پاسخ قائم مقام دبیرکل نادو به ۲ ابهام در پرونده اسکی‌باز دوپینگی/ ساوه شمشکی تا ۱۴ دی، پاک بود

پاسخ قائم مقام دبیرکل نادو به ۲ ابهام در پرونده اسکی‌باز دوپینگی/ ساوه شمشکی تا ۱۴ دی، پاک بود

پایگاه خبری فوتبالی- قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ توضیحاتی را درخصوص ابهامات به وجود آمده در پرونده اسکی‌باز دوپینگی ایران ارائه کرد.

به گزارش فوتبالی و به نقل از تسنیم، مثبت شدن تست دوپینگ حسین ساوه شمشکی ملی‌پوش اسکی ایران در بازی‌های المپیک زمستانی، یکی از اتفاقات مهم ورزش کشورمان طی چند روز اخیر بوده است.
ساوه شمشکی که قرار بود برای سومین بار حضور در این رویداد را تجربه کند، در پکن تست دوپینگ داد که جواب آن در هر دو نمونه A و B مثبت شد. این در حالی بود که از ساوه شمشکی در روز 14 دی ماه و در ایران نیز تست دوپینگ گرفته شد که جوابِ منفی آن در فاصله یک هفته مانده به اعزام از سوی آزمایشگاه کلن آلمان اعلام شد.

این اتفاق، حرف و حدیث‌های زیادی را به دنبال داشت. برخی بر این اعتقاد بودند که عملکرد ساوه شمشکی در مسابقات انتخابی نیز مشکوک بوده  و ایراد در نمونه‌گیری باعث شده تا تست او در ایران مثبت نشود. برخی دیگر نیز موضوع خوراکی بودن یا تزریقی بودن ماده را مطرح کردند که این مسئله پیرامون عمدی یا غیر عمدی بود این دوپینگ بود.

دکتر فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ، در پاسخ به این سوال که ماده ممنوعه استروئید آنابولیک چه مدت زمان در بدن باقی می‌ماند؟ اظهار داشت: این مسئله بستگی به ماده‌ای دارد که مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی ممکن است این ماده تا یک سال نیز در بدن فرد وجود داشته باشد. ما روز 14 دی ماه از این ورزشکار تست دوپینگ گرفتیم که پاسخش نیز منفی بود. این مدان معناست که هیچ ماده ممنوعه‌ای قبل از روز 14 دی ماه وارد بدن او نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که ورود این ماده به بدن از طریق تزریق عضلانی صورت می گیرد یا ماده خوراکی؟ گفت: این ماده هم به صورت تزریق عضلانی، هم به صورت خوراکی و حتی چسب‌های مخصوصی که جذب پوست می‌شوند، می‌تواند وارد بدن شود. این ماده به ساخت عضله کمک می‌کند و باعث می‌شود که بدن عضلانی‌تر شود.

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در پایان با اشاره به اینکه محرومیت استفاده از این ماده استروئید آنابولیک 4 سال است، عنوان کرد: آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) از سال 2021 قانونی را تصویب کرد که به موجب آن، اگر ورزشکار استفاده از مواد ممنوعه و دوپینگ را در همان ابتدا قبول کند، محرومیتش حتی می‌تواند به 3 سال کاهش پیدا کند.

6641