افت شدید داوری در لیگ برتر فوتسال؛ کمیته داوران پاسخ بدهد

افت شدید داوری در لیگ برتر فوتسال؛ کمیته داوران پاسخ بدهد

پایگاه خبری فوتبالی- عملکرد ضعیف داوری در هفته‌های اخیر لیگ برتر فوتسال باعث شده تا بسیاری از مربیان و بازیکنان به این موضوع اعتراض کنند.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرنا، بدون شک یکی از دلایلی که بازیکنان تیم ملی فوتسال کشورمان در رقابت‌های جام جهانی با ۲ کارت قرمز مواجه شدند، سبک داوری در لیگ برتر کشورمان است. در جام جهانی پنج کارت قرمز داده شد که سهم ایران از آن‌ها ۲ کارت قرمز بود. 

 برای درک افت داوری فوتسال کشورمان باید نگاهی به جام جهانی ۲۰۲۱ لیتوانی داشته باشیم و قضاوت داوران سطح یک دنیا را با قضاوت داوران کشورمان مقایسه کنیم.

مقایسه تصمیمات داوران در جام جهانی با داوران لیگ برتر 

برای مثال در دیدار فرش آرا مشهد و راگا شهرری، دروازه‌بان راگا بیرون از محوطه جریمه توپ را با دست دفع کرد اما داور فقط یک کارت زرد به او داد. صحنه‌ای مشابه این صحنه در دیدار ایران و آمریکا در جام جهانی رخ داد و داور بازی صمیمی را به صورت مستقیم از زمین اخراج کرد.

«مجید مرتضایی» سرمربی تیم فوتسال فرش‌آرا در این خصوص گفته بود: در بازی گلر راگا بیرون از محوطه توپ را با دست زد اما داور فقط یک کارت زرد به او داد. در صحنه‌ای مشابه در جام جهانی، گلر ایران در دقیقه دوم بازی با آمریکا مستقیما اخراج شد. فکر می‌کنم داوران ایرانی باید قاطع‌تر سوت بزنند. 

در دیدار تیم‌های گیتی‌پسند و ملی‌حفاری اهواز کار به جایی رسید که «محمد کشاورز» سرمربی تیم صدرنشین گیتی پسند که هیچ‌گاه به مسائل داوری ورود نمی‌کرد، اعتراض خود را به این موضوع انجام داد.

او در این خصوص گفت: بازی خیلی خوبی بود اما عملکرد داوری در نیمه اول روی تیم ما تأثیرگذار بود. متاسفانه داور با سوت‌های اشتباه تیم ما را عصبی کرد و نتوانستیم بازی که مدنظر داشتیم را انجام دهیم.

همچنین باشگاه گیتی‌پسند نیز با انتشار ویدئویی از اشتباه واضح داور انتقاد کرد. 

مماشات و مدیریت بازی معضل بزرگ داوری در فوتسال ایران 

بدون شک یکی از ایرادات بسیار بزرگ داوری در ایران، مماشات با تیم ضعیف‌تر در بازی است. این مشکل از قدیم وجود داشته و با گذشت زمان نیز تغییری پیدا نکرده است. این در حالی است که در سطح جهانی این مورد وجود ندارد و داورها به این موضوع پیش پا افتاده توجه نمی‌کنند.  

مرتضایی سرمربی فرش آرا در این خصوص گفت: شکل داوری در ایران با دنیا تفاوت دارد. وقتی داوری در جام جهانی و دیگر تیم‌های آسیایی را می‌بینیم، متوجه می‌شویم که این تفاوت بسیار زیاد است. مشکل اصلی ما مدیریت در داوری است که با این اتفاق به تیم های زیادی اجحاف می‌شود.    

وی افزود: به طور مثال ۱۲ دقیقه به بازی باقی مانده و در هشت دقیقه ابتدایی تیم حریف ۵ خطا شده است اما ناگهان می‌بینیم داور بازی قصد دارد بازی را مدیریت کند. داور در این لحظه خطاهای ۱۰۰ درصد را روی تیم ما نمی‌گیرد و خطاهای ۲۰ درصد را برای حریف سوت می‌زند. در جواب اعتراض ما نیز می‌گویند که فشار روی تیم حریف است و می‌خواهیم از این فشار کم کنیم.

سرمربی تیم فوتسال فرش آرا مشهد اضافه کرد: در بازی که مسلط هستیم و به صورت دائم حمله می‌کنیم، ۵ خطا می‌شویم و دیگر نمی‌توانیم به تیم حریف فشار بیاوریم چرا که داوران سوت ها را به سود تیمی که عقب است، می‌زنند. این اتفاقات باعث می‌شود تیم حریف به بازی برگردد و حتی بازی را ببرد. این مدیریت بازی اتفاق بسیار بدی در فوتسال ماست. داور می‌گوید می‌خواهیم سر و صدا های حریف را بخوابانیم.

مرتضایی تصریح کرد: متاسفانه این اتفاقات باعث می‌شود برخی از بازیکنان که بازی آن‌ها با نگرفتن خطا توسط داوران بزرگ می‌شود، به تیم ملی راه پیدا می‌کنند و وقتی با آن ها به جام جهانی می‌رویم، این موضوع نمایان می‌شود.   

وی ادامه داد: اگر داوری‌ها عادلانه باشد، تیم‌ها می‌توانند سرشان را بالا بیاورند. تیم ما دو بازی مهم خود مقابل مس سونگون و کراپ الوند را به همین دلیل از دست داد. در دیدار با کراپ داور با بازیکن ما در حال صحبت بود اما بازیکن کراپ دروازه ما را باز کرد. هر چه به داور گفتیم که این گل ایراد داشته، او گوش نکرد و به کار خود ادامه داد. یا در دیدار برابر مس زمانی که یک دقیقه و ۱۲ ثانیه به پایان بازی مانده بود، صمیمی خارج از قوس با دست توپ را دفع کرد اما داور نه تنها کارت به او نداد، بلکه دستور به ادامه بازی داد. ما چگونه زورمان به این تیم‌ها برسد؟    

خطاهای شدیدی که دیده نمی‌شوند

یکی دیگر از دیدارهای جنجالی این فصل از لیگ برتر، دیدار تیم‌های کراپ الوند و مس سونگون بود که با اعتراض‌های فراوانی همراه شد. باشگاه کراپ با انتشار ویدئویی به خطاهای مکرر «حمید احمدی» در این بازی اشاره کرد و به آن اعتراض داشت. در چند صحنه از خطاهای احمدی، شدت خطا به نحوی بود که حتی داور می‌توانست این بازیکن را به صورت مستقیم اخراج کند اما در نهایت با یک کارت زرد جریمه شد. حمید احمدی در دیدار برابر صربستان نیز مرتکب دو خطا شد و در نهایت با کارت قرمز داور، از زمین اخراج شد. این اقدام داور را می‌توانیم با قضاوت داوران ایرانی در لیگ برتر فوتسال ایران مقایسه کرده و به اشتباهات آن پی ببریم. 

«مهدی جاوید» کاپیتان تیم فوتسال کراپ الوند در این خصوص گفت: داوری اشتباهاتی داشت که هم به ضرر ما و هم به ضرر تیم مس بود اما به نظرم اتفاقی که جالب بود، این بود که مدیرعامل مس سونگون می‌گوید بازیکن خوب ما کارت زرد گرفته و به آن گِله می‌کند. احترام زیادی برای او قائلم اما طوری یک‌طرفه در مورد داوری صحبت می‌کند که انگار در سالن حضور نداشته است.    

ملی‌پوش فوتسال کشورمان اضافه کرد: «علی حفیظی» داور بسیار خوبی است اما به نظرم اگر می‌خواست قوانین را به درستی اجرا کند، آن بازیکن باید در نیمه اول اخراج می‌شد. بازیکنی که در فوتبال مرتکب دو خطا می‌شود، با خطای سوم هر چند که کم اهمیت باشد، کارت زرد دریافت می‌کند اما بازیکن مس هفت خطا انجام داد که هر کدام از آن‌ها باید با کارت زرد همراه می‌شد و خطای هفتم هم نیازمند کارت قرمز بود که تنها با کارت زرد جریمه شد. اینجا اگر کسی قرار باشد از داور گله کند، تیم کراپ است. به نظرم تیم مس باید از داور تشکر کند چراکه داور بازی با آن‌ها مماشات کرد. 

استفاده از داور همشهری 

در دیدار مقاومت البرز و سن‌ایچ ساوه که دو تیم بالای جدولی بودند و بازی آن‌ها از حساسیت بالایی برخوردار بود، اعتراض‌هایی به وجود آمد که قابل تامل است. 

«مسعود محمدی» دروازه‌بان تیم فوتسال سن ایچ در این خصوص گفت: وقتی ۲ تیم بالای جدول با هم بازی دارند، داوران باید دقت بیشتری در قضاوت خود داشته باشند. داور چهارم از کرج بود و ما هم با نماینده کرج بازی داشتیم. یکی از اعتراض‌های ما در این دیدار، عقب و جلو بردن تایم بازی توسط این داور بود.

وی ادامه داد: داورهای این دیدار در حد بازی تیم اول و چهارم جدول نبودند. ۱۰ کارت زرد در بازی داده شد که این نشان می‌دهد بازی از دست داور درآمده است. تمرکز داوران نسبت به سال گذشته کمتر شده و امیدوارم در ادامه این موضوع برطرف شود. داوران با تجربه لیگ بسیار خوب سوت می‌زنند، اما داوران جوان‌تر باید تمرکز بیشتری داشته باشند.

به نظر می‌رسد داوری امسال لیگ برتر نسبت به سال ‌های گذشته افت شدیدی داشته و کمیته داوران باید به این موضوع پاسخ بدهد. اگر می‌خواهیم بازیکنان ملی‌پوشمان در بازی‌های سطح آسیایی و جهانی با مشکل روبرو نشوند، باید سطح داوری لیگ برتر بالاتر رود و از این وضعیت خارج شود.

7474