پایگاه خبری فوتبالی- یک: در حالیکه حتی خود نکونام هم پذیرفته بود که نمیتواند دیگر به این باشگاه کمک کند اما سردار احمد شهریاری که سلسله اشتباهات مدیریتیاش از اردیبهشت امسال تا به امروز فقط به استقلال ضربه زده هنوز به این باور نرسیده بود که باید نکونام برود. در نهایت این خود نکونام بود که استعفا کرد و رفت. بازی با السد هم برای استقلال از دست رفت تا یکی از سیاهترین دوران تاریخ این باشگاه با همراهی مثلث ناکارآمد این باشگاه یعنی شهریاری، سمیعی و نکونام شکل بگیرد. در هر حال اتفاقات دوحه، باعث شد این شهربه محل گودبای پارتی جواد نکونام تبدیل شود.
دو: استقلال نکونام حتی شبیه خودش هم نبود. نه خبری از انسجام تیمی فصل گذشته است و نه از آن اتحاد درون تیمی خبری هست. تیمی چندپاره که انگار مسئولیت پذیری در آن گمشده است. چه بر سر آن تیم سال گذشته که تازه نکونام میگفت بازیکن ندارد و نمیتواند برای قهرمانی بجنگد آمده است؟ با این تیم چندصدمیلیاردی از 5 بازی 5 امتیاز داشتن هم هنر است!
سه: استقلال با چند تغییر بازی را شروع کرد. بازگشت روزبه چشمی به قلب خط دفاع، حضور ایمان سلیمی به جای سیلوا و بازی دادن به مهرداد محمدی به جای اسلامی. تغییراتی که هیچ روند مثبتی را در نوع بازی استقلال ایجاد نکرد که هیچ، در نیمه اول استقلال با اینکه گل هم نخورده بود اما اصلا خوب بازی نمیکرد. استقلال با خوردن گل کمی موتورش روشن شد.
چهار: سید حسین حسینی فصل بسیار بدی را در حال سپری کردن است. کاپیتان استقلال در این فصل گل به خودی نزده بود که آن را هم در دوحه به ثمر رساند. گلهای مشابهی که استقلال از ملوان، نساجی و پرسپولیس دریافت کرد همه از دفع ناقص سید شروع شد. کاملا مشخص است حسینی تمرکز لازم را ندارد که البته این عدم تمرکز هم به ضعف کادرفنی استقلال برمیگردد و البته بهزاد غلامپور که بسیاری از فعالان دروازهبانی هم عقیده دارند او مربی دروازهبانی باکیفیتی نیست.
پنج: فقط سانتر آن هم از همه جای زمین تنها تاکتیک استقلال است. آبیها که بهترین ارسالکنندههای ایران را در اختیار دارند حتی در سانترها هم خوب عمل نمیکنند، در همین مطلب نوشته شده که استقلال حتی از نقطه قوتش هم خوب استفاده نمیکند.
شش: آیا با رفتن نکونام مشکلات استقلال حل میشود؟ قطعا نه! تا زمانی که دو ضلع دیگر مثلث در این تیم باشند و با تصمیمات غلط و انتخابهای اشتباهشان به این تیم ضربه بزنند این تیم نه آرامش خواهد داشت و نه آسایش. این استقلال هم مشکل فنی دارد و هم مشکل مدیریتی. با انتخابات ریاست جمهوری و مشخص شدن وزیر جدید نفت، باید علی عسگری هم میرفت و شهریاری هم ایضا. اما امان از ماجراهای اداری در ایران. مطمئنا با رفتن علی عسگری و شهریاری، استقلال هم دچار تغییرات مدیریتی خواهد شد.
هفت: چرا جواد نکونام در این فصل علیرغم دست پر از نظر بازیکن خیلی زود به بنبست رسید و نتوانست حداقل نتایج فصل گذشته را تکرار کند؟ مهمترین دلیل آن به عدم توانایی نکونام در استفاده از بازیکنان خلاق و بزرگ است. او این مشکل را در فصل آخر حضورش در فولاد هم داشت. انگار توقعات که بالا میرود عملکرد او هم افت میکند. در کل نکونام از نظر فنی هم چندان مربی باکیفیتی نیست و حداقل در تیمهای بزرگ و پرطرفدار نمیتواند کار کند. البته نکونام به شیوههای دیگری هم رو میآورد. از ضدفوتبال تا فوتبال تاخیری و شلوغ کاری و خراب کردن بازی حریف. کاری که از کارلوس کیروش یاد گرفته و نتیجهاش عدم قهرمانی و جام بردن است.
هشت: دوشنبه شب شاهد ضعیفترین ورژن السد قطر در سالهای اخیر بودیم. تیمی که هرگز کیفیت سابق را نداشت و فقط کافی بود استقلال در یک شرایط نرمال مقابل این تیم بازی میکرد تا به نتیجه برسد. اما استقلال آنقدر بد بود که به همین السد هم باخت. آن هم دو گل خورد و چند گل دیگر نخورد.
نه: کمکاری بازیکنان استقلال؟ در اینکه بازیکنان استقلال از نظر روحی روانی و آمادگی بدنی در بدترین فرم خود هستند شکی وجود ندارد اما اینکه آنها با کمکاری بخواهند نکونام را کله کنند به آنها نمیچسبد. اکثریت این بازیکنان همانهایی هستند که فصل گذشته با دل و جان برای نکونام بازی میکردند. استقلال کلا روحیه نداشت. شکست در دربی برای تیم بازنده تلخ است و کمر راست کردن تیمی که دربی را داده است، طول میکشد. نکونام در ریکاوری روحی بازیکنان هم ناموفق عمل کرد.
ده: نقشه راه پس از نکونام چیست؟ مطالبه هواداران استقلال پس از استعفا و کناره گیری ضلع اول یعنی نکونام، برکناری دو ضلع این مثلث است. هم شهریاری هم سمیعی با تصمیمات غلط استقلال را به وضع افتضاح امروز رساندهاند و خودشان هم خوب میدانند. هلدینگ خلیجفارس پس از تغییرات مدیریتی باید به مسایل باشگاه استقلال ورود کند و مسببین حال و روز امروز را برکنار کند. نکونام رفت اما ماندن شهریاری و سمیعی یعنی از دست رفتن کامل این فصل!
گزارش از پیمان خنافری/ پایگاه خبری فوتبالی