پایگاه خبری فوتبالی- رییس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال روی خط برنامه وقت اضافه رادیوایران آمد و در رابطه با شرایط بهکارگیری بازیکن و مربی خارجی توسط باشگاه ها در فصل جدید رقابت های فوتبال ایران به گفت و گو پرداخت.
به گزارش فوتبالی، نورشرق در ابتدای سخنانش در پاسخ به اینکه آیا استقلال و پرسپولیس در این فصل می توانند بازیکن یا مربی خارجی به خدمت بگیرند یا خیر، گفت: اگر بخواهم پاسخ کلی بدهم، مشکل است بگویم بله یا خیر. با توجه به دستورالعملی که جدیدا ابلاغ شد، جوابم مثبت است. معنی این دستورالعمل این نیست که باشگاه ها نمی توانند بازیکن یا مربی خارجی به خدمت بگیرند. رویکرد دستورالعمل این است که اگر شما در صدد استخدام مربی یا بازیکن خارجی هستید، باید یک سری معیار فنی احراز بکنید که آن هم در جهت مصالح باشگاه ها است. از لحاظ مالی نیز باید دو شرط را رعایت بکنید. یکی اینکه پرونده منجر به صدور حکم در فیفا و دیوان داوری بین المللی ورزش نداشته باشد. و اگر داشتید، باید آن را تسویه کنید. و ثانیا این که تضمین قانع کننده یعنی ضمانت بانکی به مدت 12 ماه به سازمان لیگ ارائه کنید. بنابراین با رعایت این دو نکته، پاسخ من مثبت است. تیم ها بدهی خارجی نداشته باشند و ضمانت بانکی نیز بدهند. معیارهای فنی نیز در آن دستورالعمل لحاظ شده است. موارد متعددی را شاهد بودیم که بازیکنان بدون پیشینه قابل دفاع و بی کیفیت وارد فوتبال ما شده و هیچ چیزی به فوتبال ما اضافه نکرده و بدهی نیز بر روی دوش فوتبال ایران گذاشته و رفته اند.
وی در ادامه در رابطه با وضعیت دو تیم استقلال و پرسپولیس که بدهی و پرونده باز در دادگاه عالی ورزش دارند، گفت: من قاعده کلی را بدون این که از باشگاه خاصی اسم ببرم عرض کردم. هیچ تفاوتی نیز بین باشگاه ها در مورد رفتار قاعدهمند مطابق این دستورالعمل وجود ندارند. چه باشگاه هایی که نام برده شدند و چه غیر از آن ها، اگر این معیارها را رعایت بکنند، میتوانند بازیکن یا مربی خارجی به خدمت بگیرند. پرونده باز در دادگاه عالی بدین معناست که قبلا در اتاق حل اختلاف و کمیته وضعیت فیفا رای صادر شده است و سپس پرونده شما به دادگاه عالی رفته است. بنابراین دارای بدهی هستید و مشمول این محدودیت محسوب خواهید شد.
وی ادامه داد: این بحث ممنوعیت یا عدم ممنوعیت به کارگیری خارجی ها سال های سال است که در فوتبال کشور مطرح است. یک زمانی به کارگیری دروازه بان خارجی ممنوع شد و همینجور ادامه پیدا کرد در طی سال ها. عمده دلایلی که موافق این محدودیت هستند، مواردی است که در ادامه خواهم گفت. یکی اینکه می گویند ما با ورود بازیکنان بی کیفیت خارجی مواجه بودیم. دو اینکه مبلغ قراردادهای این بازیکنان بسیار بالاست. سه این که باشگاه ها با محدودیت مواجه میشوند و این اساسا برای فوتبال ما خوب نیست. کسانی که مخالف این ممنوعیت هستند، می گویند باشگاه هایی که بدهی ندارند و خواهان استخدام بازیکن یا مربی باکیفیت خارجی هستند، چرا از این امکان محروم شوند؟ جمع این عقاید مخالف و موافق می شود رویکردی که در این دستورالعمل درج شده است. بنابراین ما با رویکردی مثبت در آن دستورالعمل مواجه هستیم که می گوید اگر شما بدهی خارجی نداشته باشید و اینکه ضمانت نامه بدهید که خیال فوتبال کشور از این راحت باشد که محکومیتی به محکومیت های قبلی اضافه نخواهد شد، می توانید بازیکن یا مربی باکیفیت خارجی به خدمت بگیرید. اگر امکانات مالی لازم توسط هیات مدیره، مدیرعامل و مراجع بالاتر باشگاه در اختیار شما گذاشته شده باشند و می توانید ضمانت دهید که من از عهده تامین قرارداد ارزی که با یک بازیکن یا مربی خارجی میبندم بر خواهم آمد، به راحتی میتوانید بازیکن یا مربی خارجی به استخدام خود درآورید.
نورشرق در ادامه در رابطه با مطالبات و پروندههای بازیکنان داخلی نیز گفت: رفتار ما در دو سه سال اخیر در کمیته تعیین وضعیت به این سمت بوده که بین الزام و جدیت پرداخت مطالباتی که مستند به احکام خارجی هستند و آن هایی که مستند به حکم کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال هستند، هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد. به همین خاطر حتما این را در نظر داشته باشید که باشگاه هایی که مطابق دستورالعمل و شرایطی که عرض کردم در صدد استخدام بازیکن یا مربی خارجی هستند، یک پیش شرط یا شرط ضمنی که از مدت ها قبل، حدود دو سه هفته قبل از حتی شروع فصل نقل و انتقالات به سازمان لیگ اعلام شده بود را باید رعایت کنند. به این معنا که بدهی داخلی هم نداشته باشند.
رییس کمیته تعیین وضعیت در ادامه افزود: ما به عنوان فدراسیون فوتبال و مرجع صدور احکام، خود را مسئول اجرای آرای خود می دانیم. معتقدیم که بین مراجع رسیدگی کننده ملی و بین المللی از لحاظ ضمانت اجرای آرا هیچ تفاوتی نباید وجود داشته باشد. بازیکن و مربی داخلی هم وقتی که به فدراسیون فوتبال پناه می آورد و مشکل را درونخانوادگی مطرح می کند و نزد کمیته تعیین وضعیت بازیکنان طرح دعوا می کند، باید اطمینان داشته باشد که پس از یک فرایند رسیدگی متعادل و عادلانه با شنیدن اظهارات دو طرف، حکمی که صادر می شود، حتما اجرا خواهد شد. با حمایتی که مجموعه مدیریت فدراسیون فوتبال از آرای کمیته تعیین وضعیت می کند، حتما با این رویکرد مواجه هستیم که هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد.
نورشرق در ادامه در رابطه با مقابله با فسخهای متعدد و جنجالی در لیگ برتر توسط مربیان، اظهار داشت: می دانم تلاش هایی شده است که قوانین در این رابطه وضع شوند. این موضوع از دغدغه های مهم است. مشکلات فسخ ها فقط اختصاص به مربیان ندارد. در زمینه بازیکنان نیز ما با مشکلات متعددی مواجه هستیم. بازیکن با پیشنهادی وسوسه انگیز و اغواگرایانه مواجه می شود درحالی که قرارداد دارد و باید به قراردادش پایبند باشد، با نامه یا بدون نامه اعلام فسخ میکند. کمیته تعیین وضعیت این فسخ را بررسی میکند و امکان دارد این فسخ غیرموجه اعلام شود. در این صورت هم برای بازیکن مشکل ایجاد می شود و هم برای باشگاهی که به عنوان باشگاه مقصد، این بازیکن را به خدمت خودش درآورده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا بازیکنان و مربیان ایرانی نیز در صورت عدم دریافت مطالبات خود پس از دو ماه، امکان فسخ قرارداد دارند یا خیر گفت: در این زمینه تابع مقررات ملی خودمان هستیم. مقررات نقل و انتقالات و تعیین وضعیت بازیکنان در این مورد مشخص هست و در دعاوی که مطرح میشوند نسبت به وصول مطالبات، ما بر اساس مقررات خودمان رسیدگی میکنیم. دلیلش هم این است که مقررات فیفا به جز موارد محدودی که جنبه آمره دارند و فدراسیون ها را موظف کردهاند که دقیقا مطابق این مقرراتی که فیفا تعیین کرده، وضع مقررات بکنند، در سایر موارد دست فدراسیون های ملی باز است که مقررات داخلی خودشان را وضع بکنند. این که عدم وصول مطالبات یا عدم پرداخت اقساط قراردادی و حقوق در مدت معین منجر به تولید حق فسخ می شود یا نمیشود تابع مقررات داخلی ماست. در مقررات پیش بینی شده است که شما اگر مواجه با تاخیر در پرداخت اقساط شدید، یک اخطار 15 روزه برای باشگاه میفرستید و بعد از گذشت این مدت، میتوانید نزد کمیته تعیین وضعیت طرح دعوا کنید و طلب محقق خواهد شد و قابلیت رسیدگی پیدا میکند. به محض اینکه 15 روز از سررسید مبلغ و ارسال اخطاریه سپری شد، ما پرونده را طبق درخواست خود بازیکن، باز و به آن رسیدگی میکنیم. این دقیقا بستگی به مفاد قرارداد بازیکن با باشگاه دارد.
نورشرق در ادامه در رابطه با نحوه پرداخت حقوق به بازیکنان توسط باشگاه ها ادامه داد: باشگاه ها روش های پرداخت متنوعی میتوانند داشته باشند در صورتی که مقررات حاکم را نقض نکنند.
رییس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال در انتها اظهار داشت: فکر میکنم وقتی دستورالعملی ابلاغ شده و رسانه ای شده است، شما میروید و با بازیکن یا مربی خارجی مذاکره میکنید، شما یا دستورالعمل را نده اید و یا در پی حل و فصل مشکلات هستید. یعنی میگویید من مذاکره میکنم، در این مدت بدهی ها را نیز تسویه میکنم و ضمانت بانکی نیز میدهم. در این صورت مذاکره هیچ اشکالی ندارد. نفس مذاکره اشکال ندارد. ما در نهایت قرارداد باشگاهی را ثبت خواهیم کرد که شرایط اشاره شده را داشته باشند. وقتی مدیرانی مواجه با محدودیت هایی هستند و رفع آن محدودیت ها را در توان خود نمیبینند، باید پاسخگو باشند که چرا رفتند و مذاکره کرده اند.
6641