شود، لیورپول او را به عنوان سرمربی جدیدش جذب خواهد کرد. توشاک می‌گوید در زمستان 1981 از باشگاه لیورپول با او تماس می‌گیرند و دعوتش می‌کنند تا برای مذاکره درباره‌ی مربی‌گری قرمزها به شهر لیورپول برود چه آنکه در آن روزها به نظر می‌رسیده باب پیزلی سرمربی لیورپول در آستانه‌ی جدایی از آنفیلد قرار دارد و قرمزها به دنبال یک مربی جدید می‌گردند.

به گفته‌ی توشاک دو طرف به توافق می‌رسند ولی پیزلی از لیورپول نمی‌رود و در نهایت اعلام می‌شود که پیزلی قصد دارد یک سال دیگر سکان هدایت قرمزهای آنفیلد را در دست داشته باشد. توشاک وقتی از نشستن روی صندلی سرمربی‌گری لیورپول ناامید می‌شود به هم می‌ریزد. او می‌گوید ناکامی در آن سال چنان طعم تلخی برایم داشت که روی کارم در سوانسی هم تاثیر گذاشت. سوانسی البته همزمان با این ناکامی توشاک با مشکل مالی مواجه می‌شود و در نهایت کار به جایی می‌رسد که توشاک و سوانسی به همکاری دوجانبه پایان می‌دهند. توشاک از آن زمان تا کنون دیگر هرگز مربی‌گری یک باشگاه انگلیسی را به عهده نداشته است.

توشاک در سالهای بعد دو بار سکان هدایت رئال مادرید را به دست می‌گیرد و از این گذشته با رئال سوسیداد در لیگ اسپانیا می‌درخشد و وضعیت دو قطبی فوتبال این کشور را به هم می‌ریزد. خیلی شبیه به کاری که دیه‌گو سیمئونه این روزها با اتلتیکو مادرید می‌کند. اما توشاک در مصاحبه با دیلی‌میل می‌گوید هر چه از فوتبال و از مربی‌گری آموخته را مدیون مکتب لیورپول است. توشاک می‌گوید:" من همه چیزم را مدیون بیل شنکلی هستم. نسخه‌ی او برای فوتبال بازی کردن، سادگی و پیچیده  نکردن بازی بود. اصل و اساس همه‌ی دانش من از فوتبال و مربی‌گری به دوران بازی کردنم در لیورپول در فاصله‌ی سالهای 1970 تا 1978 برمی‌گردد".

کشف و میدان دادن به بازیکنان جوان یکی دیگر از خصوصیاتی است که توشاک از بیل شنکلی بزرگ آموخته. توشاک کسی است که در رئال مادرید برای اولین بار به ژابی آلونسو فرصت می‌دهد تا خودش را نشان دهد. توشاک، ژابی آلونسو را که به عنوان بازیکن قرضی به آیبار واگذار شده به مادرید برمی‌گرداند و به او فرصت می‌دهد تا به ستاره‌ی بزرگ سالهای بعد تبدیل شود.

لیورپول در دهه‌ی 90 میلادی دوباره به سراغ توشاک می‌آید. برنامه‌ی مد نظر روسای لیورپول در آن زمان این است که جان توشاک به همراه روی ایوانز به صورت مشترک سرمر‌بی‌گری قرمزهای آنفیلد را به عهده بگیرند. توشاک می‌گوید:" من در فرودگاه هیتروی لندن با پیتر رابینسون و روی ایوانز ملاقات کردم. کاملاً مشخص بود که پیتر به خاطر اتفاقی که سالها پیش برایم افتاده بود ناراحت بود و من این را در رفتارش می‌دیدم. ولی هر چه فکر کردم نتوانستم با مفهوم دو مربی در یک تیم کنار بیایم و در نهایت گفتم یک تیم فقط باید یک مربی داشته باشد و با دو مربی در یک تیم نمی‌شود کار کرد".

توشاک در این مصاحبه می‌گوید پنج سال اخیر که در دو کشور آذربایجان و ایران گذرانده یکی از سخت‌ترین سالهای دوران مربی‌گری‌اش بوده. توشاک در سال 2013 به جمهوری آذربایجان رفته و هدایت تیم خزر لنکران را به عهده می‌گیرد و در نهایت راهی تراکتورسازی ایران می‌شود. دوران سرمربی‌گری توشاک در ایران هم چندان نمی‌پاید و او سرانجام با جدایی از این باشگاه ایرانی راهی انگلستان می‌شود.