خبرگزاری فوتبالی- پزشک تیم فوتبال سپاهان اصفهان توضیحاتی را در خصوص اقدامات انجام شده برای برگزاری جلسات تمرینی ارائه کرد.
به گزارش فوتبالی و به نقل از فارس، بازیکنان تیم فوتبال سپاهان عصر امروز تمرینات خودشان را برای از سر گیری مسابقات لیگ نوزدهم در 2 گروه و در 2 زمان متفاوت برای رعایت هرچه بهتر فاصلهگذاری اجتماعی آغاز خواهند کرد.
عباسعلی ربیعی پزشک سپاهان در خصوص تمهیدات و اقدامات این باشگاه برای رعایت مسائل بهداشتی و پزشکی اظهار داشت: برای ضدعفونی کردن رختکن، زمین و تجهیزات تمرینی اقداماتی را انجام میدهیم. پروتکلی دریافت کردیم که ناظر اجرایی آن فدراسیون پزشکی-ورزشی است. چک لیستی به ما داده شده که براساس آن ناظران بازدید میکنند، البته ما پیشاپیش عمده موارد این لیست را پیشبینی کرده و تمهیداتش را دیده بودیم. در اولین جلسه آموزشهای لازم در ارتباط با موارد بهداشتی و پیشگیری از کرونا را به بازیکنان خواهیم داد. تونل ضدعفونیکننده را در حال حاضر نداریم اما پیگیر تهیه آن هستیم و انشاءالله این کار از سوی باشگاه صورت خواهد گرفت.
ربیعی در مورد ضد عفونی کردن رختکن با اشعه UV تصریح کرد: این کار سختی نیست. تعدادی لامپهای UV است که در رختکن نصب میشود و این لامپها با اشعهای که از خودشان پخش میکنند رختکن را ضدعفونی میکنند. تلاش ما این است؛ تا جایی که میتوانیم رختکن را حذف کنیم. یعنی قاعده این باشد که رختکن هر شخص ماشین او باشد. البته قصد نداریم درب رختکن را ببندیم و به بازیکنان اجازه ورود ندهیم. انتخاب را برعهده خودشان میگذاریم؛ اما توصیه ما این است که لباس را در ماشین خودشان عوض کنند و دوش هم در منزل خودشان بگیرند. اما اگر تعدادی اصرار به استفاده از رختکن داشتند، رختکن را گسترش دادیم و آن را به دو بخش تقسیم کردیم تا فاصلهگذاری رعایت شود.
پزشک سپاهان در مورد پروتکل منتشر شده برای شروع مسابقات و تمرینات گفت: این پروتکل به دست ما رسیده و عمده مطالب آن در مورد تمرینات است. البته نکاتی هم در بحث مسابقات وجود دارد. امروز خدمت رئیس هیأت پزشکی-ورزشی اصفهان بودیم که نماینده باشگاه ذوبآهن هم حضور داشت و یکسری ایرادات وارده را عنوان کردیم. از جمله اینکه گفته شده تمرینات حداکثر 90 دقیقه و 5 روز در هفته باشد یا اینکه چه کسانی روی نیمکت بنشینند. مثلا مربی بدنساز در این پروتکل از روی نیمکت حذف شده است. امروز خدمت عزیزان گفتم که بهتر بود دوستانی که این پروتکل را طراحی کردهاند حداقل از لحاظ فنی از 2-3 مربی با اعلام و دانش کشور نظرخواهی میکردند و با ایجاد تغییرات جزیی رضایت عوامل فنی را هم جلب میکردند.
وی اضافه کرد: درست است که بحث این پروتکل سلامتی است اما آیا این مساله باید منجر به برگزاری یک لیگ با کیفیت پایین یا آسیبدیدگیهای ورزشی شدید باشد؟ با این شکل دست تیمها را میبندند و به نظر میرسد ناظرانشان هم برای بازدید از محل تمرینات و ارائه گزارش جدی هستند. قبول داریم که متخصصین بهداشتی باید این پروتکل را تنظیم کنند اما آیا بهتر نبود عوامل فنی هم در جلساتشان حضور پیدا میکردند تا توضیحاتی بدهند؟
ربیعی گفت: امروز این را در هیأت پزشکی توضیح دادم و از عزیزان خواستم این موارد را انتقال بدهند و راهکاری بیندیشند. یک سرمربی روی نیمکت در کنار خودش یک مربی بدنساز میخواهد تا به عنوان مثال بازیکنی که قرار است تعویض شود را آماده بازی کند که این مساله دیده نشده، یا اینکه تمرین 90 دقیقهای و 5 روز در هفته ذهن سرمربیان و کادر فنی تیمها را به خودش مشغول میکند. شاید راهکارهایی باشد که بتوان این مشکلات را برطرف کرد.
پزشک سپاهان ضمن اشاره به اینکه به بازیکنان تیم آموزشهایی در خصوص رعایت موارد بهداشتی داده شده است، عنوان کرد: باز هم آموزشهایی به بازیکنان داده خواهد شد. بروشورها و کاتالوگهایی در محل تمرین و در معرض دید قرار داده میشود. در بحث تغذیه، تغذیه ورزشکاران را به صورت پک شده و جداگانه در اختیار آنها قرار میدهیم. این تمهیداتی بود که در نظر گرفتیم و امیدواریم بازیکنان بدون مشکل تمرینات را شروع کنند. ضمن اینکه یک ساعت قبل از تمرین تجهیزاتی که براساس نظر کادر فنی در آن روز مورد استفاده قرار میگیرد را کاملاً ضدعفونی میکنیم. سالن وزنه را هم هر زمانی قرار است مورد استفاده قرار بگیرد پیش از ورود بازیکنان ضدعفونی میکنیم اما برای ضد عفونی کردن چمن دچار مشکل هستیم.
ربیعی در خصوص ضدعفونی کردن زمین چمن تصریح کرد: ترکیبات ضدعفونی کنندهای که الان رایج است معلوم نیست چه اثری روی چمن داشته باشد. اخیراً جلسهای با مسئول نگهداری زمین چمن تیممان داشتم، به من گفت اگر روی چمن وایتکس بریزیم آن را میسوزاند و از بین میبرد. ضد عفونی کردن چمن مستلزم یک بحث کارشناسی است تا این حداقل امکانات تمرین ما از بین نرود. چند قسمت چمن را که در محدوده مستقیم تمرینات نیست انتخاب کردیم و با چند گونه از این ترکیبات آن را ضدعفونی کردیم و 2-3 روز زمان دادیم تا ببینیم عکسالعمل چمن نسبت به این مواد چگونه خواهد بود.
وی اضافه کرد: خودمان این پیشبینی را کردهایم و باید بررسی کنیم کدامیک کمترین آسیب را به چمن میزند. در این رابطه مسئولان تصمیمگیرنده هنوز گزینهای به ما معرفی نکردهاند اما ما در بحث ترکیبات الکل و مواد ضدعفونی کننده و با غلظتهای مختلف روی چند تکه از چمن تست انجام دادیم تا ببینیم نتیجهاش چه میشود. میتوانیم به عنوان محدوده آزمایش این کار را روی چمنهای تمرینی انجام داده و بعد آن را به چمنهای اصلی بسط بدهیم. در کل کار سختی داریم. اگر همه این تمهیدات آماده شوند و همه موارد هم رعایت شوند، یک نفر حتی از عوامل برگزاری مسابقات هم رعایت نکند تمام این زحمات به باد میرود.
1984