پایگاه خبری فوتبالی- مجمع انتخاباتی هیأت فوتبال استان تهران که بعد از ماهها تأخیر قرار بود 14 شهریور ماه برگزار شود، به دلیل مغایرت اساسنامه هیأت فوتبال با قانون لغو شد. مغایرت قانونی که از سوی سازمان بازرسی کل کشور اعلام شد و در کمال تعجب مورد قبول فدراسیون فوتبال هم قرار گرفت اما هیچ اقدامی در جهت برطرف کردن آن به وجود نیامده است.
به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرانورزشی، ماجرا از این قرار است که درباره برگزاری این انتخابات دو مشکل قانونی وجود داشت. سازمان بازرسی کل کشور درباره این مغایرت قانونی اعلام کرده که اولاً ادامه کار سرپرستی که خودش کاندیدا و صاحب رأی است، توجیه قانونی ندارد. این در حالی است که فدراسیون فوتبال برای ادامه کار شیرازی، به اساسنامه هیأتهای فوتبال استناد کرده که این اساسنامه به تصویب هیأت رئیسه رسیده، نه مجمع فدراسیون فوتبال!
براساس قانون ادامه کار رئیس هیأت فوتبال و فرآیند انتخابات باید مصوبه مجمع باشد نه هیأت رئیسه!
نکته دیگری که سازمان بازرسی کل کشور به آن اشاره کرده است، مربوط میشود به تغییر اعضای مجمع انتخاباتی، در فاصله 48 ساعت تا برگزاری انتخابات. این در حالی است که براساس قانون اعضای مجمع باید حداقل یک هفته و حداکثر 15 روز قبل از برگزاری مجمع، معرفی شده باشند.
بعد از اینکه اداره کل تربیت بدنی استان تهران در تاریخ 14 شهریور به خاطر مشکلات قانونی جلوی برگزاری انتخابات را گرفت، محمدرضا داورزنی، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش در نامهای این ایرادهای قانونی را به فدراسیون فوتبال گوشزد کرد و نامه سازمان بازرسی کل کشور را هم برای آنها فرستاد.
در ادامه هم چندین نامه از مدیرکل تربیت بدنی استان تهران برای تاج ارسال شد اما رئیس فدراسیون فوتبال کوچکترین اقدامی برای برطرف کردن این مشکل قانونی انجام نداده است. بنا به گفته ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال با اینکه فدراسیون از این مغایرت قانونی اطلاع دارد اما با استناد به اساسنامه هیأتهای فوتبال (همان اساسنامهای که به تصویب هیأت رئیسه رسیده و به خاطر تصویب نشدن از سوی مجمع، غیرقانونی است) اعلام میکند که به دلیل مشکلات زمانی تا زمان برگزاری مجمع، فرآیند انتخابات باید زیر نظر ریاست فدراسیون فوتبال انجام شود.
جالب است که فدراسیون فوتبال برای انجام بیقانونی، به همان اساسنامهای استناد میکند که تصویب آن روند قانونی را طی نکرده و مشخص است که بنا به مصلحت مهدی تاج و مصلحت فدراسیون فوتبال نوشته شده است. همه این ابهامات را که کنار هم میگذاریم، بیشتر این ابهام را نزدیک به حقیقت مییابیم که مهدی تاج برای داشتن همان یک رأی حبیبالله شیرازی، در مجمع انتخابی فدراسیون فوتبال که اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد، در تلاش است که به هر طریق ممکن، شیرازی را در سمت سرپرست هیأت فوتبال استان تهران حفظ کند. حتی اگر رأی دادن او به عنوان سرپرست مغایر قانون باشد هم او راهی برای قانونی کردن این موضوع پیدا خواهد کرد. همانطور که مشکلات قانونی ادامه فعالیت بازنشستهها در فدراسیون فوتبال به نوعی رفع شد.
در این گزارش نامههایی که درباره این مغایرت قانونی بین وزارت ورزش، اداره کل تربیت بدنی استان تهران و فدراسیون فوتبال رد و بدل شده را آوردهایم تا قضاوت در این رابطه را بر عهده شما بگذاریم:
نامه معاون وزیر در توضیح ایرادهای قانونی سازمان بازرسی کل کشور به فدراسیون فوتبال
در تاریخ 13 شهریور ماه، محمدرضا داورزنی، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش در نامهای خطاب به مهدی تاج، به ابهامات و ایرادهای قانونی اشاره کرده است که از سوی سازمان بازرسی کل کشور، نسبت به نحوه برگزاری مجمع انتخابی هیأت فوتبال استان تهران مطرح شده است. در این نامه آمده:
«احتراماً به پیوست تصویر نامه شماره 148921/612 مورخ 12/6/98، سازمان بازرسی کل کشور در خصوص ایرادات و ابهامات وارده بر برگزاری مجمع انتخاباتی هیأت فوتبال استان تهران، ارسال میگردد. مقتضی است با توجه به مفاد نامه فوقالذکر نسبت به رفع ایرادات مطرح شده و تعویق زمان برگزاری انتخابات تا زمان رفع ابهامات اقدام لازم به عمل آید.»
درخواست اداره کل تربیت بدنی استان برای رفع ایرادهای قانونی در عملکرد فدراسیون فوتبال
پیرو این نامه رضا گلمحمدی، مدیرکل اداره تربیتبدنی استان تهران در نامهای از فدراسیون فوتبال میخواهد که ضمن برطرف کردن ایرادهای قانونی مطرح شده از سوی سازمان بازرسی کل کشور، تاریخ جدیدی را برای برگزاری انتخابات هیأت فوتبال استان تهران اعلام کند. گلمحمدی در این نامه خطاب به مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال نوشته:
«ضمن تشکر و قدردانی از همکاریهای صمیمانه جنابعالی و پیرو نامه شماره 6112/98/206 تاریخ 17/6/98 این اداره کل و به استناد نامه شماره 26120/9/3 مورخ 13/6/98، معاونت محترم توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان که متضم به نامه بازرسی محترم کل کشور، خواهشمند است دستور فرمایید ضمن رفع ابهامات موجود به منظور برگزاری انتخابات در فضایی سالم نسبت به تعیین سرپرست معرفی اعضا و مجمع و تعیین تاریخ برگزاری اقدام لازم را مبذول فرمایند.»
اعتراف عجیب شکوری به مغایرت اساسنامه هیأتهای فوتبال با قانون
این دو نامه، پاسخ ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال به رضا گلمحمدی، مدیرکل تربیتبدنی استان تهران را به همراه داشت. نامهای که ابهامات قانونی موجود در مجمع هیأت فوتبال را پذیرفته است. اعتراف به وجود این ابهامات در شرایطی که هیچ اقدامی در جهت برطرف ساختن آن انجام نمیشود، نکته قابل بحثی است که مدیران فدراسیون حاضر به پاسخگویی درباره آن نیستند. ابراهیم شکوری در نامهای خطاب به رضا گلمحمدی، مدیرکل تربیتبدنی استان تهران، نوشته:
«احتراماً عطف به نامه شماره 6531/98/206 مورخ 1/7/98، به استحضار میرساند: با توجه به اینکه تمامی هیأتهای فوتبال زیر نظر فدراسیون و مطابق با اساسنامه هیأت فوتبال استانها فعالیت مینمایند، استان تهران نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد. لذا پیرو نامههای ارسالی این فدراسیون به شماره 49/44117/46797 مورخ 12/7/98، صورتجلسه شماره 24644/97 مورخ 30/11/97- 4083149/98/261 مورخ 12/4/98 – 8/5472/98/261 مورخ 22/3/98 که صراحتاً به این نکته اشاره شده، تعیین سرپرست هیأت فوتبال پس از پایان دوره 4 ساله مغایر با بند 9 ماده 14 اساسنامه هیأت فوتبال استانها میباشد (چنانچه بعد از پایان دوره چهارساله، انتخابات بنا به هر دلیلی به تعویق افتد، رئیس هیأت میتواند تا برگزاری مجمع انتخاباتی فوتبال به کار خود ادامه دهد) و تمامی فرآیندهای انتخاباتی هیأت فوتبال استانها که زیر نظر فدراسیون فوتبال برگزار شده است بر همین اساس صورت پذیرفته و با توجه به نامه بازرسی کل ورزش و جوانان وزارت ورزش به شماره 139143/612 مورخ 13/6/98، مبنی بر تعویق انتخابات استان تهران، نظر به اینکه اساسنامه هیأتهای فوتبال دارای وجاهت قانونی نبوده و میبایست این اساسنامه در مجمع فدراسیون فوتبال طرح و به تصویب آن مجمع برسد لذا تا تشکیل مجمع فدراسیون فوتبال و قرار گرفتن در دستور کار مجمع آینده، پس از این مهم و بررسی شرایط زمان برگزاری انتخابات طبق ماده 21 اساسنامه هیأت فوتبال استانها توسط رئیس فدراسیون مشخص میگردد.»
درخواست اداره کل تربیتبدنی برای رفع ایرادهای قانونی اعلام تاریخ انتخابات هیأت فوتبال تهران
رضا گلمحمدی اما در پاسخی به نامه ابراهیم شکوری تأکید کرده که سرپرستی حبیبالله شیرازی در هیأت فوتبال استان تهران غیرقانونی است و فدراسیون فوتبال نمیتواند برای اصلاح اساسنامه تا زمان برگزاری مجمع فدراسیون فوتبال صبر کند چرا که هر روز سرپرستی شیرازی در هیأت فوتبال اقدامی مغایر با قانون است. رضا گلمحمدی در نامه دیگری در تاریخ 24/7/98، خطاب به مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال نوشته:
«به استناد نامه شماره 8/13174/98/261 مورخ 14/7/98، دبیرکل محترم آن فدراسیون، بدینوسیله اشعار میدارد قبول ایراد قانونی نامه سربازرس محترم بازرسی کل امور ورزش و جوانان (به شماره 138921/612 مورخ 12/6/98) از سوی آن فدراسیون محترم، دلالت بر خواست قانونی این اداره کل مبنی بر لزوم معرفی سرپرست هیأت پس از پایان مهلت چهارساله میباشد. لذا با عنایت به کاندیدا شدن آقای شیرازی، ریاست محترم سابق هیأت و لزوم ارائه فرصتهای برابر برای کلیه داوطلبین خدمت در هیأت، درخواست میشود نسبت به معرفی سرپرست هیأت با صلاحدید آن فدراسیون محترم و برگزاری انتخابات ریاست هیأت تهران اقدام عاجل صورت پذیرد. بدیهی است عدم اقدام آن فدراسیون و موکول نمودن آن به اصلاح اساسنامه از نظر این کل به صلاح نبوده و از آنجایی که اساسنامه هیأت فوتبال به تصویب مجمع نرسیده است ادامه حضور نامبرده در رأس هیأت مغایر با قانون تلقی گردیده و حتی تأیید اساسنامه نیز، عطف به ماسبق نمیگردد که امید است با دستور و درایت جنابعالی به حق قانونی جامعه بزرگ فوتبال استان تهران محقق گردد.»
رضا گلمحمدی: بگذارید من قربانی حقیقت شوم
رضا گلمحمدی، مدیرکل تربیتبدنی استان تهران، درباره نامههای ارسالیاش به فدراسیون فوتبال و اصرار او به تعیین تاریخی برای برگزاری انتخابات هیأت فوتبال میگوید: «من گفتم انتخابات غیرقانونی است و مقابل برگزاری آن را گرفتم. بعد از نامه آقای داورزنی، دوباره نامه زدم و خواستم که فرآیند انتخابات به صورت قانونی انجام شود. توقع ما این بود که فدراسیون فوتبال حداقل برای هیأت فوتبال سرپرست انتخاب کند.»
گلمحمدی همچنین تأکید میکند: «آمادگی این را دارم که تا انتها پای این قضیه بایستم و اگر قرار است یک نفر قربانی حقیقت شود، آن یک نفر من باشم. خیلی برای من شایعاتی درست کردهاند و گفتهاند که میخواهم گزینه خودم رئیس هیأت فوتبال شود اما بارها گفتم و باز هم میگویم که هر گزینهای که خانواده فوتبال تهران دربارهاش به جمعبندی برسند، رأی من خواهد بود و من از هیچکس حمایت نمیکنم. من فقط از حقیقت حمایت میکنم.»
او تأکید میکند: «اساسنامه هیأتهای فوتبال استان تهران وقتی دارای وجاهت قانونی بود که در مجمع فدراسیون به تصویب میرسید. درست مثل اینکه قانونی در یک کمیسیون مجلس به تصویب برسد و به صحن علنی راه پیدا نکند. اتفاقاتی که در فرآیند انتخابات هیأت فوتبال استان تهران رخ داده، یعنی یک رئیس هیأت به طور غیرقانونی به کارش ادامه میدهد. یعنی یک امضای غیرقانونی پای چک هیأت فوتبال.»
سکوت فدراسیون فوتبال ادامه دارد
البته که در این گزارش این فرصت در اختیار فدراسیون فوتبال هم قرار گرفت تا درباره نامههای ارسالی و قانونی که در فرآیند انتخابات هیأت فوتبال استان تهران رعایت نمیشود، اظهارنظر کنند اما ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال حاضر به اظهارنظر در این رابطه نشد و به تماسهای ما پاسخ نداد.
1984