جلسه مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری با سرپرست فدراسیون والیبال برگزار شد

جلسه مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری با سرپرست فدراسیون والیبال برگزار شد

پایگاه خبری فوتبالی- نشست هماهنگی و هم‌اندیشی مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری با سرپرست فدراسیون والیبال برگزار شد.

به گزارش فوتبالی، جلسه هماهنگی و هم‌اندیشی مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتری با مسئولین فدراسیون والیبال و سازمان لیگ با حضور دکتر وحید مرادی سرپرست فدراسیون والیبال امروز (چهارشنبه ششم دی ماه) برگزار شد.

در این جلسه که با حضور وحید مرادی سرپرست فدراسیون والیبال، میلاد تقوی مشاور در امور اجرایی، محسن ترابی سرپرست دبیری فدراسیون و رئیس سازمان لیگ، مهدی احمدی آذر مشاور و مدیر حوزه ریاست فدراسیون والیبال، احمد مددی مدیرعامل باشگاه پیکان، محمد رحیمی معاون ورزش باشگاه سایپا، محمدسامان سلیمانی‌نژاد نماینده باشگاه سایپا، محمدحسین عراقی‌زاده مدیرعامل باشگاه گیتی‌پسند اصفهان، امیر شرافت مدیرعامل باشگاه شهداب یزد، محمدرضا امانی مدیرعامل فولاد سیرجان ایرانیان، جمال‌الدین واحدی مدیرعامل شهرداری گنبد، علی عطایی مدیرعامل باشگاه چادرملو اردکان، توحید نوری مدیرعامل باشگاه شهرداری ارومیه، امیرهوشنگ باغبان مدیرعامل باشگاه نیان الکترونیک مشهد، حسین پورمحمدی مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان، سعید شیرود نماینده باشگاه پاس گرگان، ابراهیم وادی سرمربی و نماینده باشگاه تیم طبیعت، آرش صادقیانی سرمربی و نماینده باشگاه هورسان رامسر برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر وحید مرادی سرپرست فدراسیون والیبال ضمن خیرمقدم به زحمت کشان لیگ برتر گفت: با توجه به فرارسیدن نیم فصل این جلسه را تشکیل دادیم که اگر با مشکلاتی مواجه هستیم و مواردی که لازم به تصمیم‌گیری و رفع مشکل است به آن بپردازیم تا کار مسابقات لیگ برتر روان تر پیش رود و لیگی با نشاط تر داشته باشیم.

میلاد تقوی نیز با تشکر از پذیرش و حضور مدیران باشگاه‌ها از نقاط مختلف کشور در این جلسه، با تاکید بر این فدراسیون تصمیم گیرنده در حوزه والیبال، گفت: در طول دو هفته اخیر بسیاری از مدیران عامل مشکلاتی جدی در خصوص مسابقات در رده های مختلف داشتند و مدیران باشگاه ها تصمیم گیرنده در خصوص لیگ هستند و با کمک شما می توانیم برخی از مشکلات را مرتفع کنیم. برخی صحبت ها در تناقض با دیگری است و باید اهداف را به نوعی تنظیم که منافع حداکثری را در نظر بگیریم. به همین دلیل باید کلان‌تر نگاه و سعی کنیم لیگ کم خطاتر باشد چون به این شکل منافع اکثر باشگاه‌ها تامین خواهد شد.

در ادامه این نشست مدیران باشگاه نظرات خود را بیان کردند که اهم مطالب ارائه شده و پاسخ مسئولان فدراسیون به قرار زیر است:

احمد مددی مدیرعامل باشگاه پیکان: فدراسیون والیبال ارزشی برای باشگاه‌ها قائل نیست و تمامی قوانین فدراسیون ضد باشگاه‌ها است و به نفع بازیکنان و مربیان است. بندی به نفع باشگاه در مقررات وجود ندارد و برنده اصلی تمامی چالش‌ها بازیکنان هستند. باشگاه پیکان هیات مدیره دارد که تبیین می کند تیم والیبال پیکان امسال قرار است قهرمان شود و این تیم به هدف نمی رسد و مصوب می کنیم که تیم باید 20 درصد جریمه شود. فدراسیون مصوبات هیات مدیره پیکان را به پنج درصد تغییر می دهد، کدام فدراسیون به این شکل است؟ مورد دیگر در خصوص پرداخت 55 درصد از دستمزد اعضای تیم در نیم فصل است و هیچ زمانی به باشگاه برای پرداخت داده نمی شود. این قانون درست نیست و باید 15 روز مهلت پرداخت به باشگاه داده شود. سامانه را حذف کنید چرا که باعث برخی موارد غیرقانونی در امور قراردادها شده است. حاضر به همراهی برای رفع اشکالات هستم اما با این روش ها تعداد تیم های لیگ کاهش خواهد یافت.

سرپرست فدراسیون والیبال در پاسخ به مدیرعامل باشگاه پیکان گفت: من شرایط موجود را اینقدر سیاه نمی بینم و والیبال یکی از برترین رشته‌های گروهی و تیمی ایران است، شان والیبال بالاست و باید علاوه بر اینکه حافظ منافع باشگاه باشیم، منافع و حقوق بازیکنان و مربیان را نیز به عنوان اعضای اصلی خانواده والیبال در نظر بگیریم. فدراسیون باید باشگاه ها را حمایت کند ولی قرار نیست همه چیز یک طرفه باشد. به استناد همین آئین نامه باشگاه پیکان امسال یکی از بهترین بازیکنان یک تیم دیگر را گرفت و ضربه بزرگی به تیم مقابل وارد شد. در موضوع مذکور به آئین نامه عمل شد و در موضوعات دیگر هم باید طبق آئین نامه عمل کرد. مقررات در جایی نظر شما را تامین نمی کند در جای دیگر تامین می کند. هر سال آیین نامه لیگ را به مدیران عامل ارسال می کنیم و درخواست می دهیم نظرات خود را بیان کنند اما در آن جا نظری ارائه نمی دهید. در تاریخ 10 اردیبهشت 1402 نامه ای به باشگاه ها ارسال شده است مبنی بر ارائه پیشنهادات در خصوص آیین نامه و تا 19 اردیبهشت به مدیران فرصت داده شده تا نظر خود را اعلام کنند.

میلاد تقوی نیز گفت: در سال جاری سازمان لیگ بار سنگینی را به دوش می کشد. ممکن است در برخی موارد نیاز به بازبینی آیین نامه وجود داشته باشد اما چرا باشگاه ها در تنظیم مقررات با فدراسیون همراهی نمی کنند در حالی که بارها طی نامه از آن ها درخواست همکاری و مشورت کردیم اما وقتی به تصویب مجمع می رسد قابل اجراست و امکان تغییر آن وجود ندارد. می توان روی پیشنهادات صحبت کرد و با مشورت کارشناسان تغییراتی در آیین نامه ایجاد کرد و تغییرات را دوباره به تصویب رساند.

سرپرست سازمان لیگ نیز گفت: سامانه به این دلیل راه اندازی شد که باشگاه ها از مسائلی چون قرارداد بازیکنان گله داشتند. اگر باشگاهی قصد پرداخت دستمزد را داشته باشد به هیچ وجه در فدراسیون رای به جدایی داده نخواهد شد. اگر شکایتی می‌آید با باشگاه تماس گرفته می‌شود در خصوص این که قرار است مبلغ مدنظر پرداخت شود یا خیر؟ تمامی این قوانین با توجه به مشکلاتی که در سال های قبل وجود داشته و دوستان و کارشناسان نظر داده اند وضع شده است. و هر ساله مدت ها پیش از آغاز مسابقات برای اعلام نظر و مشورت برای تمامی باشگاه ها ارسال می گردد.

عطایی مدیرعامل چادرملو: باید خطای انسانی را تا جای ممکن کاهش دهیم و چرا اتوماسیونی برای باشگاه ها طراحی نمی شود؟ اتوماسیون مرکزی وجود داشته باشد که نامه ها را در آن جا دریافت کنیم. نیم فصل یک بازه زمانی است و نباید در این تایم دست باشگاه‌ها به دلیل شرایط اقتصادی بسته شود. جغرافیای لیگ وسیع است و برنامه ریزی آن سخت است و مشکلاتی دارد. پارسال یک هفته میزبان و یک هفته مهمان بودیم اما امسال باید تیم را طی چند هفته به چند شهر ببرم. سه هفته میهمان و سه هفته میزبان هستم و این شکل درست نیست.

مرادی در پاسخ به مدیرعامل باشگاه چادرملو گفت: فدراسیون والیبال هم به دنبال جدا کردن سازمان لیگ از فدراسیون هست مانند فوتبال، اما به هر حال زمان‌بر است. در سنوات گذشته پیش آمده بود که قراردادی ثبت می شد که یا کلاه سر بازیکن می رفت و نمی‌توانست حق خود را دریافت کند چون قراردادی با رقم کمتر ثبت شده بود و از سوی دیگر باشگاه هم ممکن بود متضرر شود. باید راهکاری برای آن یافت که باشگاه‌ها هم خلاف نکنند.

میلاد تقوی نیز گفت: فدراسیون برای کاهش خطای انسانی به سمت سیستماتیک کردن کارها رفت و مسلما ایراداتی وجود دارد و باید در این جلسات راه هایی برای تغییر و بهبود آن یافت. نباید منکر زحمات شد اما باید تلاش کنیم تا شرایط را بهبود بخشیم.

محمدحسین عراقی‌زاده مدیرعامل باشگاه گیتی‌پسند اصفهان: در فدراسیون فوتبال بحث پرداخت به بازیکنان را داریم که تا شروع نیم فصل دوم امکان پرداخت 55 درصد وجود دارد اما تا یک هفته پس از اولین بازی برگشت امکان نقل و انتقال وجود دارد. همچنین تا 30 درصد امکان جریمه بازیکنان وجود دارد. قرارداد داخلی به قرارداد رسمی پیوست می‌شود. باید برای جریمه بازیکنان بیش از پنج درصد نیز چاره اندیشیده شود. درباره برگزاری مسابقات نیز باید به شیوه ای برنامه ریزی شود که تیم‌ها یک هفته میهمان و یک هفته میزبان باشند.

امیر شرافت مدیرعامل باشگاه شهداب یزد: تمامی موارد گفته شده را در باشگاه لمس کردیم. بودجه‌ای در اختیار من قرار می‌گیرد و براساس آن اول فروردین ماه مذاکرات انجام خواهد شد و تا خرداد ماه که سامانه باز می شود ما باید استرس زیادی را تحمل کنیم که بازیکن پیشنهاد بهتری دریافت نکند. 4 بازیکن که پرورش یافته شهداب بودند متاسفانه قانون 28 ساله ها برداشته شد و بازیکنان باید به سربازی می‌رفتند. 6 ماه با کمیته انضباطی در تماس بودیم که رای آیین نامه را اعلام کنند. باشگاه ها ملزم به پرداخت 55 درصد قرارداد پس از آخرین بازی فصل هستند اما خیلی از باشگاه ها در پایان فصل مبالغ را به صورت کامل پرداخت نمی‌کنند چرا مسائل به صورت کدخدا منشانه بین باشگاه و بازیکنان حل نمی‌شود. سه سال بازیکن به تیم ملی تحویل دادیم اما بازیکنی که قرارداد 5 ساله با شهداب داشته چون در آیین نامه قید شده سه ساله آن بازیکن را از باشگاه گرفتند. 6 ماهه آیین نامه اصلاح شده اما هنوز در سامانه همان سه ساله است و نمی توان قرارداد را ثبت کرد. قانون در زمینه استانداردهای میزبانی رعایت شود. بحث حق رشد و بازیکن قرضی را در آیین نامه بیاورید.

سلیمانی‌نژاد مدیرگروه والیبال باشگاه سایپا گفت: به بازیکن تیم سایپا پیش از پایان نیم فصل پیشنهاد 4 برابر داده‌اند و این بازیکن دیگر برای تیم تا پایان نیم فصل بازی نخواهد کرد. این حرف که سایپا در حال منحل شدن است، بسیار سنگین است چرا که باشگاهی که هشت قهرمانی در کارنامه دارد باید به دلیل عدم پرداخت 55 درصد از قراداد بازیکنان منحل شود. سایپا رشته‌های دیگری هم دارد و باید آن ها را هم در نظر بگیریم. بازیکن سالاری شده است و چند بازیکن علیه یک سرمربی توطئه کرده و آن را جا به جا می‌کنند. کمیته انضباطی هم که با او همراه است. نباید اجازه دهیم سرپرست یا مربی ای بدون اجازه باشگاه با بازیکن وارد مذاکره شود.

محمد رحیمی معاون ورزش باشگاه سایپا: نباید به این شکل باشد که 9 بازیکن اعلام جدایی از باشگاه کنند. هرچند سایپا به تعهدات خود تا حدودی عمل کرده و به دنبال زمان برای مذاکره با بازیکنان هستیم، اما آیین نامه جدید فدراسیون این اجازه را نمی دهد. امیدوارم طی جلساتی حضوری مشکلات آیین نامه برطرف شود. قرارداد داخلی بازیکن با باشگاه باید معتبر باشد در حالی که به این شکل نیست.

تقوی: آن چه در توان داشتیم برای باشگاه سایپا انجام دادیم اما این مورد را در نظر داشته باشید که اگر بازیکنی حتی یک ست برای تیمی بازی کند نمی تواند به باشگاه دیگری ملحق شود اما باید سود و منفعت دو طرفه باشد و بازیکن هم متضرر نشود. درباره برنامه لیگ هم خود دوستان به قرعه کشی رای دادند و با وجود توضیحاتی که ارائه شد، خود نمایندگان پذیرفتند.

ابراهیم وادی سرمربی تیم طبیعت که به عنوان نماینده این باشگاه در جلسه حضور داشت: تمام صحبت ها در سه چهار محور انجام شده است و باید این جلسه خروجی داشته باشد. پیش از ثبت قراداد در سامانه بازیکن به باشگاه متعهد است اما بعد از ثبت هیچ تعهدی به باشگاه ندارند. باید از سوی باشگاه روی بازیکن اهرم فشاری وجود داشته باشد. 20 سال پیش بازیکنی با 10 میلیون تومن قرارداد می بست و 30 میلیون بابت این بازیکن از سوی باشگاه دیگر به باشگاه اصلی پرداخت می شد تا این بازیکن بتواند منتقل شود. در حال حاضر باشگاه هایی 5 برابر قرارداد فعلی بازیکن به او پیشنهاد می دهند و به این شکل نه می توانیم بازیکن بگیریم نه بازیکنی که داشتیم می تواند مثل قبل به بازی ادامه دهد. موضوع دیگر در خصوص سربازی بازیکنان است و باید تدابیری اندیشیده شود که امکان استفاده از این بازیکنان در دیگر تیم‌ها به غیر از پاس گرگان هم وجود داشته باشد.

جمال‌الدین واحدی مدیرعامل شهرداری گنبد: بازیکن حتی تهدید می کند که 55 درصد را می گیرد و به بهانه مصدومیت بازی نمی‎کند به این شکل باشگاه دائم متضرر می‌شود. فضا به شکلی شده که قرارداد داخلی هیچ جایگاهی ندارد. گنبد توان بکارگیری چهار بازیکن تاثیرگذار در هر پست را ندارد و در نهایت دو بازیکن در هر پست می گیریم و باقی از بازیکنان بومی استفاده می کنیم. سلیم چپرلی را باشگاه پاس گرگان خواسته اما خوب شهرداری گنبد باید چه کار کند؟ باید سامانه برای همیشه برای باشگاه‌ها باز باشد و اهرم‌ها را جای دیگری بگذارید.
رئیس سازمان لیگ گفت: اگر برای کمیته انضباطی مسجل شود که باشگاه قصد پرداخت 55 درصد را دارد و تنها چند روزی برای پرداخت آن زمان می خواهد، همراهی لازم صورت خواهد گرفت.

توحید نوری مدیرعامل باشگاه شهرداری ارومیه: قانون سقف کسر از قراداد بازیکن را تغییر دهید چون باشگاه چند میلیارد هزینه می کند و تنها امکان 5 درصد جریمه برای بازیکنی که خوب بازی نمی کند، وجود دارد. برنامه مسابقات نهایی است؟ امیدوارم تغییری در این برنامه انجام نشود.

محمدرضا امانی مدیرعامل فولاد سیرجان ایرانیان: والیبال جایگاه فوتبال را نمی گیرد اما به خوبی پیشرفت کرده است. امیدوارم فدراسیون نظر و منافع همه را برای تصویب قوانین در نظر بگیرد. همه برای ارتقای والیبال در تلاش هستیم.

امیرهوشنگ باغبان مدیرعامل باشگاه نیان الکترونیک مشهد: کمیته انضباطی بر مبنای قوانین عمل می کند و قوانین اشکالاتی دارد که باید اصلاح شود. برخی ایرادات اساسی است و اگر جلوی آن گرفته نشود، تیم داری برای بخش خصوصی سخت خواهد شد. اگر یک بازی آخر فصل را جلوتر بگذاریم می توانیم پلی‌آف را پیش از پایان سال داشته باشیم. کیفیت بازی‌ها پایین خواهد آمد اگر تعطیلات نوروز لیگ را تعطیل کنیم. در صورت تمایل دوستان در این خصوص رای گیری کنیم. مشکلاتی در زمینه رده های سنی و مسابقاتشان داریم و تنها نباید به لیگ بزرگسالان توجه کنیم. فدراسیون در خصوص اختصاص تجهیزات ورزشی به باشگاه‌ها کم کاری دارد. بازیکن سالاری وحشتناک باشگاه‌ها را اذیت می‌کند و با تغییر قوانین می‌توان هزینه‌ها را کاهش داد. جریمه بازیکنان اهمیت بسیاری دارد و باید باشگاه بتواند اهرم فشاری داشته باشد. باید بحث داوری را از کمیته انضباطی حذف کرد.

آرش صادقیانی نماینده باشگاه هورسان رامسر: نکات بسیار مهمی مطرح شد که دغدغه باشگاه‌ها است. در باشگاه خودمان از بازیکنان کم سن و سال استفاده کردیم و به ناگاه با دیدن شدن بازیکن پیشنهادات به او شروع شد. باید در کمیته ای شبیه به کمیته اخلاق این موضوعات بررسی شود و اکثر تیم ها اخلاق مدار هستند اما به هر حال وقتی صحبت از نتیجه می شود ممکن است برخی بی اخلاقی ها صورت گیرد.

سرپرست فدراسیون والیبال در جمع بندی این نشست گفت: ممنون از اظهار نظرها، موارد مطرح شده شامل افزایش سقف جریمه با رعایت حق بازیکنان و مربیان، امکان ثبت قرادادهای داخلی در سامانه، حق رشد و توافق باشگاه ها در زمینه نقل و انتقال باز هم با رعایت حق بازیکنان و مربیان، تدوین قوانین برای تفاهم نامه میان باشگاه ها و بازیکنان قرضی، انعکاس مسائل از طریق سامانه، پرداخت ها با اولین بازی در دور برگشت. باید به نکته نقل و انتقال هم توجه کرد، روی این مسائل یک جمع بندی داشته باشیم و در کمیسیونی چهار تا 5 نفره مسائل مطرح و مصوبات اعلام خواهد شد. به این شکل نباشد که عذر بازیکن خارجی را بدون پرداخت دستمزدش بخواهیم و درگیر شکایات خارجی شویم.

وی تصریح کرد: به هر حال باید منافع دو طرف را دید. همگی طرفدار حمایت از باشگاه‌ها هستیم و بلاشک یکی از اهداف فدراسیون حمایت از باشگاه هاست اما نمی توانیم چشم خود را به منافع کادر ببندیم ولی فدراسیون باید به عنوان متولی والیبال حق تمامی اعضای خانواده والیبال را در نظر بگیرد.

7474