پایگاه خبری فوتبالی- مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا گفت: با توجه به شرایط بد اقتصادی بهتر است باشگاهها روی نام مربی خارجی قلم قرمز بکشند.
به گزارش فوتبالی، فسخ قرارداد برخی مربیان خارجی فوتبال ایران به خاطر مشکلات مالی و اتفاقات حاشیه ای که این ماجرا برای باشگاه ها در عرصه داخلی و بین المللی رقم زده باعث شده برخی به درستی اعلام کنند که در این شرایط که گاهی برای انتقال بین المللی پول مشکل داریم، قید حضور مربیان خارجی را بزنیم.
مسعود اقبالی از مربیان با سابقه فوتبال و از مدرسان کنفدراسیون آسیا در این مورد با خبرگزاری فارس گفت و گویی انجام داده که متن آن را در زیر می خوانید:
*قلم قرمز روی مربیان خارجی بکشیم
مسعود اقبالی در مورد حضور مربیان خارجی در فوتبال باشگاهی ایران عنوان کرد: با توجه به شرایط و مشکلاتی که داریم، بهتر است باشگاهها روی نام مربی خارجی قلم قرمز بکشند و رویکردمان به سمت استفاده از مربیان داخلی باشد. با همین تغییر بسیاری از مشکلات ما کاهش پیدا میکند. مربیان خارجی به خاطر مشکلاتی که در انتقال پول وجود دارد، بعد از مدتی میروند و مشکلاتی را هم برای باشگاهها ایجاد میکنند. چرا نباید از مربیان داخلی در باشگاههایمان استفاده کنیم؟
* تدریس یکسان مربیان در ایران و اروپا
مدرس کنفدراسیون آسیا با اشاره به تدریس استاندارد مربیان عنوان کرد: از سال 1376 کنفدراسیون آسیا تدریس مربیان را به ایران آورد و اکنون مربیان ما در کلاسهای مربیگری براساس استانداردهای بینالمللی و موضوعات مطرح شده در فوتبال روز جهان آموزش میبینند. همان مسائلی که در اروپا به مربیان آموزش داده میشود، در کلاسهای مربیگری خودمان هم آنها را آموزش میدهیم. پس بهتر است از مربیان ایرانی در باشگاههایمان بیشتر استفاده کنیم. اکنون مربیان با استعدادی در سطح لیگ برتر و حتی تیمهای ملی جوانان و نوجوانان ما کار میکنند که مربیان بسیار ناکارآمدی هستند.
*مربیان ایرانی باید به طور مستمر به دنبال آموزش و یادگیری باشند
اقبالی با اشاره به مشکلات آموزش مربیان گفت: تنها مشکلی که مربیان ما دارند، استمرار در آموزش است. اکنون نگاه ما بیشتر به سمت چهرههای مشهور و بازیکنان ملی رفته و گرایش به آموزش برای ملیپوشان سابق داریم که اتفاق خوبی است اما این بازیکنان سابق برای آنکه مربیان کارآزمودهتری شوند باید در کلاس های پیشرفته شرکت کنند و خود را به طور مستمر در معرض آموزش قرار دهند و بهروز باشند. برخی از این مربیان جوان در لیگ برتر مربیان موفقی هستند و گاهی هم برخی ناموفق میشوند که ایرادی ندارد زیرا آموزش یک مربی یک فرایند است و طی چندین سال تجربهاندوزی مربی با تجربه و کارآزموده میشوند.
*دستاورد کی روش، ویلموتس و برانکو چه بود؟
وی تأکید کرد: دلیلی ندارد که در چنین شرایط سخت اقتصادی پول باشگاهها را صرف مربیان خارجی کنیم و سرمایههای کشور را هدر بدهیم. کیروش هشت سال در کشور ما بود؛ بعد از رفتنش چه دستاوردی برای فوتبالمان داشت؟ ویلموتس چه کرد؟ برانکو سه قهرمانی متوالی در پرسپولیس داشت. آیا بهتر نبود به جای او پرسپولیس یک مربی ایرانی داشت و به جای سه قهرمانی پشـتسر هم یک قهرمانی میآورد. در عوض، اکنون یک مربی کارآزموده ایرانی داشتیم. اگر این هزینهها را صرف آموزش و بهروز کردن مربیان ایرانی کنیم، سرمایههای فوتبالمان رشد و توسعه پیدا میکند.
*مافیای دلالی به دنبال جذب بازیکن خارجی است
اقبالی با اشاره به حضور بازیکنان خارجی بیکیفیت در فوتبالمان گفت: دلالیزم و مافیای دلالی با مناسباتی که ایجاد کرده، زمینه حضور بازیکنان بیکیفیت خارجی را در فوتبال باشگاهی ما فراهم میکند. این مافیای دلالی تلاش میکنند مدیران را هم به سمت خود جذب کند و مدیرانی که بویی از فوتبال و ورزش نبردهاند، گاهی با آنها کنار میآیند و زمینهساز حضور بازیکنان خارجی بیکیفیت میشوند.
*پرورش بازیکن جوان ایرانی به جای خرید بازیکن بی کیفیت خارجی
وی ادامه داد: شاید به جای هزینه ارزی برای خرید بازیکنان بیکیفیت خارجی، راهحل مناسب آن باشد که آکادمیها و مدارس فعالتر شوند و در زمینه رشد و پرورش استعدادها فعالتر عمل کنند. در تمام دنیا چنین اتفاقی رخ میدهد. مدرسه فوتبال آژاکس، رئال مادرید و... بازیکنان خوبی را رشد و پرورش میدهند و آنها را به باشگاههای خود تزریق میکنند. در فوتبال ما هم میتوانیم چنین روشی را جایگزین جذب بازیکنان بیکیفیت خارجی کنیم. بازیکنان مستعدی در رده امید و جوانان داریم که در صورت توجه به آنها میتوانیم حتی این بازیکنان را به باشگاههای خارجی دیگر هم بفروشیم و از آنها درآمدزایی کنیم.
9697