گزارش ویژه/ درباره مانوک خدابخشیان که در آمریکا درگذشت/ از صعود تا سقوط!

گزارش ویژه/ درباره مانوک خدابخشیان که در آمریکا درگذشت/ از صعود تا سقوط!

وب سایت رسمی فوتبالی- گزارشگر سابق ورزش و به خصوص فوتبال ایران که پیش از انقلاب در تلویزیون ایران به شهرت رسید، در غربت درگذشت. 

به گزارش فوتبالی، مانوک خدابخشیان، مفسر ورزشی و گزارشگر فوتبال بود که روز جمعه 15 شهریور 1398 در لس‌آنجلس  به دلیل حمله قلبی و بعد سکته مغزی درگذشت.

مانوک خدابخشیان متولد 15 مهر 1324 در آبادان بود، دوره تحصیلی خود را در مدرسه رازی این شهر گذراند و برای تحصیل در دانشگاه به اصفهان رفت و لیسانس ادبیات گرفت. او عشق فوتبال و ورزش بود و به همین دلیل توانست در اوایل دهه 50 به تلویزیون برود و شیوه گزارشگری جدیدی را در تلویزیون بنا بگذارد. به خاطر تسلط او به زبان انگلیسی و مجلات خارجی او در گزارشهایش آمار و ارقام ارائه می کرد و البته تسلط فنی خوبی به فوتبال داشت و به خاطر داشتن اطلاعات عمومی و فنی خوب از فوتبال گزارشهایش مورد توجه واقع شد.

او در سال 1355  پس از بازیهای آسیایی 1974 تهران پوشش تلویزیون ایران وسیع شده بود، مدیر گروه ورزش شبکه دو شد. در آن زمان بهمنش در رادیو بود و حبیب روشن زاده، مدیریت گروه ورزش شبکه یک تلویزیون ایران را بر عهده گرفته بود. 

در جریان جام‌ جهانی 1974 آلمان غربی و همچنین 1978 آرژانتین که تیم ملی فوتبال ایران برای اولین بار به جام جهانی صعود کرده بود به همراه حبیب‌ روشن‌زاده به آلمان و آرژانتین رفتند. در آن دو جام مانوک خدابخشیان مفسر بود و حبیب روشن زاده بازیها را تفسیر می کرد. 

از کسانی که پیرو مانوک خدابخشیان بود جهانگیر کوثری بود که تجربه روزنامه نگاری با او را داشت و سبک گزارش او را دنبال می کرد و پس از انقلاب که کوثری گزارشگر شد مثل مانوک خدابخشیان گزارش می کرد.

خدابخشیان در سال‌ 1355 برنامه «ورزش از نگاه دو» را برای شبکه دو تلویزیون ایران روی آنتن برد که پس از انقلاب هم جهانگیری کوثری در چند مقطع تهیه کنندگی و اجرای آن را بر عهده گرفت. 

خدابخشیان پیش از انقلاب یعنی در تیر سال 1357 برای ادامه تحصیل  در رشته فوق‌لیسانس ارتباطات دانشگاه مینه‌سوتا برای دو سال به آمریکا رفت و پس از انقلاب هم به ایران بازنگشت. 

او پس از انقلاب اسلامی مواضع عجیبی علیه دولت جدید انقلابی گرفت و در حالیکه کمتر کسی باور می کرد که او از کار ورزش و فوتبال فاصله بگیرد، او تبدیل به یک مفسرسیاسی! شد و مجری برنامه های به ظاهر ورزشی تلویزیون های ماهواره ای علیه ایران شد که کاری جز سیاه نمایی و پوشش اخبار دروغین علیه ایران نداشتند. تفسیرهای سیاسی او بعضی اوقات باعث تعجب همکاران سابق او در داخل ایران هم شده بود. مانوک که می خواست که چهره یک مخالف سیاسی را به خود بگیرد، در سالهای پایانی عمرش از تفسیر فوتبال و ورزش دست برداشت و فقط مسایل سیاسی را بدون دانش سیاسی تفسیر می کرد!

در یکی از برنامه های جنجالی مانوک خدابخشیان، محمد مایلی کهن را روی خط آورد و مایلی کهن مواضعی علیه علی دایی سرمربی وقت تیم ملی گرفت. البته برای همه سوال بود که چطور محمد مایلی کهن روی آنتن یک شبکه ماهواره ای رفته است اما دربرنامه های او حشمت مهاجرانی، خداداد عزیزی و اصغر شرفی را روی هم آنتن رفتند و با خدابخشیان مصاحبه کردند. 

پس از برکناری دایی و حضور افشین قطبی، او و همکارانش مواضعی را علیه چند روزنامه نگار مشهور داخلی با قصد تخریب گرفتند و در این باره چند برنامه با اجرای مانوک خدابخشیان روی آنتن چند شبکه ماهواره ای رفت.

1984