مرادی: اگر داور کوچک‌ترین تخلفی انجام دهد مادام‌العمر او را محروم خواهیم کرد/ مکالمه داوران با اتاق VAR محرمانه است

مرادی: اگر داور کوچک‌ترین تخلفی انجام دهد مادام‌العمر او را محروم خواهیم کرد/ مکالمه داوران با اتاق VAR محرمانه است

پایگاه خبری فوتبالی- سرپرست کمیته داوران می‌گوید توجه رئیس فداسیون به امر داوری او را شگفت‌زده کرده است.

به گزارش فوتبالی، دانیال مرادی، سرپرست کمیته داوران در نشست خبری امروز (چهارشنبه) خود در جمع خبرنگار اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مولفه‌های فدراسیون بخش داوری آن است و دو ارکان اصلی فدراسیون، تیم ملی و داوری است که می‌تواند آن فدراسیون را ارتقا دهد یا به آن لطمه بزند. از آقای تاج تشکر ویژه‌ای دارم زیرا با توجه به تفکراتی که در حوزه مدیریتی فدراسیون دارند، جوانگرایی را در آن اجرا کردند. آقای ممبینی نیز همراه با تاج به من اعتماد کردند و از بهمن ۱۴۰۱ مسئولیت دپارتمان را به من دادند. یکی از نکات جذابی که برای من وجود دارد، پیگیری تاج در حوزه داوری است که من این را در خصوص دیگران کمتر دیدم.

او ادامه داد: در هفته‌های پایانی لیگ که فشار روی داوران زیاد بود، بعد از هر هفته مسابقات، تاج عملکرد داوران را از من پیگیری می‌کرد و تمام تمرکز ما در آن هفته‌ها روی قضاوت داوران با کمترین اشتباه داوری باشد. هفته پایانی بازی‌ها همزمان بود و من در ورزشگاه آزادی بودم و استقلال و پیکان در اکباتان بازی داشتند. در بازی استقلال صحنه مشکوک به گل وجود داشت که زیر یک دقیقه تاج به من زنگ زد و پرسید که کمک داور آن بازی که بوده و چه اتفاقی در آن بازی در حال رخ دادن است؟ من هم گفتم که آقای پورمتقی، از داوران بین‌المللی ما کمک داور آن بازی بودند. او با لهجه شیرینش گفت که شما باید بهترین چینش‌ها را انجام دهید.

وی ادامه داد: این برای من جالب بود که چقدر داوری برای شخص اول فدراسیون مهم است. امیدوارم با وجود ایشان و ارتباطاتش در فیفا و AFC بتوانیم کارهای خاصی را در داوری ببینیم. یکی از مواردی که در حوزه داوری جای بحث دارد، عبارت کمیته داوران و دپارتمان داوری است که وظیفه هر کدام از آنها چیست و چارت اداری آنها چگونه است. افراد کمیته داوران سیاست‌گذار هستند و برای داوری تصمیم‌گیری می‌کنند و مقررات داوری را آنها وضع می‌کنند. تمام امور اجرایی و اداری کمیته داوران جزو وظایف دپارتمان می‌شود که زیر نظر دبیرکل است و این دو به یکدیگر کمک می‌کنند. از زمانی که تعامل بین دپارتمان و کمیته برقرار شده، هیچ مشکلی برای چینش داوران نداشتیم و دپارتمان چینش را به کمیته می‌دهد و کمیته اگر آن را تایید کرد، به داوران ابلاغ خواهد شد.

مرادی درباره بارگزاری برآیند نشست‌های تحلیل داوران پس از پایان هر هفته لیگ برتر عنوان کرد: در سال‌های اخیر این اتفاق رخ نداده و انعکاس آن صورت نخواهد گرفت. خیلی از تیم‌ها به این موضوع اعتراض دارند و چیزی که ملاک ماست، کارگروه متشکل از داوران تخصصی است. مسابقات رصد می‌شوند و اشتباهات داوران به آنها اطلاع داده می‌شود. حتما برای فصل آینده سعی می‌کنیم از این پیشنهاد مثبت استفاده کنیم و ویدیویی را برای استفاده عموم از تحلیل داوری آن هفته منتشر کنیم.

سرپرست کمیته داوران درباره فساد در داوری نیز توضیح داد: حقیقتا در جایگاهی نیستم که نظر بدهم اما نیروهای نظارتی و امنیتی به این موضوع ورود کرده‌اند. از آنها تشکر می‌کنم که در جهت سالم سازی فوتبال تلاش می‌کنند. من می‌دانم که فدراسیون پیشگام است و اگر کسی مدرک یا سندی دارد، با ارائه آن به ما کمک کنند. می‌خواهم یک مثال خوب بزنم. در سال ۹۵ یا ۹۶ مدیر VAR بوندسلیگا به دلیل فساد موجود در دستگاه دستگیر می‌شود. از همین تهدیدی که ایجاد شده بود، بوندسلیگا به عنوان فرصت استفاده کرد و از لیگ جزیره عبور کرد. اگر نقاط ضعفی هم وجود داشته، باید از آن به عنوان فرصت استفاده کنیم و با تمرکز بیشتر برگردیم. ما همیشه درباره جامعه داوری قسم خوردیم و گفتیم که پاک‌ترین داوران را داریم و اگر نقطه تاریکی هست، باید آن را شناسایی کنیم و سپس پاک کنیم.

وی ادامه داد: هنوز به صورت مستقیم درباره هیچ داوری اطلاعات نداریم و هنوز اسم خاصی به ما نداده‌اند. اگر اسم به ما داده شود، ما پیشگام خواهیم بود. حتی اگر مدرکی درباره من وجود دارد، حاضرم اول با من برخورد شود و سپس سراغ بقیه بروند. نمی‌دانم رای دادگاه در این خصوص چه خواهد بود اما اگر کوچک‌ترین مشکلی در قضاوت داوری وجود داشته باشد، مادام‌العمر او را محروم خواهیم کرد.

سرپرست کمیته داوران درباره ارائه پک داوری (اعلام خطا، پنالتی و گل به سود تیم‌های مختلف) توسط افراد پشت پرده و ارتباط آنها با داوران و مسئولان بالای فدراسیون عنوان کرد: من اولین بار است که این داستان را می‌شنوم و قطعا شایعه است. ممکن است باشد اما هنوز ما چیزی دریافت نکرده‌ایم. کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا داوری بین‌المللی دارند و قرارداد می‌بندند و کارشان فقط داوری است. ما می‌خواهیم تکنولوژی VAR بیاید تا این مشکلات کمتر شود. البته بگویم در نهایت اپراتورهای آن هم انسان هستند و این نیست که اشتباه به صفر برسد اما می‌خواهیم آن را به حداقل برسیم. ما یکسری تدابیر دیگری را اندیشیده‌ایم که مثلا داوران از روز قبل بازی گوشی خود را خاموش کنند و همچنین سیستم‌های تلفنی‌شان رصد می‌شود.

مرادی درباره آموزش داوران هم گفت: از ۲۹ یا ۳۰ تیر، آموزش کمک داوران ویدیویی را آغاز می‌کنیم و بعد از فاز مسابقات کوتاه، سراغ بازی‌های ۹۰ دقیقه‌ای می‌رویم و تمام تلاش خود را می‌کنیم که سه شیفت کار کنیم تا این تکنولوژی را برسانیم. از داوران هم می‌خواهیم وقت بیشتری در اختیار ما بگذارند.

مرادی همچنین درباره تغییر دستمزد داوران گفت: همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم و از تورم ایجاد شده با خبر هستیم و دنبال افزایش هر ساله هستیم. البته این موضوع منوط به مصوبات هیات رییسه است و ما هم منتظر آن هستیم. اسپانسر فدراسیون فوتبال مبلغ خوبی را برای داوری گذاشته و من به عنوان دپارتمان داوری از آن راضی هستیم و تا سال آینده هم قرارداد داریم اما اینکه چه مقدار افزایش خواهد داشت یا خیر، در خصوص آن کمیته بازاریابی باید توضیح دهد.

او درباره اینکه آیا اعضای کمیته داوران می‌توانند در رسانه‌ها به عنوان کارشناس حضور داشته باشند؟ اظهار کرد: در فیفا یک کد اخلاقی وجود دارد که بر اساس آن داوران فعال، اعضای کمیته داوران و ناظران داوری به هیچ عنوان حق کارشناسی و مصاحبه با رسانه‌ها را ندارند و اگر این اتفاق رخ دهد بر اساس پروتکل‌های فیفا برخورد خواهد شد.

وی درباره زمان اجرای VAR هم گفت: در این زمینه با زمان‌بندی خود داوران را آموزش می‌دهیم و ان‌شاءالله ورزشگاه‌ها هم تجهیز می‌شوند.

مرادی درباره اینکه آیا در مسابقاتی که VAR اجرایی می‌شود مکالمات داور برای تماشاگران پخش خواهد شد؟ گفت: ما دو نوع بازبینی صحنه داریم. در یکی داور خودش صحنه را کنار زمین بازبینی می‌کند و در نوع دیگر در اتاق VAR بررسی می‌کنند و نتیجه را به داور اعلام می‌کنند. در تصیمات داوری دو نوع تصمیم داریم که برخی حقیقی و برخی تحلیلی است. مثلا اینکه خطا پشت محوطه جریمه بوده یا داخل محوطه تصمیمی حقیقی است که VAR بررسی می‌کند و اعلام می‌کند اما گاهی تصمیم تحلیلی است. مثلا هند اتفاق افتاده یا خیر. در این موارد داور خود صحنه را بازبینی می‌کند و برای شفاف سازی هدست داور به بلندگوی ورزشگاه وصل می‌شود و داور تصمیم خود را شرح می‌دهد تا همه متوجه تصمیم او بشوند. این منوط به این است که برای استفاده از آن در آیین‌نامه خود ذکر کنیم اما مکالمه داوران با هم و با اتاق VAR محرمانه است و کسی به آنها دسترسی ندارد. البته صداها ضبط می‌شوند.

او در پایان درباره اینکه آیا مهسا قربانی در مسابقات لیگ برتر به عنوان داور VAR قضاوت خواهد کرد یا خیر؟ هم گفت: این موضوع نیاز به مجوز دارد و اگر مجوز بدهند اتفاق خوبی خواهد بود.

7474