به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیراندازی با کمان با وجود عمر کوتاه و 10 ساله خود در ایران در سالهای اخیر توانسته برای خود جایی در میان صدها رشته ورزشی باز کند و به یکی از رشتههای مدالآور ایران در میادین بین المللی تبدیل شده است.
موفقیتهای تیراندازی با کمان در بُعد کسب مدال بیشتر به کامپوند برمیگردد و ایران در این بخش صاحب مدالهای ارزشمندی شده که مدال طلای اسماعیل عبادی در بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی بخشی از توانمندیهای تیراندازی با کمان در بخش کامپوند است. کمتر از یک سال پیش اسماعیل عبادی موفق شد در بازیهای آسیایی اینچئون کره جنوبی نخستین مدال طلای تاریخ تیراندازی با کمان ایران را به دست آورد تا نگاهها نسبت به این ورزش نو پا تغییر کند.
در بخش ریکرو نیز موفقیتهای ایران به کسب سهمیه المپیک و مدالهای آسیایی برمیگردد و با توجه به المپیکی بودن ریکرو نگاه ویژهای نسبت به این رشته ورزشی در کشور وجود دارد.
حجت الله واعظی، نجمه آبتین در سال 2008 و زهرا دهقان و میلاد وزیری در سال 2014 موفق به کسب سهمیه المپیک در بخش ریکرو شدند و برگ جدیدی در دفتر این رشته باز کردند تا امروز توقعات از این رشته برای حضور در المپیک بیش از پیش باشد.
فدراسیون فعالیتهای خود برای کسب سهمیه المپیک را پس از پایان بازیهای آسیایی به صورت رسمی آغاز کرد و برنامههای خود را به شکلی عملیاتیتر به جریان انداخت و در نخستین گام حجتالله واعظی را در رأس تیم ملی ریکرو قرار داد تا تیم ملی با حضور این سرمربی جوان تمرینات خود را جدیتر آغاز کند.
پس از آن زهرا نعمتی، بانوی طلایی ایران در پارالمپیک لندن به ترکیب تیم اضافه شد تا در کنار ابراهیم رنجبر دیگر ورزشکار معلول کشورمان کارشان را در تیم ملی آغاز و شانس ایران را برای المپیکی شدن افزایش دهند، البته پس از مسابقات دانمارک ابراهیم رنجبر به دلیل فشار تمرینات به اردوی تیم جانبازان و معلولان بازگشت و از ترکیب این جدا شد.
آغاز راه برای استفاده از حداکثر پتانسیلهای ریکرو
با تقویت تیم ملی ریکرو، کماندران در نخستین گام به مسابقات تیراندازی با کمان کاپ آسیا در بانکوک اعزام شدند که امیر پیرعلی نجف آبادی در دور نخست مغلوب حریف سنگاپوری شد و از گردونه رقابتها کنار رفت. ابراهیم رنجبر بعد از استراحت در دور نخست و از سد حریف ازبک گذشت و گام به مرحله بعد گذاشت اما در این مرحله مغلوب کماندار هندی شد و از حضور در مراحل بعدی بازماند وهفدهم شد.
اکبر باستان سرابی در دور نخست حریف رومانیایی را شکست داد اما در مرحله بعد مغلوب حریف روس شد و از دور مسابقات حذف شد. مهرداد نورمحمدی نیز در همان دور نخست مغلوب حریف ویتنامی شد و کنار رفت.
در ریکرو انفرادی زنان زهرا نعمتی، مریم محمودی سرشت ، فریده میرزایی و شیوا خرمشاهی از رسیدن به مرحله نیمه نهایی و پایانی این رقابتها باز ماندند.
در ادامه نوبت به مسابقات جام جهانی تیراندازی با کمان مرحله اول سال 2015 در شانگهای چین رسید که این رقابتها نیز ریکرویها در کسب عنوان ناکام ماندند و تنها یک مدال نقره در بخش تیمی کامپوند مردان توسط اسماعیل عبادی، مجید قیدی و یاسر عمویی به دست آمد نمایندگان ایران دست خالی به این مسابقات بازنگردند.
در این رقابتها زهرا نعمتی از بین 107 شرکت کننده توانست در بخش انفرادی رتبه یازدهم را کسب کند و البته رکورد ایران و پارالمپیک را نیز شکست. شیوا خرمشاهی 59، ملیکا عبدالکریمی 70 و الهام قدیمپور توانست به رتبه 104 دست پیدا کند. همچنین زهرا نعمتی در این رقابتها توانست با کسب 657 امتیاز در بخش انفرادی رکورد ایران را افزایش دهد.
اولین فرصت برای رسیدن به ریو از دست رفت
در مرداد ماه نوبت به مهمترین رویداد ورزشی تیراندازی با کمان یعنی مسابقات جهانی دانمارک رسید و کمانداران کشورمان در این رقابتها نخستین شانس خود برای کسب سهمه المپیک را امتحان کردند و همان طور هم که انتظار میرفت رقیبانی سخت از سراسر جهان برای کسب این سهمیه خود را آماده کرده بودند و سطح مسابقات بسیار بالا بود.
در پایان این رقابتها امین پیرعلی، صادق اشرفی، ابراهیم رنجبر، زهرا نعمتی، شیوا خرمشاهی، ملیکا عبدالکریمی که ترکیب تیم ریکرو ایران در این رقابتها را تشکیل میدادند از کسب مدال و سهمیه المپیک باز ماندند تا در سایر رقابتها شانس خود را برای رسیدن به ریو امتحان کنند.
حواشی در مسابقات دانمارک و تمرکز از دست رفته نعمتی
پس از دانمارک نوبت به لهستان رسید و با وجود اینکه دراین مسابقات سهمیه المپیک توزیع نمیشد اما شانس مدالآوری کمانداران ایرانی به خصوص زهرا نعمتی وجود داشت اما با توجه به بروز برخی حواشی که برای این ورزشکار ایجاد شد، تمرکزش را از دست داد و نتوانست روی سکو قرار بگیرد.
در جریان مسابقات لهستان بحث کنار گذاشتن نعمتی از تیم معلولان مطرح شد و نام این ورزشکار از لیست اعزامیها به مسابقات توزیع سهمیه پارالمپیک خط خورد که این اتفاقات تاثیر زیادی روی عملکرد این ورزشکار در لهستان داشت.
مسابقات آسیایی تایلند؛ شانس طلایی برای المپیکی شدن
در حال حاضر کمانداران کشورمان در اردوی کیش به سر میبرند تا پس از آن راهی تایلند شوند و از فرصت موجود در مسابقات قهرمانی آسیا در تایلند استفاده کنند. مسابقات قهرمانی آسیا آبان ماه در تایلند برگزار میشود و در روز پایانی این رقابتها کمانداران برای کسب سهمیه المپیک با هم به رقابت میپردازند.
در این دوره از مسابقات 3 سهمیه در بخش مردان و 3 سهمیه در بخش زنان توزیع میشود و که هر کشور تنها میتواند یک سهمیه را از آن خود کند و مطمئنا کادر فنی و ملیپوشان برای کسب سهمیه در این رقابتها برنامه ویژهای دارند. آنچه روی کاغذ نیز مشخص است کمانداران ایران اگر رکوردهای خود در تمرینات را ثبت کنند، میتوانند سهمیه موجود در بخش مردان و زنان را از آن خود کنند تا آغاز راه کسب سهمیه برای این رشته باشد. زهرا نعمتی در حال حاضر در رده سیوهفتم رنکینگ جهانی قرار دارد و شانس اول ایران برای المپیکی شدن محسوب میشود.
مسابقات جهانی ترکیه و خیز به سمت سهمیه تیمی
شانس دیگر ایران برای کسب سهمیه در تیراندازی با کمان مسابقات جهانی ترکیه است که در آن سهمیه تیمی نیز توزیع خواهد شد و با توجه به اینکه پیش از این برخی از تیمها در مسابقات گذشته سهمیه کسب کردهاند در بخش تیمی شانس زیادی برای ایران وجود دارد.
با توجه به اینکه با کسب سهیمه تیمی کمانداران این شانس را دارند که در المپیک در بخش انفرادی نیز تیراندازی کنند به نظر میرسد سرمایهگذاری و تلاش برای کسب این سهمیه یک تیر و دو نشان است، البته کادر فنی و فدراسیون تیراندازی با کمان در تلاش است تا در ترکیه سهمیه انفرادی را نیز کسب و با بهترین دستاورد راهی ریو شود.
آنچه در این فرصت باقیمانده باید در دستور کار فدراسیون و وزارت ورزش باشد، حمایت از این رشته و برگزاری اردوهای برون مرزی است تا برای نخستین بار تیراندازی با کمان با سهمیه تیمی و بیشترین شرکت کننده راهی برزیل شود.
انتهای پیام/