نگاهی به حریفان فوتبال بانوان در جام ملت‌های آسیا؛ از مسابقات خارجی ببرهای آبی تا حضور قدرتمندترین تیم آسیا

نگاهی به حریفان فوتبال بانوان در جام ملت‌های آسیا؛ از مسابقات خارجی ببرهای آبی تا حضور قدرتمندترین تیم آسیا

پایگاه خبری فوتبالی- تیم ملی فوتبال بانوان ایران در جام ملت‌های آسیا با حریفان قدرتمندی روبه‌رو خواهد شد که با آمادگی کامل در مسابقات شرکت می‌کنند.

به گزارش فوتبالی و به نقل از فارس، مسابقات فوتبال جام ملت‌های آسیا از 20 ژانویه (30 دی) به میزبانی هند آغاز خواهد شد که تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان برای نخستین بار در این دوره از مسابقات حضور خواهد داشت. ملی‌پوشان ایران در این مسابقات با هند (میزبان)، چین و چین تایپه همگروه هستند که در نخستین بازی به مصاف میزبان خواهند رفت. این مسابقات برای نخستین بار با حضور 12 تیم برگزار می‌شود که تیم‌های شرکت کننده در 3 گروه 4 تیمی برای قهرمانی و کسب جواز جام جهانی 2023 تلاش می‌کنند. 5 تیم برتر به طور مستقیم راهی جام جهانی می‌شوند که به صورت مشترک با میزبانی استرالیا و نیوزلند برگزار می‌شود. 

* ببرهای آبی اولین حریف ایران در آسیا

تیم ملی ایران نخستین دیدار خود را مقابل هند انجام خواهد داد که با آماده‌سازی کامل و برگزاری اردوهای برون‌مرزی و دیدارهای تدارکاتی خارجی پا به میدان رقابت می‌گذارد. تیم فوتبال زنان هند در سال 2021 به 6 کشور سفر کرده است تا مقابل تیم‌های باکیفیت به عنوان بخشی از آماده سازی خود برای مسابقات جام ملت‌های آسیا در سال جدید میلادی رقابت کند. فدراسیون فوتبال هند شرایط را برای انجام مسابقات در خارج از کشور حتی در شرایطی که جهان در حال مبارزه با همه گیری کووید19 بوده فراهم کرده است.

این تیم 14 مسابقه تدارکاتی برگزار کرده که حاصل آن 3 برد و 11 شکست بوده است. ببرهای آبی نتایج خوبی در دیدارهای دوستانه نداشتند چرا که در کاپ زنان ترکیه همه مسابقات را واگذار کردند که می‌توان به شکست 8 بر صفر این تیم مقابل روسیه اشاره کرد. هدایت تیم ملی هند بر عهده یک مربی سوئدی است که دیدارهایی مقابل امارات، تونس، بحرین، چین تایپه، برزیل، شیلی و ونزوئلا را برای شاگردانش تدارک دید.

هند نهمین حضورش را در جام ملت‌های آسیا تجربه خواهد کرد که تاکنون 2 نایب‌قهرمانی در سالهای 1979 و 1983 را در کارنامه دارد.

* ماموریت جدید چینی‌ها و در انتظار بلیت جام جهانی

دومین دیدار فوتبالیست‌های کشورمان 23 ژانویه (3 بهمن) مقابل چین رنک 19 جهان انجام می‌شود؛ کشوری قدرتمند که 8 عنوان قهرمانی را در کارنامه دارد. آخرین قهرمانی چین در سال 2006 به دست آمد. 

چین با شوی چینگ شیا سرمربی جدید وارد مسابقات می شود. تانگ جیالی ملی پوش چین یکی از مهره‌های اصلی این کشور محسوب می‌شود که نقش مهمی در راهیابی کشورش به المپیک 2020 توکیو داشت اگرچه این بازیکن به دلیل مصدومیت نتوانست تیمش را در المپیک همراهی کند. تانگ هیچ شکی ندارد که چین ماموریت خود را در  در جام ملت‌های آسیا کامل کرده و بلیت جام جهانی زنان را رزرو می‌کنند.

وی در این باره گفت: امیدوارم با مربیگری شوی پیشرفت بیشتری داشته باشیم و به سطح جدیدی برسیم. من معتقدم در جام ملت‌های آسیا خوب بازی خواهیم کرد و تمام تلاش خود را کرده و به سبک و قدرت خود بازی می‌کنیم.

* چین‌تایپه آخرین رقیب بانوان در مرحله مقدماتی

چین تایپه برای چهاردهمین بار در جام ملت‌های آسیا شرکت می‌کند که سومین حریف بانوان کشورمان محسوب می‌شود. این دیدار 26 ژانویه (6 بهمن) برگزار می‌شود. چین تایپه 3 عنوان قهرمانی در سالهای 1977، 1979 و 1981 را در کارنامه دارد. آخرین حضور این تیم در این مسابقات مربوط به سال 2008 است و باید دید چین‌تایپه به چه شکلی خود را در مسابقات نشان خواهد داد. آیا این تیم می‌تواند بار دیگر روی سکو برود؟ 

تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان تنها تیمی است که نخستین حضورش را تجربه می‌کند. ملی‌پوشان ایران مدت‌ها است زیر نظر مریم ایراندوست اردوهای خود را پیگیر هستند اما برای برگزاری دیدار تدارکاتی با وجود مکاتبات صورت گرفته، شرایط فراهم نشد. با توجه به اینکه ایران برای نخستین بار در این مسابقات شرکت می‌کند، انتظاری از کسب سکو نیست اما ایراندوست براین باور است که تیم برای صعود به هند می‌رود.

وی در این باره گفت: ما برای قهرمانی به مسابقات نمی‌رویم؛ در گروه ما هند میزبان است که تورنمنت‌های خوبی را پشت سر گذاشته، چین پرافتخارترین تیم این مسابقات است و چین تایپه هم از رنکینگ از ما بالاتر است اما می‌رویم که از گروه‌مان صعود کنیم.

گروهبندی تیم‌ها به شرح زیر است:

گروه A: هند، چین، چین تایپه و ایران

گروه B: استرالیا، تایلند، فیلیپین و اندونزی

گروه C: ژاپن، کره‌جنوبی، ویتنام و میانمار

6641