پایگاه خبری فوتبالی - برخی تلاشهای داخلی وجود دارد تا بازیهای دوستانه تیم ملی در فیفادی پیشرو به هم بخورد و این یکی از چالشهای تیم ملی خواهد بود.
در این بین صحبت از تلاشها برای برگزاری دیدار دوستانه با آرژانتین یا برزیل به میان آمد و گویا واسطههای مختلفی پیشنهادهایی را به فدراسیون ارائه کرده بودند، اما از آنجایی که واسطههایی که با فدراسیون فوتبال ما در تماس بودند، از شرکت تصمیم گیرنده اصلی (Pitch International) نبودند، هیچکدام از این پیشنهادها محقق نشد.
هماهنگی بازیهای آرژانتین و برزیل خارج از قاره آمریکای جنوبی به عهده شرکت بریتانیایی «PITCH International» است و این شرکت برای برگزاری بازیهای دوستانه این دو تیم در خرداد ماه، مذاکرات خود را پیش برد. از همینرو، حتی بازی رسمی و معوقه دو تیم از انتخابی جام جهانی به برنامهریزی این شرکت مرتبط بود که در نهایت راهی استرالیا شد. آنطور که به نظر میرسد، دو تیم پس از انجام مسابقه رسمی خود نیز به مصاف کره جنوبی و ژاپن خواهند رفت.
تیمهای اروپایی در هر دو پنجره فیفادی پیش از جام جهانی 2022، در لیگ ملتها که از سوی یوفا برنامهریزی شده شرکت خواهند کرد. جز مصاف آرژانتین و ایتالیا به عنوان قهرمانان دو کنفدراسیون کنمبول و یوفا که دیداری توافقی میان دو کنفدراسیون است، برگزاری دیدار دوستانه دیگری با تیمهای اروپایی امکانپذیر نیست.
در حالی که با توجه به همگروهی ایرلند جنوبی با اسکاتلند و اوکراین (دو تیم حاضر در پلیآف صعود به جام جهانی) در گروه B1 لیگ ملتها و تغییر برنامه بازیهای دو تیم در این مسابقات لیگ، فدراسیون فوتبال مذاکره مستقیم با ایرلند جنوبی داشت تا فرصت بازی دوستانه با این تیم در دوبلین فراهم شود، اما این اتفاق نیز امکانپذیر نشد چرا که یوفا، دیدار ایرلند جنوبی و ارمنستان (دیگر تیم حاضر در گروه لیگ B1 ملتها) را در تاریخ 14 خرداد جایگزین دیدار ایرلند جنوبی - اوکراین کرد و تقابل این دو تیم، به 18 خرداد و سه روز پس از فینال پلیآف اروپا موکول شد.
تیمهای کونکاکاف نیز مانند اروپاییها باید در لیگ ملتها شرکت کنند، اما از چهار تاریخ موجود در فیفادی پیشرو، دو تاریخ برای بازیهای دوستانه دارند که در شروع فیفادی خواهد بود. از همینرو تیمهای کونکاکاف به دلیل بُعد مسافت، از قاره آمریکا برای انجام بازی دوستانه خارج نمیشوند و امکان برگزاری بازی دوستانه خارج از این قاره را ندارند. شاید بازی با این تیمها فرصت خوبی برای ایران بود تا بازی دوستانه برگزار کند، اما مسئله دریافت ویزا در مدت زمان کوتاه، این فرصت را از تیم ملی گرفت. تیمهای آفریقایی هم با یک تفاوت، به همین شکل هستند و باید در مقدماتی جام ملتهای آفریقا حضور یابند و کنفدراسیون این قاره، ابتدای پنجره فیفادی پیشرو را برای بازیهای دوستانه قرار داده است.
پیش از قرعهکشی جام جهانی، پیشنهاد حضور ایران در آمریکا و برگزاری دو دیدار دوستانه با مکزیک و اکوادور صورت گرفت که ایران آن را رد کرده و نیجریه جایگزین ایران شده است. برنامه بازیهای دوستانه پیشرو که در خاک آمریکا برگزار میشود، به شرح زیر است:
29 می (8 خرداد)
مکزیک – نیجریه
اول جون (11 خرداد)
آمریکا – مراکش
2 جون (12 خرداد)
اکوادور - نیجریه
3 جون (13 خرداد)
مکزیک - اروگوئه
6 جون (16 خرداد)
مکزیک – اکوادور
با توجه به عدم امکان و محدودیت انجام بازیهای دوستانه با تیمهای اروپایی، کونکاکاف و آفریقایی، فدراسیون فوتبال فقط امکان هماهنگی بازیهای دوستانه با تیمهای آمریکای جنوبی را به طور قطعی دارد. هماهنگی بازیهای دوستانه با تیمهای کونکاکاف به دلیل بُعد مسافت و دشواری دریافت ویزا (در چهار هفته آینده) برای کشورهایی که در ایران سفارت ندارند، امکانپذیر نیست و فدراسیون کار سختی برای هماهنگی بازیهای دوستانه با تیمهای آفریقایی دارد.
دو تیم قدرتمند قاره آمریکای جنوبی، یعنی برزیل و آرژانتین برنامهریزی خود را برای بازیهای دوستانه انجام دادهاند. آنطور که از برنامه بازیهای دوستانه در خاک آمریکا مشخص شده، اکوادور به آمریکا خواهد رفت و اروگوئه هم در ابتدای فیفادی پیشرو به آمریکا سفر خواهد کرد و سفر این تیم به آسیا سخت و البته هزینهبر خواهد بود. پرو هم پیش از برگزاری پلیآف بینالمللی مقابل استرالیا یا امارات، در اروپا اردو میزند. در این بین شاید فرصت بازی با تیمهایی چون کلمبیا، شیلی، پاراگوئه، ونزوئلا و بولیوی فراهم باشد که باید دید هماهنگی کدام مسابقه برای فدراسیون امکانپذیر خواهد بود.
همچنین دو بازی دوستانه از سوی فدراسیون در حال هماهنگی است و مکاتبه مستقیم با این دو فدراسیون صورت گرفته و آنها برای انجام بازی دوستانه با ایران اعلام آمادگی کردهاند، اما نکته جالب اینجاست، در خشکسالی بازیهای دوستانه، برخی تلاشهای داخلی برای برهم زدن این بازیهاست. همزمان برخی دلالها در تلاش هستند فدراسیون فوتبال را به سمتی سوق بدهند که وارد قراردادهایی شود که میتواند برای این فدراسیون تبعات داشته باشد؛ همچون قرارداد بازی دوستانه با یونان پیش از جام جهانی 2018 روسیه که بعدها شرکت طرف قرارداد ادعای غرامت کرده بود.
این سؤال مطرح است که چه منفعتی در این میان وجود دارد که برخی به دنبال به هم زدن بازیهای دوستانه هماهنگ شده هستند، در حالی که تیم ملی فرصت زیادی برای برگزاری بازی دوستانه ندارد. به نظر میرسد تنها بازیهایی که در ماه خرداد برای تیم ملی قطعی به نظر میرسند حاصل مذاکرات مستقیم و بدون واسطه فدراسیون فوتبال ایران و همتایانشان در دو فدراسیون مذکور بوده، شیوهای که در اواخر قرن گذشته میلادی و آغازین قرن جدید، برای فدراسیون وقت فوتبال ایران علاوه بر درآمدزایی چشمگیر، دیدار دوستانه با تیمهایی چون کانادا، دانمارک، اتریش، کرواسی، آلمان، مکزیک، اکوادور و ایالات متحده آمریکا بود.
1470