پایگاه خبری فوتبالی- آیا مدل واگذاری سهام سرخابیهای پایتخت مورد پذیرش ای. اف. سی خواهد بود؟
به گزارش فوتبالی، کنفدراسیون فوتبال آسیا قبل از حذف استقلال و پرسپولیس از دوره قبلی لیگ قهرمانان، روی بند مالکیت مشترک تاکید زیادی داشت. از نگاه afc، دولت باید بلافاصله تصمیم به تغییر مالکیت دو باشگاه میگرفت موضوعی که تاکنون به صورت کامل رخ نداده است.
تنها اتفاقی که در این دو باشگاه رقم خورده، فروش بخش کوچکی از سهام به هواداران باشگاه بوده که بخش زیادی از درآمد حاصل از آن هم هزینه شده و تا امروز حتی یک مشتری جدی هم برای این دو باشگاه وجود نداشته و دولت هم ظاهرا از چنین وضعیتی ناراضی نیست. وزارت ورزش انگار ترجیح میدهد همچنان خودش برای این دو تیم تصمیم بگیرد.
آنچه مشخص است نه قیمتی که برای فروش 51 درصد سهام پرسپولیس و استقلال در نظر گرفته شده منطقی بوده و نه شرایط خرید کسی را برای انجام این کار ترغیب کرده است. شرایط خرید سهام دو باشگاه سرشار از تهدید است و خریداران همواره نگران این خواهند بود که دولت، این مالکیت را پس بگیرد، در نتیجه اصلا دور از انتظار نیست که هیچکس پیشقدم نشود، پس به نظر میرسد که برنامه اصلی دولت، حفظ مالکیت مشترک دو باشگاه باشد.
کاظم اولیایی عضو کمیته بدوی صدور مجوز حرفهای که امروز مهمان برنامه ورزشگاه در شبکه 5 سیما بود نظر متفاوتی در این رابطه دارد و با تایید اینکه آنها همچنان مشکل مالکیت مشترک دارند، معتقد است میتوان این موضوع را در کنفدداسیون فوتبال آسیا حل کرد تا مشکلی گریبانگیر پرسپولیس و استقلال در ادامه نشود.
این عضو کمیته بدوی در این باره گفته است:" نمیتوانیم پنهان کنیم که استقلال و پرسپولیس دو باشگاه دولتی هستند. وزارت ورزش و سازمان خصوصیسازی در 15 روز گفتند ما مالک هستیم. قربانزاده به تلویزیون آمد و گفت من هیأت مدیره هستم اما فتحاللهزاده چالش داشت و وزارت ورزش نامه نوشت که انتخاب هیأت مدیره وظیفه ما است. در این شرایط نمیتوانیم چیزی پنهان کنیم. باید صادقانه عمل شود و راه را درست برویم در این شرایط اسناد ما در کنفدراسیون فوتبال آسیا مورد قبول قرار میگیرد. نمیگویم چگونه عمل کردیم اما باید صادقانه عمل کنیم."
اولیایی در بخش دیگری از صحبتهای خود به نقش مهدی تاج که در afc دارای کرسی است، اشاره کرده است: "مهدی تاج به عنوان نایب رئیس AFC که از قدرت لازم برخوردار است باید واقعیت را بگوید که دو باشگاه دولتی داریم و مطابق قوانین داخل ایران آنها را به سازمان خصوصیسازی دادهایم. 10 درصد و مقداری بالا و پایینتر از سهام 51 درصد را هم برای فروش گذاشتهایم اما موفق به این کار نشدیم. بگذریم از اینکه مدل غلطی انتخاب کردیم اما برای خصوصیسازی اقدام کردهایم. در همین اساسنامه آمده اگر از لحاظ حقوقی تغییراتی در ماهیت باشگاهها میدهید باید به AFC اعلام کنید."
اولیایی در مورد اینکه واقعا اکنون در مالکیت سرخابیها تغییری صورت گرفته است، عنوان کرد: "من نمیگویم آقایان یک شبه باشگاهها را از اینجا به فلانجا بدهند و فدراسیون همین اتفاقی که افتاده را به AFC اعلام کند. 10 درصد از سهام سرخابیها به بخش خصوصی واگذار شده و سازمان خصوصیسازی موظف است باقیمانده سهام را هم تا سقف 50 درصد ارائه بدهد. یک فرآیندی با فدراسیون است اگر صادقانه برخورد کرده باشیم میفهمد و میپذیرد اما من نمیدانم چه برخوردی شده است."
7655