همه چیز درباره گروه سپاهان در لیگ قهرمانان/طوفان زرد مقابل شیرها، شوالیه‌ها، گرگ‌ها و ارتشی‌ها

همه چیز درباره گروه سپاهان در لیگ قهرمانان/طوفان زرد مقابل شیرها، شوالیه‌ها، گرگ‌ها و ارتشی‌ها

پایگاه خبری فوتبالی- سپاهان در گروه چهارم رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیای سال ۲۰۲۲ باید به مصاف تیم‌های الدحیل قطر، پاختاکور ازبکستان و یکی از دو تیم الجیش سوریه یا التعاون عربستان برود.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرنا، تیم فوتبال سپاهان اصفهان در کنار فولاد خوزستان، نماینده‌های ایران در لیگ قهرمانان آسیای سال ۲۰۲۲ خواهند بود. آنها باید در گروه چهارم مقابل تیم‌های الدحیل قطر، پاختاکور ازبکستان و یکی از ۲ تیم الاتحاد عربستان و یا الجیش سوریه پیکار داشته باشند. گروهی که به نسبت گروه فولاد، دشوارتر است.

سپاهان برای سیزدهمین بار در این مسابقات شرکت می‌کند که این رکوردی در فوتبال ایران به حساب می‌آید. آنها ۹ بار در دور گروهی حذف شده‌اند و ۲ مرتبه دیگر را تا یک چهارم نهایی و فینال بالا آمده‌اند. البته حذف طلایی‌پوشان در سال ۲۰۱۱ و در مرحله یک چهارم نهایی در حالی رقم خورد که این تیم از سد السد گذشته بود اما به خاطر استفاده از بازیکن ۲ کارته سه بر صفر بازنده شد و در دیدار برگشت علی‌رغم ثبت یک برد دیگر به دور بعدی راه پیدا نکرد. سپاهان همچنین اولین تیم ایرانی است که در ورژن جدید مسابقات ACL به فینال راه پیدا می‌کند. اتفاقی که در سال ۲۰۰۷ رخ داد اما نماینده کشورمان با هدایت لوکا بوناچیچ به اوراوا ردزاپن باخت. آنها همچنین تنها تیم ایرانیِ حاضر در جام جهانی باشگاه‌ها به شمار می‌روند.

سپاهان باید به طور قطع با یک نماینده قطری و یک نماینده ازبکستانی پیکار داشته باشد. از بین تیم عربستانی و سوریه‌ای نیز یک تیم دیگر به گروه چهارم اضافه می‌شود. در ادامه آمار طلایی‌پوشان مقابل نمایندگان این کشورها را مشاهده می‌کنیم:

قطر(۱۲): ۶ برد، صفر مساوی و ۶ باخت

ازبکستان(۱۱): چهار برد، ۲ مساوی و پنج باخت

عربستان(۲۶): ۱۱ برد، پنج مساوی و ۱۰ باخت

سوریه(۶): چهار برد، صفر مساوی و ۲ باخت

به جز سوریه، سپاهان در مصاف با نمایندگان سه کشور دیگر عملکردی تقریبا برابر داشته است و نمی‌توان با قاطعیت گفت که برتر بوده یا دست پایین را در اختیار داشته است.

حالا کمی ریزتر به عملکرد تیم بزرگ دیار نصف جهان برابر تیم‌های هم‌گروهی در سال ۲۰۲۲ می‌اندازیم. آنها هنوز با التعاون و الجیش پیکار نداشته‌اند اما به مصاف پاختاکور و الدحیل رفته‌اند.

پاختاکور(۲): یک برد و یک باخت

الدحیل(۲): با نام لخویا یک برد و یک باخت

سپاهان یک بار با پاختاکور و یک بار با الدحیل در یک گروه قرار گرفته و موفق شده مقابل هرکدام به یک برد و یک باخت دست پیدا کند. آماری برابر که باید دید در این دوره تعادلش برهم خواهد خورد یا خیر.

حالا نگاهی به تک تک رقبای سپاهان خواهیم انداخت:

الدحیل(شوالیه‌های سرخ): رکورد سه ساله الدحیل مقابل تیم‌های ایرانی

تیم دوم فصل پیش لیگ ستارگان قطر یازدهمین حضور خود را در لیگ قهرمانان آسیا تجربه می‌کند و جالب است که از سال ۲۰۱۲ تا به حال به صورت متوالی در همه ادوار حاضر بوده‌اند. این تیم ابتدا با نام لخویا در بازی‌ها شرکت کرد و سپس با الجیش ادغام شد و به تیم الدحیل تغییر نام داد. اولین حضور آنها در آسیا مصادف شد با هم‌گروهی با سپاهان. آنها چهار بار از مرحله نخست صعود کرده‌اند و ۶ مرتبه در همان دور گروهی به کار خود پایان داده‌اند. ۱۱ برد، ۶ مساوی و پنج باخت ماحصل دیدارهای رودرروی الدحیل مقابل تیم‌های ایرانی بوده است.

آنها در سه فصل اخیر در ۶ رویارویی با سرخابی‌های پایتخت باختی نداشته‌اند و به چهار برد و ۲ مساوی دست پیدا کرده‌اند. آخرین باخت به سال ۲۰۱۸ و دیدار برگشت با پرسپولیس در دور یک چهارم نهایی مربوط می‌شود. البته نباید فراموش کنیم که طبق شنیده‌ها ممکن است الدحیل مانند السد از بازیکنان ملی‌پوش خود در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا استفاده نکند و آنها را در اختیار تیم ملی این کشور در سال منتهی به جام جهانی قرار دهد.

پاختاکور ازبکستان(گرگ‌ها): دوئل مجدد پس از ۱۲ سال


قهرمان ازبکستان و بهترین تیم ازبکستان با ۱۰۴ بازی در لیگ قهرمانان و ثبت ۴۴ درصد پیروزی پا به این دوره از بازی‌ها گذاشته است. آنها همچنان با هیوسترای هلندی کار می‌کنند و تغییر خاصی در ترکیبشان ایجاد نشده است. پاختاکور در سال ۲۰۱۰ با سپاهان در دور گروهی پیکار داشت که نتیجه آن یک برد و یک باخت برای هر یک از تیم‌ها بود. از آخرین حضور نماینده ازبکستان در نیمه‌نهایی ۱۸ سال می‌گذرد.

الجیش سوریه(ارتشی‌ها): در آرزوی دومین حضور پس از ۱۷ سال

تیم دوم فصل پیش سوریه بعد از رد صلاحیت تیم نخست کشور به این مسابقات رسید تا بعد از سال ۲۰۰۵، برای دومین بار شانس حضور در مرحله گروهی را به دست بیاورند. البته که ممکن است مانند فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ در مرحله پلی‌آف حذف شوند. آنها در سال ۲۰۰۵ یک برد، یک تساوی و چهار باخت را تجربه کردند.

التعاون عربستان(گرگ‌ها): حریف محبوب تیم‌های ایرانی

این تیم نیز مانند الجیش به مدد عدم تایید صلاحیت یک تیم دیگر کشورش یعنی الاتحاد توانست به لیگ قهرمانان برسد. التعاون در چهار جدال با تیم‌های ایرانی در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰ هیچ امتیازی نگرفته و جهار بازی را با شکست پشت سر گذاشته است. استقلال و پرسپولیس مجموعا هفت گل به التعاون زده‌اند و تنها یک گل دریافت کرده‌اند.باید دید این تیم در صورت صعود به دور گروهی در سومین آزمونش چه نتیجه‌ای را به دست می‌آورد. حضور اول آنها به حذف در مرحله گروهی انجامید اما در دومین مرتبه به یک هشتم نهایی صعود کردند.

۴۱۵۴