رضایت ایرانی‌ها از هم‌گروهی با انگلیس و آمریکا؛ طارمی و جهانبخش گل می‌زنند

رضایت ایرانی‌ها از هم‌گروهی با انگلیس و آمریکا؛ طارمی و جهانبخش گل می‌زنند

سیامک رحمانی، از ورزشی‌نویسان مطرح ایرانی با انتشار یک یادداشت در سایت انگلیسی دیلی‌میل، احتمال شگفتی‌سازی ایران برابر انگلیس را مطرح کرد.

به گزارش فوتبالی، از همان لحظه‌ای که نام ایران از سید سوم قرعه‌کشی جام جهانی خارج شد و در کنار انگلیس و آمریکا قرار گرفت، تا همین حالا واکنش‌ها به این گروه که کشورهایی با زمینه‌های سیاسی متفاوت در آن قرار گرفته‌اند، ادامه داشته است. نکته جالب اینکه مانند انگلیسی‌ها که رویارویی با آمریکا و ایران و یکی از میان ولز، اسکاتلند یا اوکراین را قرعه‌ای مناسب می‌دانند، در آمریکا و ایران نیز نگاه مثبتی نسبت به گروه دوم وجود دارد. در واقع می‌توان این‌طور ارزیابی کرد که انگلیس از همین حالا خودش را برنده گروه می‌داند و ایران و آمریکا نیز به‌عنوان تیم دوم برای خودشان شانس صعود متصورند. مسابقات این گروه اما فقط به مسائل فنی محدود نمی‌شود و علاوه بر پیشینه سیاسی کشورها، روابطی که طی ماه‌های اخیر میان آنها در زمینه دیپلماتیک جریان دارد، خواهی نخواهی بر جریان مسابقه اثرگذار خواهد بود.
سیامک رحمانی یکی از روزنامه‌نگارهای قدیمی ایران با در نظر گرفتن مسائل فنی و به‌ویژه مسائل سیاسی حاکم بر فضای کشورهای حاضر در گروه دوم جام جهانی قطر، گزارش جالب توجهی برای دیلی‌میل به رشته تحریر درآورده و به‌نوعی قدرت فوتبال ایران را به رخ‌شان کشیده است.


این یادداشت را در ادامه می‎‌خوانید.

شانس ممکن است در قرعه‌کشی جام جهانی قطر به انگلیس رو کرده باشد... اما در ایران هم به این گروه به‌عنوان گروهی مشکل نگاه نمی‌شود و آنها آماده رویارویی با آمریکا و شاگردان گرت ساوت‌گیت می‌شوند.
وقتی که جمعه شب مشخص شد علاوه بر انگلیس، آمریکا نیز در گروه دوم مسابقات جام جهانی در کنار ایران قرار گرفته است، این قرعه‌کشی به بزرگ‌ترین اتفاق در شبکه‌های اجتماعی ایران تبدیل شد.
حضور انگلیس به تنهایی جذاب بود، بنابراین وقتی دیگر دشمن ایران یعنی آمریکا از راه رسید، واقعا انتظارات ما از تورنمنت را بالاتر برد.
برخی از طرفداران حتی این فرضیه را هم مطرح کردند که اگر روسیه از حضور در مسابقات محروم نمی‌شد و در کنار انگلیس، آمریکا و ایران قرار می‌گرفت، چه می‌شد! 

در این بین دیگران به یک عنوان سنتی یا به‌عبارتی دیگر به بدبینی درمورد روباه پیر که نام مستعار ما برای انگلیس است، پرداختند؛ اینکه به هر حال بریتانیایی‌ها راهی برای تغییر شرایط به نفع خودشان پیدا خواهند کرد.

این ذهنیت از رمانی ایرانی به نام دایی جان ناپلئون برگرفته شده است. این کتاب که در سال ۱۹۷۳ منتشر شد، نگاه متداول ایرانی‌ها نسبت به بریتانیای بزرگ را با طعنه نشان می‌دهد و با همین مفهوم مشهور شده است.

برای هواداران ایرانی خیلی مشخص نیست که طرفداران انگلیسی چه فکری درباره ما می‌کنند. اما ما شک داریم که شما سه قهرمانی پیاپی ایران در آسیا طی سال‌های ۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ و همینطور اینکه در رنکینگ یک آسیا قرار داریم را جدی می‌گیرید یا نه!

فوتبال ایران و انگلیس تاکنون مقابل هم قرار نگرفته‌اند، اما میان آنها لینک‌هایی وجود دارد. آلن ویتل که زمانی در اورتون و کریستال پالاس بازی می‌کرد، بزرگ‌ترین نام بریتانیایی است که زمانی برای پرسپولیس در تهران که به‌عنوان محبوب‎‌‌ترین باشگاه آسیا از آن نام برده می‌شود، بازی کرده است.

طارمی

روابط ایران و انگلیس در دهه ۷۰ میلادی در حال گسترش بود که انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ به وقوع پیوست.

تقریبا دو دهه طول کشید تا بار دیگر ایران در کانون توجه قرار بگیرد. ما قبل از اینکه به شکل دراماتیکی استرالیا را شکست دهیم و در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه حاضر باشیم، تنها کشور آسیایی حاضر در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین بودیم. پس از راهیابی به جام جهانی ۱۹۹۸ جشن‌های غیرقابل پیش‌بینی‌ای خیابان‎‌های ایران را فرا گرفت و با رفتن به گروه و قرار گرفتن در کنار آمریکا این جشن‌ها شدت پیدا کرد. "شیطان بزرگ"

پس از انقلاب اسلامی، با تسخیر سفارتخانه آمریکا در تهران و حمایت آمریکا از عراق در طول جنگ ایران و عراق، روابط دو کشور به سوی خصمانه شدن پیش رفت. اما تیم ما پیش از آغاز مصاف با آمریکا در فرانسه به آنها گل رز داد که پس از ۲۰ سال مواجهه‌های سیاسی دو کشور، به تیتر یک رسانه‌های جهان تبدیل شد.

ما در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه موفق شدیم با نتیجه ۲ بر ۱ این شیطان بزرگ( منظور آمریکا است) را شکست بدهیم. مردم دوباره به خیابان‌ها رفتند تا اولین پیروزی تاریخ فوتبال ایران در جام‌های جهانی را جشن بگیرند.

مهاجم پورتو مهدی طارمی مقابل چلسی گلزنی کرد و گل او به‌عنوان بهترین فصل ۲۱-۲۰۲۰ از سوی یوفا انتخاب شد.
کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران علیرضا جهانبخش برای برایتون با یک ضربه آکروباتیک تماشایی گلزنی کرد تا به تساوی یک بر یک تیمش کمک کند؛ درست حدس زدید، مقابل چلسی در سال ۲۰۲۰.
این دلیلی است که ما دوست داریم گرت ساوت‌گیت سرمربی تیم فوتبال انگلیس، خط دفاعی تیمش را با مدافعین چلسی آرایش بدهد. ما گروه دوم را گروه خیلی سختی نمی‌دانیم.

همان‌طور که هیوا یوسفی، روزنامه‌نگار ایرانی در توئیتی نوشت:« گروه ما از گروه چهار سال پیش آسان‌تر است. ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ با پرتغال، اسپانیا و مراکش هم‌گروه شده بود. تیم ملی الان بازیکنان بهتری را در اختیار دارد ... اگر ما می‌خواهیم از مرحله گروهی صعود کنیم، الان وقتش است.»
جالب اینجاست که بهادری جهرمی، سخنگوی دولت ایران با توییتی به این کارزار پیوست و با اظهارنظری که البته با مخالفت عده‌ای نیز روبه‌رو شد، نوشت:« ‏به‌نظرم ضروریه هرچه سریع‌تر سردار حاجی‌زاده و سردار آزمون یک جلسه همفکری باهم داشته باشند .»

تمام این‌ها یک رویکرد جنگی را به تصویر می‌کشند. بیایید امیدوار باشیم ما از یک مبارزه عادلانه لذت ببریم، آن هم فقط در زمین فوتبال.»

9719