پایگاه خبری فوتبالی - مصاحبه ضد ایرانی وینفرد شفر را رسانههای ایرانی چندان جدی نگرفتند و گذرا از کنارش عبور کردند اما درباره آن صحبتها که به بدترین لحن ممکن و در اوج بیادبی به زبان آورده شده نمیشود موضع منفعلانه هم داشت.
به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرانورزشی، وینفرد شفر که با ظاهری موجه قدم به سرزمین ثروتمند ایران گذاشت و توانست در کمتر از 2 سال به دستمزدهای آنچنانی برسد، دلار پارو کند و دوباره برای خودش در فوتبال امارات بازار ایجاد کند، در اظهارات خود به بدقولی باشگاه استقلال در بخش مالی اشاره و آن را تخلفی آشکار عنوان کرده است.
اتفاقاً ما هم بر این باوریم که باشگاه استقلال باید اصولی و حرفهای رفتار کند و دستمزد همه عواملش را تا صفر آخر قرارداد پرداخت کند اما کسی که از تخلف پرده برداری میکند و در رسانههای کشوری که رفتارهای ضدایرانیاش در بخشهای گوناگون سیاسی، اجتماعی و حتی ورزشی بر هیچ کس پوشیده نیست اینچنین لفاظی میکند نباید از یاد ببرد که خود سرمنشأ شکلگیری بسیاری از تخلفات ریز و درشت در باشگاه استقلال بود که تنها به واسطه احترامی که برای جایگاه حقوقیاش در میان رسانههای ایرانی وجود داشت در زمان مربیگریاش به آن موارد چندان پرداخته نشد.
قطعاً شفر اگر با معنی تخلف آشنا بود هرگز نباید اجازه میداد پسرش ساشا شفر بدون داشتن مدرک مربیگری در استقلال استخدام شود و البته بخش اعظمی از خریدهای خارجی (الحاجی گرو و نویمایر) را هم سازماندهی کرده و از کنار آنها صاحب سودهای کلان شود.
اگر پرداخت نشدن حقوق از سوی مدیران باشگاه استقلال تخلف است، این هم تخلفی آشکار و بزرگ محسوب میشود که البته مدیران وقت با اغماض به این ماجرا نگاه کردند و اجازه دادند فرزند او در تمام طول دوران کاری پدرش در ایران نیز از باشگاه سمت و دستمزد بگیرد و در پایتخت ایران به عیش و نوش بپردازد.
ماجرای دیگری که باید برای سرمربی سابق استقلال یادآوری کرد افزایش غیرقانونی دستمزد است. شفر روزی که با سیدرضا افتخاری قرارداد امضا کرد تعهد داد که اگر مدیران استقلال تمایل به ادامه همکاری با او داشتند، مبلغ قراردادش برای یک فصل دیگر 500 هزار دلار تعیین شود (اسنادش موجود است) اما چه شد که به یکباره شفر خواستار دریافت دستمزد 750 هزار دلاری شد و زیر قول و قرارهایش با مدیران استقلال زد؟ در آن برهه شفر که میدید جامعه استقلالی ایران به شدت خواهان ادامه همکاری با او است از فضای موجود نهایت استفاده را برد و مدیران وقت را در تنگنا قرار داد تا 250هزار دلار ناقابل به دستمزدش اضافه شود.
مسأله اما فقط اینها نیست. درباره نقش سرمربی استقلال در انتقال اللهیار صیادمنش به لیگهای اروپایی نقلهای بسیاری شنیدیم. هرچند که وینفرد درنهایت موفق به انجام این انتقال سود آور نشد اما او باشگاه را تحت فشار قرار داده بود تا انتقال صیادمنش را خودش مدیریت کند و مدیران استقلال هم به این شرط که او از باقی دستمزدش بگذرد چنین اجازهای را به وی داده بودند و درنهایت کار هم به سرانجام نرسید. اگر شفر قوانین فوتبال را به خوبی مطالعه کرده باشد قطعاً میداند که مربیان در دنیای فوتبال مجاز به نقشآفرینی در نقل و انتقالات و واسطهگری نیستند اما شفر قصد داشت چنین کاری را با کمک دوستانش انجام دهد تا پول خوبی به جیب بزند.
دایره تخلفات سرمربی استقلال که سیاهنمایی اخیرش نشان از نمکنشناسیاش دارد به همین موارد ختم نمیشود. شفر بعد از اینکه نتوانست با استقلال به نتایج مطلوب برسد با نامه رسمی باشگاه استقلال از حضور در تمرینات منع شد اما او تعمداً به محل تمرین استقلال در تهرانسر رفت و از پسرش هم خواست از ماجرا فیلم بگیرد تا علیه استقلال پرونده سازی کند. اگر شفر معنی تخلف را به خوبی درک کرده باشد میداند که وقتی باشگاهی رسماً از او میخواهد که از حوزه فنی کنار رفته و به محل تمرین نرود، هرگز نباید برخلاف دستور باشگاه عمل کند.
شفر درباره مسائل مربوط به ورود زنان به ورزشگاههای فوتبال ایران نیز اظهاراتی انجام داده اما اساساً این ماجرا هیچ ارتباطی به او نداشته و ندارد. شفر چنانچه حسن نیت داشت میتوانست همین اظهارات را در زمانی که در استقلال مربیگری میکرد به زبان بیاورد اما او حالا محض دلبری برای اماراتیها رخ در رخ رسانههای این کشور مینشیند، علیه ایران حرف میزند تا شاید شیوخ ثروتمند عرب ویزای کار پیرمرد را برای چند سال دیگر تمدید کنند و فضا برای سازماندهی برخی ترانسفرها (آیاندا پاتوسی) و کسب سودهای بیشتر هموار بماند.
شاید کهولت سن از یاد سرمربی استقلال برده باشد که در ماجرای حذف کمیته فنی نقش اصلی را بازی کرد و زیر قول و قرارهای مکتوبش با مدیران زد. در قرارداد شفر نوشته شده بود حتماً باید در خرید و فروش بازیکنان با کمیته فنی هماهنگ باشد اما او هرگز به وعدهاش عمل نکرد.
تکمله: درباره تندخوییهای لب خط و ادبیات نامناسبی که شفر در جریان بازیهای استقلال گاهی به داوران میکرد نیز نقلها هست. شفر اگر همین رفتار را در فوتبال آلمان انجام میداد ماهها از صحنه محو میشد اما در مواجهه با او اغماض شد. آن هم بسیار زیاد.
1984