پایگاه خبری فوتبالی- بخشهای مهم مصاحبه روزنامه فرهیختگان با جلال چراغپور درباره دربی را برایتان انتخاب کردیم:
- درحال حاضر یک حالت عجله و گسیختگی تاکتیکی و فشار از بیرون زمین به بازیکنان در هر دو تیم استقلال و پرسپولیس احساس میشود. اگر بخواهم توضیح بیشتری بدهم بهنظر میآید انتخاب نوع بازی برای بازیکنان داخل زمین یک مقدار با انتظارات سرمربیان دو تیم که هر دو از مربیان جوان هستند همخوانی ندارد.
- دومین موردی که عجله را از طرف بیرون نشان میدهد نوع فوتبالی است که این دو سرمربی از بازیکنان طلب میکنند و این فوتبالی که از بازیکنان میخواهند بسیار باعجله و شتابزده است، البته اینکه تا این اندازه روی کلمه عجله تاکید میکنم چارهای نیست، چون آنچه ما میبینیم نزد بازیکنان هول بودن و از بیرون عجلهکردن است. عجلهکردن با تعویضها، با جابهجایی مهرهها، با عدمتخصصنگری روی بازیکنان و خواص آنها از بیرون بهچشم میآید و در داخل زمین هم با خرابکردن موقعیتهای صددرصد و در خیلی از موارد پاس بهموقع ندادن در بین بازیکنان دیده میشود.
- در بازی روز دوشنبه شاهد تجمع از جانب دو تیم در حین بازی خواهیم بود که بر اثر این تجمع برخوردها بیشتر شده و داوری نیز سختتر میشود و این دربی فوتبال زیبایی نخواهد بود. در این دیدار جریان توپ بهسرعت قطع میشود و تعداد روی زمین خوابیدنها و افتادنها خیلی بالاتر خواهد رفت، همچنین تعداد تذکرات نیز بیشتر شده و تعداد کارتهای داور هم بالاتر میرود.
- اینکه کدام تیم شانس این را دارد که نتیجه لازم و امتیازات کامل این دیدار را کسب کند بهنظر من این شانس در دو نقطه متمرکز میشود؛ یکی به عملکرد و کارکرد دروازهبانان دو تیم برمیگردد و دوم اینکه کدام تیم میتواند جلوی تبدیل شدن انگیختگی به عصبانیت را بگیرد. یعنی هر تیمی که از لحاظ تسلط روانی دقیقتر توجیه شده و بتواند تیمش را انگیخته کند اما از مرز انگیختگی عبور نکرده تا تبدیل به عصبانیت شود میتواند بازی را ببرد. بر همین اساس نیز الان شرایط استقلال از هر لحاظ و درمجموع همه جوانب بهتر و این تیم جلوتر است.
- پرسپولیس دچار «تراپ سریز» شده یعنی گیرافتادن در سریال تساویها. درواقع تساویهای پیدرپی این تیم در لیگ برتر بعد از نایبقهرمانی در آسیا آنها را به این مهلکه و چاله یا حفره انداخته است. وقتی این اتفاق در سه دیدار پیاپی رخ میدهد یعنی بهطور حتم یک جای کار مشکل دارد. از آن طرف وقتی بازیکنانی مثل عبدی یا رمضانی و یا مهاجمان جوان این تیم مدام در ترکیب دچار تغییرات شده و کادرفنی این منطقه را مدام دستخوش تغییر میکند این موضوع نشان میدهد یعنی خود پرسپولیس و یحیی گلمحمدی هم از اینکه در سریال تساویها قرار گرفته، کلافهاند.
- گیرکردن در سریال تساویها از این جهت خطرناک است که اگر در پایان این سریال یک شکست بهوجود بیاید و احیانا این شکست در دربی باشد این اتفاق برای پرسپولیس ویرانکننده خواهد شد و دیگر این تیم به قهرمانی نخواهد رسید.
- در تقابل اندیشهها محمود فکری بهتازگی از لیگ دسته اول به لیگ برتر رسیده و نمیتواند بلافاصله با کسی که چندین سال و در چندین نوبت در لیگ برتر در تیمهای بزرگ مثل پرسپولیس، تراکتور و ذوبآهن کارکرده قابل مقایسه باشد. اندیشههای یحیی برای مواجهه اندیشههای دو سرمربی جلوتر است اما فکری هم دارد در این مسیر خوب حرکت میکند و قابل تایید است. اگر بخواهیم مقایسه اندیشهها را تعریف کنیم تجربه گلمحمدی در رقابتهای لیگ برتر بیشتر است.
- بیمحابا پرسپولیس خالی از مهره شد و بیمحابا بازیکنان از این تیم رفتند، یعنی یحیی قبول کرد که این اتفاق بیفتد و بهنوعی اذعان کرد که یارانش را از لیگ دسته اول و اینور و آنور برای این فصل پرسپولیس جور کند و با این نفرات مشکلی پیش نمیآید. بازیکنانی مانند میلاد سرلک، پهلوان، شجاعی، آقایی و رمضانی را آورد و گفت ما این بازیکنان را داریم، اجازه بدهید بقیه بروند، اما فکر نمیکرد شرایط اینطور شود. این اتفاق به این دلیل افتاد که آخرین بقایای تفکرات برانکو نیز از تیم پاک شد. درواقع وقتی بازیکنانی مانند ترابی، علیپور، بیرانوند و خلیلزاده و رسن رفتند آخرین تفکرات فوتبال کرواسی هم از این تیم رفت و حالا یحیی خودش است و تفکرات خودش!
1984