ورزش > لیگ برتر - رای پرونده فرید کریمی بازیکن صبا پس از شکایت باشگاه سیاه جامگان اعلام شد تا بار دیگر معلوم شود مشکل آئین نامه است نه بازیکن و باشگاه.
رضا حسن زاده - کارشناس حقوقی فوتبال؛ مدتی است که بحث حضور فرید کریمی به عنوان بازیکن صبا مقابل سیاه جامگان بحث های مختلفی را در مراجع و محافل فوتبالی و حقوقی فوتبال به دنبال داشته و عده ای قائل به جواز حضور و بازی این بازیکن بوده و بعضی هم آن را مصداق بارز بازیکن غیر مجاز تلقی و معرفی کرده اند. صرف نظر از هر گونه مصلحت اندیشی و جانبداری و با وجود ابهامات مقررات موجود، تحلیل قانونی موضوع می تواند روشنگر باشد.
مدت خدمت سربازی بازیکن، پیش از پایان مسابقات نیم فصل اول و در زمانی که پنجره نقل و انتقالات بسته است، به پایان رسیده و در بند 6 بخش دوم پیوست 1 آئین نامه نقل و انتقالات سال 94 تصریح نموده که «بازیکنان شاغل خدمت سربازی به محض اتمام دوره سربازی با رعایت سایر مقررات آئین نامه نقل و انتقالات در صورت داشتن جای خالی و اعتبار مدت قرارداد می توانند به باشگاه قبلی خود اضافه شوند.»
از طرفی مطابق ماده 1-13 همین آئین نامه «بازیکنان تنها در یکی از دو بازه زمانی (پیش فصل و نیم فصل) می توانند ثبت نام شوند...» و تنها استثنای آن هم مربوط به بازیکنانی است که قبل از اتمام مهلت نقل و انتقالات قراردادشان به پایان رسیده و می توانند در طول فصل به سایر باشگاه ها اضافه شوند.
همچنین بر اساس اصل و قاعده کلی مقررات داخلی و فیفا، یک بازیکن تخت هیچ شرایطی نمی تواند در یک نیم فصل برای دو باشگاه بازی کند.
بنا به مراتب فوق و با وجود عبارت «به محض اتمام دوره سربازی» قید مهمتری هم در ادامه آورده شده که همان رعایت سایر مقررات آئین نامه است و بر اساس بند 1 ماده 13 ثبت نام و به کار گیری چنین بازیکنانی در جریان مسابقات نیم فصل امکان پذیر نیست. کما اینکه قانونگذار در راستای پر کردن خلاء زمان اتمام دوره سربازی تا پنجره نقل و انتقالات بند 8 پیوست 1 را پیش بینی نموده و اجازه ادامه بازی در تیم نظامی را با کسب موافقت باشگاه مبدا و تا بازشدن پنجره نقل و انتقالات صادر کرده است.
همچنین قید «سایر مقررات آئین نامه نقل و انتقالات» ناظر بر داشتن جای خالی هم نیست زیرا در ادامه بند 6 داشتن جای خالی را هم از قیود ثبت نام بازیکن دانسته و صراحتا بیان کرده است.
نهایتا با وجود تفاسیر و اظهارنظرهای گوناگون در این زمینه و با علم به عدم قصور یا تقصیر باشگاه صبای قم و شخص بازیکن، به نظر، استنباط کمیته انضباطی در خروج موضوع از مصادیق بازیکن غیر مجاز مندرج در ماده 68 آیین نامه کاملا درست بوده و بسیار به محتوای بند 2 ماده 82 آیین نامه انضباطی مبنی بر اشتباه برگزارکنندگان مسابقه در مجاز اعلام کردن یک بازیکن، نزدیک و با عنایت به عدم تقدیم شکایت در زمان مقرر، تصمیم به اعتبار نتیجه نیز کاملا قابل دفاع است.
43 43