پایگاه خبری فوتبالی- آیا در شرایط کنونی فوتبال ایران، درخواست برای میزبانی جام ملتهای آسیا به واقعیت تنه میزند یا بیشتر به طنزی تلخ میماند؟
* درخواست میزبانی با کدام زیرساخت؟
در نگاه اول توجه برخی به وجود ورزشگاههایی با استانداردهای فیفا جلب میشود که این موارد هم در ایران موجود نیست چرا که شیخ سلیمان، رئیس AFC اخیرا اعلام کرده برای میزبانی این رویداد که با حضور ۲۴ تیم برگزار میشود، نیازمند هشت تا ۱۰ ورزشگاه طبق استانداردهای جهانی است اما با وجود ساختن ورزشگاههایی مانند امام رضا (ع)، شهدای فولاد، نقش جهان و ... هنوز هم ایران فرسنگها تا چنین استانداردی فاصله دارد.
* ضعف سیستم حمل نقل و هتلداری
مهمترین مسائل به موضوع حملونقل، اقامت و درآمدزایی شرکتها در این قبیل مسابقات مربوط میشود که این موارد نیازمند عزم بالا در داخل دستگاههای اجرایی دولت است و به تنهایی از عهده نهادی مانند فدراسیون فوتبال یا وزارت ورزش برنمیآید.
نگاهی به فهرست الزامات هر کشوری برای برگزاری این رویداد نشان میدهد که ایران در سالیان گذشته سابقه برگزاری این قبیل رویدادها را نداشته و زیرساختهای کنونی اجازه برگزاری آن را هم نمیدهد مگر اینکه واقعا یک معجزه رخ دهد و در عرض چند سال ایران از این رو به آن رو شود.
* ضعف سختافزاری در شهرستانها
برای اخذ میزبانی نباید تمام توجه به تهران جلب شود که در شرایط کنونی با مشکلات زیادی از نظر حمل و نقل و زیرساختهای ورزشی مواجه است و باید نگاهی به سایر شهرهای میزبان این رویداد هم داشت که برخی از آنها حتی صاحب مترو و سایر وسایل نقلیه نیستند. به این موضوع نبود هتل ۵ ستاره در برخی شهرها و همینطور دشواریهای مربوط به اخذ مجوز از گمرک و روادید و در نهایت ممنوعیتهای مربوط به حضور بانوان را هم اضافه کنید.
* عدم پرداخت درآمدهای تبلیغاتی و کپی رایت
یکی از مسائل مهم در این زمینه، مسائل تبلیغاتی است که به هیچ وجه ایران آمادگی لازم را برای این موضوع ندارد و کپی رایت رعایت نمیشود. این اتفاقات در حالی رخ میدهد که هدف نهادهای بینالمللی فوتبال از برگزاری این مسابقات کسب درآمد و رشد فوتبال از این طریق است که در ایران راه به جایی نمیبرد.
* بحران مالی و اجرایی در فدراسیون فوتبال
درخواست ایران برای میزبانی از جام ملتهای آسیا در حالی است که بحرانهای بیشماری در فوتبال ایران دیده میشود که حل کردن این مسائل نیازمند توان مضاعف و سرمایه هنگفتی است که به علت رعایت نشدن مسائل تبلیغاتی، موجب فقر فوتبال ایران شده است.
به همین علت است که AFC سال ۹۳ تصمیم گرفت میزبانی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ را به جای ایران به کشوری مانند امارات بدهد که در شرایط عادی الزامات برگزاری این رویداد را دارا بود و توانست در فاصله چهارسال مهیای این رقابتها شود اما درباره ایران این عدد چقدر خواهد بود؟ با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و تحریمهای موجود، چند سال طول میکشد تا ایران به این مرحله برسد؟
7413