پایگاه خبری فوتبالی- فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: در دو هفته اخیر ۹۰ تا ۹۵ درصد انتقالها در گروههای درون خانوادهای اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به لزوم ایجاد فرآیندهای متمرکز برای بهره گیری از دادههای شهروندان، این اقدام را در استان تهران، برخلاف سایر استانها بسیار پیچیده دانست و افزود: از هم گسستگی و نحوه استفاده از دادهها چالش بزرگی است که با آن رو به رو هستیم. از طرفی به دلیل اختلاف در مختصات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با پیچیدگیهای جمعیت آزاد، سکونتهای غیررسمی، حاشیه نشینی و جمعیت شناور، کم اظهاریهای عمومی در برخی نقاط شهری رخ داده است که باید در این خصوص لکه گیری صورت گیرد.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، پوشش دادهای استان را ناقص خواند و خطاب به مدیران شرکتهای دانش بنیان افزود: باید به کمک شما نظام تکمیل دادهای ایجاد شود که البته در این زمینه بخشی از رزروهای دادهای میتواند کمک کننده باشد.
زالی عملیاتی سازی دو راهبرد را در بحث اپیدمی کرونا، بسیار با اهمیت دانست و ادامه داد: اگر بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای تکنولوژی نوین دو راهبرد کشف زودرس موارد و ردیابی مخاطب را عملیاتی کنیم، گامی مؤثر در جهت کنترل و ریشه کنی بیماری برداشتهایم.
وی عنوان کرد: هیچ راهبردی به اندازه کشف زودرس موارد کمک کننده نیست؛ هرچه سریعتر افراد را شناسایی کنیم، سرچشمه انتقال بیماری زودتر مشخص میشود.
زالی از استقبال رو به افزایش مردم برای همکاری با سامانه سیب و ۴۰۳۰ خبر داد و گفت: تاکنون تعداد قابل توجهی از مردم بدون حضور فیزیکی شناسایی شدند که این موضوع نشان دهنده افزایش اعتماد مردم است، چراکه بی اعتمادی موجب کم اظهاری میشود و این بحران شرایط را تغییر داده است.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، در خصوص راهبرد دوم یعنی ردیابی مخاطب در مواقع اثبات مشکوک یا مبتلا بودن فرد، بیان کرد: در همین راستا مقرر شده است با مشارکت وزارت ارتباطات و استفاده از ظرفیت گوشیهای هوشمند کریدورهای ارتباطی و ترددی بیماران ترخیص شده ردیابی شود.
زالی ادامه داد: این دو راهبرد باید عنوان محور در نظر گرفته شود، دادهها واحد و پیوسته باشد و امکان به اشتراک گذاشتن آن هم فراهم باشد. اگر راهبردها تلفیق شود به نقشهای واحد دست مییابیم، از طرفی الگوهای آلودگی و مناطق آلوده مشخص و امکان انجام برخی مداخلات محلهای فراهم میشود. در این صورت میتوان برخی مداخلات شهرداری را جهت دهی کرد.
وی بیان کرد: به رغم اهمیت فاکتور اقتصادی در پوشش حمایتی و مداخلات اصلاحی، فاکتور ابتلاء نیز نقش بسیار پررنگی دارد؛ به این معنا که خانوادهای که عضوی از آن به بیماری کرونا مبتلا شده است نیز باید تحت پوشش قرار بگیرد.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ضمن بیان ظرفیت بالقوه دیجیتال مارکتینگ و توانایی آن در رفع نیازهای مردم در شرایط کنونی، بر لزوم ایجاد مشوقهای بیشتر برای جذب مشتری، از جمله کاهش قیمتها با حمایت دولت، تاکید کرد و گفت: افزایش سایز این تبادلات شدنی است و باید اصلاحات فرهنگی در زمینه خرید اینترنتی صورت گیرد.
زالی تصریح کرد: طبق نظرسنجیهای صورت گرفته طی دو هفته اخیر، ۷۸,۴ درصد مردم به علت تأمین مایحتاج روزانه از منزل خارج شدند. به همین علت در برخی موارد باید پاداشها و مشوقهایی با حمایت دولت برای ترویج این فرهنگ در نظر گرفته شود.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران با اشاره به برنامه ریزی و ترسیم نقشه راه دولت الکترونیک از سال ۸۱ و با توجه به عدم پیوستگی و جامعیت آن تاکنون، شناخت چالشهای استقرار دولت را ضروری دانست و پیاده سازی آن را یکی از مهمترین عوامل کاهش ترددها اعلام کرد.
وی ادامه داد: شاید یکی از مشکلات، اقدامات جزیرهای بوده که در موضوع دولت الکترونیک صورت گرفته و این طرح را به نتیجه نرسانده است.
به گفته زالی، ظرفیت دورکاری در ادارات قلیل است و اگر وضعیت مناسب بود به این اندازه با چالش مواجه نبودیم.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه این بحران فرصت مناسبی است تا گامی مؤثر در راستای استقرار دولت الکترونیک برداشته شود و گفت: در همین راستا به دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد کردهایم دستور تکمیل و ارائه تمام اقدامات به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود.
وی اظهار کرد: اگر امروز ابزارهای در اختیار شما، دستاوردهایی برایمان به ارمغان بیاورد، در آینده نیز از این ظرفیتها بهره خواهیم برد. رقابت در صنعت و تجارت و کسب و کار، جزئی جدا نشدنی است اما در این روزهای بحرانی بسیاری از رقبا همگرا شدهاند و در کنار هم تلاش میکنند.
زالی با اشاره به نتایج پژوهشی که توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری وزارت ارتباطات در جمعیت آماری هزار و ۲۰۰ نفر صورت گرفته است، عنوان کرد: با استناد به این تحقیق ۵۲ درصد افراد بعد از مرخص شدن، نه تنها خود را قرنطینه نکردند بلکه از شعاع ۲ کیلومتری محل سکونت خود نیز خارج شدند. که این موضوع نگران کننده است.
وی ادامه داد: اقدامات خوبی با همکاری ارگانهای مسئول کلید خورد اما برخی از آنها نیمه راه متوقف شد، البته طبیعتاً حل مشکل مزمن زمان بر است.
زالی بر اهمیت پوشش دهی نقاط کور استان تهران از لحاظ دادهای، عنوان کرد: طرح غربالگری و ایجاد پرونده در سامانه سیب، اطلاعات ابتدایی است که متأسفانه در برخی مناطق استان تکمیل نشده است.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران از خود اظهاری بالغ بر ۴ میلیون تهرانی خبر داد و گفت: این آمار نشان میدهد، فرهنگ خود اظهاری در تهران از سایر استانها مستقرتر است. از طرفی طراحی و رسیدن به یک نقشه جامع دیجیتال ضمن احیای حقوق شهروندی و محرمانگی در غالب یک تعهد حفظ اطلاعات شخصی باید محقق شود.
زالی از تداوم پیگیری مراقبان سلامت پس از انجام غربالگری خبر داد و گفت: با همت معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی تهران با ابزار نیروی انسانی و همکاری شهرداری تهران مقرر است بازه زمانی پیگیریها به ۱۲ ساعت کاهش پیدا کند.
به گفته فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ردیابی پس از غربالگری کار بسیار سختی است و بارکد کردن افراد بهترین مدل برای این اقدام است.
وی با اشاره به نحوه انتقال ویروس در ووهان چین، تصریح کرد: در روزهای ابتدایی پدیده انتقال در بیمارستان رخ داد، اما در دو هفته اخیر ۹۰ تا ۹۵ درصد انتقالها در گروههای درون خانوادهای اتفاق افتاده است که این نکته بسیار اهمیت دارد. بنابراین تشخیص زودرس میتواند بسیار کمک کننده باشد.
زالی در جمع خبرنگاران، ضمن تاکید بر لزوم طراحی یک نقشه دیجیتال برای مقابله جدی تر با بیماری کرونا، عنوان کرد: زیرساختهای محقق شده برای این موضوع در آینده نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در این زمینه ارگانهایی از جمله شهرداری و شرکتهای دانش بنیان و استارت آپی در این جلسه برای همکاری اعلام آمادگی کردهاند.
وی بخشی از مناطق شمالی استان تهران را نقطه کور خواند و گفت: مقرر شد برای دست یابی به اظلاعات ساکنان این مناطق به منظور غربالگری، تمامی دستگاهها مجموعه ذخایر دادهای که به اشکال مختلف در اختیار دارند، به اشتراک بگذارند، چراکه غربالگری در کنترل اپیدمی بسیار اهمیت دارد.
زالی تصریح کرد: رصد افراد مشکوک یا مبتلا در ترسیم یک نقشه جامع دیجیتال نیز به ما کمک میکند. در زمینه دست یابی و اشتراک این اطلاعات همه ارگانهای مرتبط هم قسم شدند تا حقوق شهروندی و محرمانگی به عنوان یک تعهد اخلاقی مدنظر باشد.
زالی با بیان اینکه در بحث استقرار دولت الکترونیک، هنوز خوشههای کارگروهی در دستگاههای ذی ربط با محوریت وزارت خانهها به کفایت نرسیدهاند، افزود: دولت الکترونیک باید در بستر سامانههای پویا، انعطاف پذیر و دارای ظرافت محرمانگی شکل بگیرد. از طرفی فرهنگ دورکاری نیز بیش از گذشته نیاز به ترویج دارد.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، گسترش زیرساختهای لازم برای توزیع اقلام مورد نیاز افراد، تمرکز گرایی توزیع بستهها و گسترش درگاههای پرداخت، از دیگر مباحث مطروحه در جلسه بود.
وی بر لزوم انجام فعالیتها به صورت دورکاری تا حد امکان تاکید کرد و در خصوص ازدحام صبح امروز در خیابانهای تهران، افزود: با توجه به شرایط متفاوت حاکم در شهر تهران، مقرر شده بود بازگشت به کار با تأخیر نسبت به سایر استانها صورت گیرد. به همین منظور فردا جلسه اضطراری در ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تشکیل خواهد شد.
زالی در پایان گفت: شهر تهران هنوز در تب و تاب اپیدمیک این بیماری است و باید بدون شتاب و با برنامه ریزی حرکت کنیم. طبیعی است در تهران باید پروتکلها متفاوت از سایر استانها باشد.
9697