پایگاه خبری فوتبالی- مسابقات مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان فوتبال زنان آسیا از ۳۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد به میزبانی چین در شهر ووهان برگزار میشود.
به گزارش فوتبالی، مسابقات مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان فوتبال زنان آسیا ۳۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد به میزبانی چین در شهر ووهان در حالی برگزار میشود که از ایران نسیم پیلهور به عنوان مدرس آمادگی جسمانی داوران حضور دارد. به همین منظور گفتوگویی را با او انجام دادیم تا بیشتر درباره حضورش در این مسابقات بدانیم.
تنها نماینده ایران هستم
پیله ور در ابتدا گفت: ابلاغی که داشتم در رابطه با فینال لیگ قهرمانان زنان آسیا بود که تقریبا دو سه هفته پیش مسئول کمیته داوران AFC با من تماس گرفت و تایم خالیام را پرسید که این تایم دردسترس هستم یا نه و بعد ابلاغ را صادر کردند تا سریعا برای ویزای چین اقدام کنم و در ابلاغم آمده بود که برای فینال جام باشگاههای آسیا باید بروم. همان مسابقاتی که در دوره اول خاتون هم در آن شرکت کرد و متاسفانه نتوانست به مرحله نیمهنهایی ورود پیدا کند. مرحله نهایی لیگ قهرمانان زنان آسیا به میزبانی یکی از تیمهای چینی است که دور اول هم من و مهسا قربانی برای مسابقات مقدماتی انتخاب شده بودیم و به یوهان چین رفته بودیم و الان هم دور نهایی است که فکر میکنم تنها نماینده ایران با توجه به اسامی ارسال شده من هستم و امیدوارم که نماینده خوبی برای کشورمان باشم.
در روز اول از داوران تست آمادگی میگیریم
نسیم پیلهور در ادامه گفت: روند کاری ما در این تورنمنتها و مسابقاتی که میرویم به این صورت است که در روز اول از داوران چک تست یا تست آمادگی جسمانی را میگیریم و در صورتی که داور بدن آمادهای داشته باشد به او ابلاغ زمین و بازی را میدهند و در صورتی که بدن آمادگی نداشته باشد شاید این دوره که فینال باشد داور را برگردانند و اگر نتوانند و موفق شود چک تستش را انجام دهد و یا اینکه نگهشان دارند احتمالا ابلاغ خوبی به آنها ندهند. اینها تصمیماتی است که خود پانیپار و مسئول کمیته داوران AFC که آنجا هستند میگیرند.
داوران باید نکاتی که میگوییم را انجام دهند
پیلهور درباره کارهایش در روزهای بعد گفت: در روزهای بعد کار من به این صورت است که تمرینات داخل زمین، تمرینات وزنی، بدنسازی و ریکاوری بعد از بازیها را داریم. داورانی که داخل زمین بودند تمرینات ریکاوری بعد از بازیهایشان با ما است. همچنین گزارش نحوه کارشان در زمین است که باید هر روز برای کمیته داوران تکمیل و ارسال شود و تصمیمگیریها از این طریق صورت میگیرد که آیا داور داخل زمین خوب عمل کرده و یا اینکه عملکرد ضعیفی داشته و اینکه چابکی و سرعتش به چه صورتی بوده است که همه اینها را ما باید توضیح بدهیم و گزارش ارسال کنیم و روی نقاط ضعفشان برای روزهای آینده کار کنبم و تمرینات متنوع بدهیم. همچنین بحث ریکاوری و تغذیهشان، تایم ماساژ و اگر نیاز به فیزیوتراپی دارند ارجاع داده شوند و هر آنچه که لازم باشد از طریق بنده گزارشش داده میشود و داور باید آن را انجام دهد و این کاری است که ما در تورنمنتها انجام میدهیم.
کار برای داوران سخت است
پیلهور همچنین از سختی کار داوران در این مسابقات گفت: با توجه به اسامی که من از داوران دعوت شده در این دوره از مسابقات دیدم تمامی داوران، یا داوران فیفا و یا کاندیدای فیفا هستند و با توجه به سطح مسابقات از داوران سطح بالاتر استفاده کردند. همچنین با توجه به ناظرینی که من دیدم یکی از بزرگترین ناظرین AFC و فیفا آنجا حضور دارد و خود من فکر میکنم کار برای داوران در این مرحله بسیار سخت است و همچنین برای ما، چون با ریزبینی و دقت بسیار زیادی به همه چیز توجه خواهند کرد.
محل تمرین داوران خارجی با ما متفاوت است
پیلهور در رابطه با وضعیت داوران هم گفت: در ارتباط با مسئله آمادگی جسمانی داورانمان باید خدمتتان عرض کنم که خوشبختانه داوران ما با توجه به شرایط و امکاناتی که در اختیار دارند از سطح آمادگی جسمانی خوبی برخوردارند و من همیشه آنها را تحسین میکنم؛ شما تصور کنید که بچه ها باید در آلودگی هوا تمریناتشان را مستمر داشته باشند. ما کانالی را داریم که داوران AFC باید به صورت هفتگی تمرینات خودشان را برای ما به صورت فیلم ارسال کنند و جالب اینجاست که ما وقتی فیلمهای ارسالی را میبینیم همه آنها در پیستهای دوومیدانی، در ورزشگاههای بسیار خوب و با امکانات عالی در زمینهای چمن در حال تمرین هستند. داوران ما، بچههایی که تهران یا نزدیک تهران هستند با لطف فدراسیون و هماهنگی که انجام شده میتوانند به آکادمی بروند اما فقط ساعتهایی که وقت خالی دارند که این جا به جایی سطح تمرینی بچهها باعث آسیبهای بسیار زیادی میشود. هر بار که با بچه ها صحبت میکنم درگیر این موضوع هستند.