سیانکی در گفت‌و‌گو با فوتبالی: شک نکنید خون این بچه دامان شما را خواهد گرفت!

سیانکی در گفت‌و‌گو با فوتبالی: شک نکنید خون این بچه دامان شما را خواهد گرفت!

پایگاه خبری فوتبالی- گزارشگر سرشناس صداوسیما که شاهد درگذشت شاگرد نوجوانش بوده روایت متفاوتی از این حادثه تلخ دارد.

 به گزارش فوتبالی، لیگ برتر نوجوانان تهران در حالی رو به اتمام است که حادثه‌ای ناگوار را به خود دید. در جریان مسابقات هفته قبل علی نوبخت، مدافع احسان شهر برخوردی از ناحیه سر با مهاجم مقاومت پیدا کرد و پس از یک هفته بستری در بیمارستان، دچار مرگ مغزی شد تا دیدار هفته بیست و هشتم، آخرین بازی عمر این نوجوان باشد.

از قضا این اتفاق تلخ مقابل دیدگان محمد سیانکی، سرشناس صداوسیما رخ داد که سرمربیگری احسان ری را عهده‌دار است. به همین دلیل خبرنگار فوتبالی سراغ سیانکی رفت تا توضیحات او درباره این اتفاق تلخ را بشنود

متاسفانه حادثه تلخی برای بازیکن تیم‌تان رخ داد. درباره اتفاقات روز بازی برایمان می‌گویید؟

فراتر از تلخ بود. می‌خواهم در ابتدا مقدمه‌ای را بگویم. وقتی مسابقات به روزهای حساس می‌رسد، وظیفه یک مدیر، یک رئیس هیات، یک ناظر و یک داور این است که با دقت و وسواس همه تیم‌ها و آدم‌ها را زیر نظر داشته باشند. نمی‌توانیم این موضوع را کتمان کنیم که زد و بند به خصوص در فوتبال پایه بی‌داد می‌کند. متاسفانه برخی پیج‌های فوتبال پایه هستند که خواسته یا ناخواسته یک سری فایل‌ها، مکالمات، ارتباط غیرسالم را رسانه‌ای می‌کنند و بچه‌ها (فوتبالیست‌های رده پایه) هم درست یا غلط این صفحات را دنبال می‌کنند. بازیکنان پایه رابطه‌های ناسالم پشت پرده می‌بینند و می‌شنوند برخی مدیرها در راس این اتفاقات ناسالم هستند که کراهت دارد اسم‌شان را مدیر یا آدم بگذاریم! دست به هر کاری می‌زنند که تیم‌شان سه امتیاز بازی‌ را بگیرد تا قهرمان شود، نیافتد یا تفاضل گل‌شان بالا برود. به طور مثل مکالماتی رسانه‌ای می‌شود که فلان بازیکن n میلیون گرفته تا ضعیف بازی کند و گل بخورد. از طرفی بازیکنان تیمی که باید برای ماندن تلاش کند یا در کورس است، طبیعتا فشار و استرش‌شان خیلی بالا می‌رود. چه باید کرد که این فشار و استرس به حداقل برسد؟ راه‌حل نظارت، پیگیری و معرفی افراد فاسد است که اصلا این کار انجام نمی‌شود. 

ارتباط صحبت‌هایتان با این ماجرا چیست؟

تیم‌ ما در شرایط خیلی سختی تا هفته پایانی قرار داشت و در تلاش بودیم که در لیگ بمانیم که البته اتفاق هم می‌افتد اما ما باید تا جایی که می‌توانیم اتفاقات را به حداقل کاهش دهیم. سه امتیاز بازی با مقاومت برای تیم ما خیلی اهمیت داشت چرا که در باشگاهی فعالیت می‌کنم، که شرافت در آن حرف اول را می‌زند. ما در احسان ری عزت نفس را سرلوحه کارمان قرار داده‌ایم و مثل بعضی تیم‌ها وارد روابط کثیف نمی‌شویم.

همین جا می‌گویم خون این بچه دامن شما را خواهد گرفت؛ شک نداشته باشد!

حرف سنگینی را گفتید!

شک نکنید دامن‌شان را خواهد گرفت. خودشان می‌دانند چه کار کرده‌اند و دیگر نمی‌توانند بخوابند. لازم به بازگو کردن من نیست و خودشان می‌دانند که چه لجن‌بازی‌ای درآورده و چه کارهایی کرده‌اند.

برگردیم به روز حادثه؛ چه اتفاقی دقیقا افتاد؟

متاسفانه دقایق پایانی دیدار با مقاومت بود و ما یک هیچ جلو بودیم. روی برخوردی ساده که محکم هم نبود، علی نوبخت با مهاجم مقاومت سر به سر شد و روی زمین افتاد. بلافاصله گوشش خونریزی کرد. پزشک و داور مسابقه خیلی زحمت کشیدند و بالای سرش آمدیم. بر اثر شوکی که به علی نوبخت وارد شد، زبانش چرخید و دهانش قفل شد. بعد از 7-8 دقیقه، اورژانس آمد و او را به بیمارستان منتقل کرد. کارهای اولیه را انجام دادیم و خیلی امیدوار بودیم که با انتقالش به بیمارستان حال مساعدی پیدا کند. 

بازی ادامه یافت و پس از سوت پایان، به بیمارستان رفتیم و متوجه شدیم ضربه شدیدی به سر علی خورده و دچار ضربه مغزی شده است ولی تا 48 ساعت آینده ریکاوری می‌شود و جایی برای نگرانی نیست. نمی‌دانم شرایطی از قبل داشته یا نه اما متاسفانه ریه‌هایش فعالیت لازم را دارا نبوده، خون‌رسانی به مغزش کامل انجام نشده و ما در کمال ناباوری و تاسف، یکی از بهترین فوتبالیست‌های آینده ایران که از نظر فنی و هم اخلاقی زبان‌زد بود را از دست دادیم.

در صحبت‌هایتان گفتید که اورژانس بعد از دقایقی رسید. آیا آمبولانس در محل بازی مستقر نبود؟

یک آمبولانس به همراه پزشک باید در کنار زمین باشد که بود و چون خودمان میزبان بودیم، مشکلی از این بابت وجود نداشت. در چنین سانحه‌هایی اورژانس حتی در صورت وجود آمبولانس هم باید خودش را به صحنه برساند چرا که اگر بازی ادامه پیدا کند، ممکن است برای فرد دیگری هم اتفاقی رخ دهد و در نتیجه باید در طول مسابقه در محل مستقر باشد.

زمان بازی بعد از ظهر پنجشنبه و در منطقه بهشت زهرا بود که در ترافیک سنگینی داشت اما مدت زیادی طول نکشید که آمبولانس هم آمد و انصافا هیچ کوتاهی از سمت اورژانس نداشتیم. تلاش زیادی هم کردند که باید تشکر کنیم. قطعا باید شرایط ایده‌آل باشد اما کوتاهی از سمت اورژانس نبود.

اشاره کردید که ریه‌های علی نوبخت فعالیت لازم را دارا نبوده. آیا چیزی در خصوص سابقه پزشکی علی برای شما محرز شده است؟

نه هنوز. تیم پزشکی باید بررسی‌های اولیه را انجام دهند که در دوران کرونا مشکلی برای ریه‌هایش به وجود آمده یا مشکل ژنتیکی داشته اما مهم جان بچه بود.

سال 89 حادثه مشابهی برای نوجوانی با نام سجاد رحیمی که او یکی از بازیکنان احسان ری بوده، رخ داده که او هم جانش را از دست داده است. درباره آن اطلاعاتی دارید؟

2 سال است که به این مجموعه آمده‌ام و اطلاعی در این باره ندارم.

ویدئویی تاثیرگذاری از لحظه اعلام خبر فوت علی به هم‌تیمی‌هایش منتشر شد. از نظر روحی خودتان و شاگردانتان در چه شرایطی قرار دارید؟

چهارشنبه هیات فوتبال در کمال ناباوری دیدارمان را برگزار کرد. یکشنبه شب علی نوبخت دچار مرگ مغزی شده بود و پزشکان از او قطع امید کردند. هم‌تیمی‌هایش روز بازی شاهد این صحنه بودند و 48 ساعت بعد وقتی علی به هوش نیامد، به عنوان مربی که مسئولیت با من بوده، شاهد پرپرشدن شاگردم بودم ولی نمی‌خواستم حتی تا لحظه آخر ناامیدشان کنم. خیلی شرایط سختی است. پزشک‌ها من را ناامید کردند و گفتند 24 ساعت دیگر دستگاه به او متصل باشد شاید معجزه‌ای رخ دهد. فکر می‌کنم تا روز دوشنبه منتظر معجزه بودیم. روز دوشنبه با هیئت فوتبال تماس گرفتم که علی دچار مرگ مغزی شده و شرایط روحی خوبی ندارم که بتوانم در تمرین‌ها حاضر شوم؛ خواهش می‌کنم دیدار این هفته را عقب بیاندازید. اما متاسفانه هیچ همکاری‌ای با ما نکردند. بچه‌ها (بازیکنان رده نوجوانان احسان ری) هم تقریبا متوجه شده بودند که دوست‌شان را از دست داده‌اند ولی نمی‌خواستند باور کنند. حساب کنید یک بازیکن 16-17 ساله در چنین شرایط روحی باید بازی حساسی را برگزار کند که سه امتیاز برایش مهم است. یک زمانی هست مسابقه حساسیت ندارد و می‌گوییم هر نتیجه‌ای شود، مشکلی نیست. ولی نه تیمی که در معرض سقوط قرار دارد، هم‌تیمی‌شان روی تخت بیمارستان است، بیشترشان نمی‌خواهند باور کنند رفیق‌شان را از دست داده‌اند و امیدوارند، استرس دارند، حواشی مربوط به زد و بند را هم می‌شنوند و خیلی‌هایشان خود را در خون دوست‌شان مقصر می‌دانند! 

به نظر خیلی‌ها که متولی این داستان‌ها بوده‌اند، روی سکوها حضور داشتند. من که آنقدر شرایط روحی‌ام بد بود که در جریان بازی نبودم و اصلا متوجه نشدم چه شد و چه طور بازی گذشت. یک سری داستان‎هایی هست که حتی بازگو کردنشان شرم‌آور است.

 مسابقه را برگزار کردند اما همان طور که می‌دانید در فوتبال جهان دقیقه 80 بازیکن یا حتی یک تماشاگر دچار حمله مغزی یا قلبی شود، بازی را نگه می‌دارند و بعدا قطع می‌کنند ولی به نظر هیئت فوتبال تهران تمام کردن مسابقات برایش خیلی ارزشمند است!

گفت و گو از سروش فدایی

۲۵۰9