خبرگزاری فوتبالی- کمیته های فنی و جوانان فدراسیون فوتبال در تصمیمی عجیب، داود مهابادی را به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال جوانان انتخاب کردند؛ آن هم در فاصله ۱۰۵ روز تا آغاز مسابقات انتخابی جام جهانی.
به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرنا، تنها ۱۰۵ روز تا آغاز مسابقات قهرمانی جوانان آسیا که حکم انتخابی جام جهانی جوانان را هم دارد زمان باقی است. تیم ملی جوانان ایران حالا پس از کش و قوس های فراوان سومین سرمربی خود را در یک سال اخیر شناخت. پس از جدایی سیروس پورموسوی به دلیل مسائل مالی، پرویز مظلومی روی کار آمد و او هم بعد از مدتی کوتاه به منظور همراهی استقلال در پست سرپرستی، تیم جوانان را ترک کرد تا نوبت به داود مهابادی برسد. انتخابی غیر منتظره که باعث تعجب خیلی از کارشناسان شد.
ابتدا کمی با داود مهابادی بیشتر آشنا شویم. سرمربی با اخلاقی که در ۲ سال اخیر هدایت فجرشهید سپاسی را در لیگ یک به عهده داشته است. مهابادی بر خلاف گفته و ادعای مرتضی محصص و میرشاد ماجدی، جوان نیست و ۴۷ سال سن دارد. او حدود ۱۲ سال است که در سطح اول و دوم فوتبال ایران سرمربیگری می کند. مهابادی که سابقه بازی برای تیم های استقلال تهران و اهواز، راه آهن و همچنین ذوب آهن را دارد، در کسوت مربیگری بارها تیم عوض کرده و در یک دهه اخیر در سطح اول فوتبال ایران حضور نداشته است. راه آهن، تربیت یزد، فجرسپاسی، پیام مشهد، گهر زاگرس، مس سرچشمه، استقلال اهواز، پاس همدان، آلومینیوم اراک، برق نوین شیراز، نساجی مازندران، مشکی پوشان، شهرداری ماهشهر و فجرسپاسی شیراز.
این مسیر مربیگری مهابادی در سال های مربیگری اش بوده است. حضور در ۱۳ تیم مختلف که بلند مدت ترین آنها در ۲ تیم آلومینیوم و فجرسپاسی به ۲ سال برمی گردد. در کنار آن مهابادی سابقه حضور در تیم های پایه و کار با بازیکنان جوان را در کارنامه خود ندارد و حالا باید درتیم ملی جوانان و در این برهه حساس این تجربه را به دست بیاورد! حمید درخشان نیز در قامت مدیر فنی باید به داود مهابادی کمک کند. جای بسی خوشبختی دارد که حداقل درخشان حدود ۲ دهه قبل، سابقه یک سال سرمربیگری در تیم نوجوانان را دارد و حالا به یمن فدراسیون فوتبال فرصت این را پیدا کرده تا در این روزها که شانسی برای سرمربیگری در تیم های لیگ برتری و لیگ یکی ندارد؛ به عنوان مدیر فنی در تیم جوانان حضور داشته باشد و شغلی رسمی داشته باشد و بار دیگر در عرصه فوتبال پایه فعالیت کند.
کمیته جوانان به تازگی ریاستش به عهده میرشاد ماجدی قرار گرفته است. او به جای اکبر محمدی این سمت رادر دست گرفت. مرتضی محصص نیز مدتهاست به عنوان رییس کمیته فنی در فدراسیون حضور دارد. این ۲ نفر در مصاحبه هایی جداگانه به حمایت از انتخاب خود پرداختند و آن را تحسین کردند. البته جای تعجب هم نیست. آنها باید از انتخاب خود حمایت کنند! اما سوالی که به وجود می آید این است که چرا هدایت تیم ملی جوانان در این زمان کمِ باقی مانده تا آغاز مسابقات به دست کسی سپرده شود که سابقه کار در این سطح را نداشته و در امر مربیگری هم به توفیق خاصی در این سال ها نرسیده است؟ همین سوال درباره پرویز مظلومی هم وجود داشت. در آن برهه اکبر محمدی به جای میرشاد مادی حضور داشت ولی مرتضی محصص سر جای خود بود و احتمالا تا سال های بعدی نیز این پیشکسوت با اخلاق را باید در این پست و در فدراسیون فوتبال ببینیم و احتمالا بازهم شاهد انتخاب های عجیب او برای تیم های پایه باشیم.
حالا وقت حمایت از تیم جوانان است. تیمی که دوباره اردویش برپا شده است. اردوی قبلی منجر به کرونایی شدن چند نفر و تعطیلی تمرینات شد. حالا فدراسیون فوتبال باید نهایت دقت را به خرج دهد تا دوباره کرونا به اردوی جوانان حمله نکند. از طرفی منتظر بازی های دوستانه هم باید باشیم. تیم، باید با سرمربی و کادر فنی جدید اخت شود و زمان کمی تا آغاز مسابقات در ازبکستان باقی مانده است.
گفتنی است تیم فوتبال جوانان ایران در گروه اول باید با ازبکستانِ میزبان، اندونزی و کامبوج پیکار کند. ملی پوشان در صورت صعود به دور بعدی باید در مهمترین بازی به مصاف یکی از تیم های ژاپن، کره جنوبی، عراق و یا بحرین بروند. پیروز در آن مسابقه فوق العاده سخت و سرنوشت ساز به منزله جهانی شدن تیم جوانان خواهد بود. از قاره آسیا چهار تیم به جام جهانی جوانان صعود می کنند و با وجود تمام انتقادات امیدواریم تیم جوانان بتواند با داود مهابادی به جام جهانی راه پیدا کند؛ چرا که این تنها چیزی است که از این تیم می خواهیم.
7474