گزارش ویژه/ انتظار عجیب پرسپولیسی ها از استقلال؛ گذشته را فراموش کرده اند؟

گزارش ویژه/ انتظار عجیب پرسپولیسی ها از استقلال؛ گذشته را فراموش کرده اند؟

پایگاه خبری فوتبالی- پرسپولیس اگر یکی از تقابل‌هایش با سپاهان را می‌برد، بازی امروز استقلال در اصفهان برایش کوچک‌ترین اهمیتی نداشت.

به گزارش فوتبالی، تا ساعتی دیگر دو بازی حساس هفته آخر لیگ بیست و چهارم برگزار می‌شود و تکلیف دیگر سهمیه آسیایی ایران در لیگ نخبگان مشخص می‌شود. اما بیشتر نگاه‌ها به بازی سپاهان و استقلال است و کمتر کسی به بازی پرسپولیس و هوادار توجه می‌کند. دلیلش هم این است که سرنوشت سهمیه پرسپولیس در دست استقلال است و اگر این تیم بتواند سپاهان را در اصفهان شکست بدهد یا از این تیم مساوی بگیرد، پرسپولیس با شکست دادن هوادار می تواند سهیه پلی آف لیگ نخبگان آسیا را بگیرد. اگر هم استقلال بتواند سپاهان را ببرد، پرسپولیس با تساوی مقابل این تیم دوم خواهد شد و سهمیه پلی‌آف لیگ نخبگان را به دست خواهد آورد.

از مصاحبه‌های پیشکسوتان و موضع‌گیری‌های هواداران پرسپولیس در فضای مجازی این طور به نظر می‌رسد که آنها پیروزی تیم‌شان را در مقابل هوادار قطعی می‌دانند و مطمئن هستند که خودشان 50 درصد راه را خواهند رفت و امیدوارند بقیه راه را استقلال برود و سپاهان را در اصفهان شکست بدهد. اما سوال این است که این توقع، این امید و این انتظار تا چه حد منطقی است؟ و آیا اگر استقلال نتواند این کار را انجام دهد، حتما ناجوانمردانه عمل کرده است؟

بیایید یک بار نتایج مهم استقلال را در این فصل مرور کنیم. آبی‌ها تا قبل از بازی امروز 9 بار شکست خورده‌اند. پرسپولیس دو بار، تراکتور دو بار، فولاد، ذوب‌آهن، خیبر خرم‌آباد، استقلال خوزستان و شمس‌آذر تیم‌هایی هستند که استقلال را برده‌اند. استقلال در این فصل فقط 7 پیروزی داشته که مهم‌ترین آنها مقابل فولاد در اهواز بوده. در واقع قوی‌ترین تیمی که استقلال توانسته تا این جای فصل شکستش بدهد فولاد رده چهارمی است و البته همین فولاد در بازی برگشت جبران کرد و استقلال را در تهران مغلوب کرد. 

استقلال تا همین چند هفته پیش از نظر ریاضی شانس سقوط به لیگ یک را داشت و همین باعث شده بود هواداران پرسپولیس به این تیم و هوادارانش بخندند و آنها را مورد تمسخر قرار بدهند. آنها حتی گاهی معادلات سقوط استقلال را هم بررسی می‌کردند و حتی در یکی از موارد، آنها معتقد بودند که شاید بقای استقلال به هفته آخر و بازی مقابل سپاهان کشیده شود و اگر کار به این جا می‌رسید، همان طور که امروز توقع دارند، استقلال بر سپاهان پیروز شود، قطعا از سپاهانی‌ها می‌خواستند که استقلال را ببرد و به دسته یک بفرستد!

حالا اما شرایط کاملا متفاوت است. حالا همان‌هایی که در تمام فصل استقلال و هوادارانش را تحقیر کردند و به نتایجش، به رده‌اش در جدول و به پخش شدن بازی‌اش از شبکه نسیم خندیدند، معتقدند استقلال این توان را دارد که سپاهان رده دومی را در اصفهان شکست بدهد و اگر این اتفاق نیفتد، یعنی استقلال عمدا کم‌کاری کرده و به سپاهان باخته تا پرسپولیس سهمیه آسیا را نگیرد!

البته که فوتبال غیرقابل پیش‌بینی است و در آن هر اتفاقی ممکن است رخ بدهد. اصلا بعید نیست که امشب استقلال بتواند سپاهان را مغلوب کند اما اگر این اتفاق بیفتد، مطمئن باشید که دلیلش قدرت استقلال و توان فنی بالای کادر فنی و بازیکنان این تیم نیست و نتیجه به دست آمده، یکی از هزاران نتیجه عجیب و باورنکردنی در فوتبال است که همه جای دنیا رخ می‌دهد. فراموش نکنید که استقلال همان تیمی است که هفته گذشته نتوانست حتی یک موقعیت نصفه و نیمه گلزنی را هم مقابل چادرملو در تهران به دست بیاورد.

نکته دیگر این است که هواداران پرسپولیس انگار حواس‌شان نیست که حریف امروز استقلال، تیم رده دومی سپاهان است. همان تیمی که در این فصل 4 بار پرسپولیس را در تورنمنت‌های مختلف، در تهران و اصفهان شکست داده! سوالی که باید از آنها پرسید این است که وقتی تیم مدعی، در 4 بازی حتی یک مساوی هم از سپاهان نگرفته، چطور توقع دارید تیمی که تا همین چند هفته پیش احتمال سقوطش به لیگ یک وجود داشت، سپاهان را ببرد؟ آن هم سپاهانی که امروز با انگیزه‌تر از تمام فصل و برای گرفتن سهمیه پلی آف لیگ نخبگان آسیا به میدان خواهد آمد؟

از یک نکته دیگر نباید غافل شد. فصل برای پرسپولیس امروز تمام می‌شود و بازیکنان این تیم به تعطیلات می‌روند اما کار استقلال هنوز تمام نشده. این تیم هنوز شانس قهرمانی در جام حذفی را دارد و نباید به آنان خرده گرفت اگر برای آن بازی، اهمیت بیشتری قائل باشند. به هر حال اگر این اتفاق بیفتد و پرسپولیس با وجود پیروزی بر هوادار، به دلیل شکست استقلال از سپاهان، نتواند سهمیه آسیا را بگیرد، مقصر اصلی کسی نیست جز خود پرسپولیس و نباید انگشت اتهام را به سوی استقلال بگیرد.