شوک مجلس به سرخابی‌ها؛ هزینه دولت در فوتبال حرفه‌ای ممنوع شد

شوک مجلس به سرخابی‌ها؛ هزینه دولت در فوتبال حرفه‌ای ممنوع شد

پایگاه خبری فوتبالی- با تصویب یک قانون در مجلس، استقلال و پرسپولیس وارد بحران مالی بزرگی خواهند شد.

به گزارش فوتبالی، ایرنا ساعتی پیش در خبری نوشت: در جلسه امروز یکشنبه(۴ خردادماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی، بررسی لایحه نظام جامع باشگاه داری در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ماده (۹) این لایحه با ۲۲۹ رای موافقت کردند. براساس ماده ۹ این لایحه، هرگونه تصدی‌گری دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهرماه ۱۳۸۶ در امر باشگاه‌داری و تیم‌داری در ورزش حرفه‌ای ممنوع است.

در ادامه این ماده آمده است: پرداخت هرگونه وجهی از محل بودجه کل کشور به هر شکل و هر نحو به ورزش حرفه‌ای در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی است. امروز مواد ۶ و ۷ این ماده نیز تصویب شد که بر اساس آن شرایط تیم‌داری و وظایف باشگاه‌های ورزشی تعیین شد.

با تصویب این قانون، چند باشگاه لیگ برتری که مالک یا اسپانسرشان، زیرمجموعه دستگاه‌های اجرایی هستند، با مشکل بزرگ تامین بودجه مواجه خواهند شد. مشخص‌تر از هر باشگاهی، این استقلال است که مالکیتش به هولدینگ خلیج فارس واگذار شده و چند روز پیش هم مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، در حاشیه بازدید از نمایشگاهی در حوزه نفت و انرژی به صراحت از محمد شریعتمداری خواست که بودجه مسئولیت اجتماعی نهاد زیر نظرش را برای آموزش و پرورش هزینه کند. به این ترتیب باشگاه استقلال که همین حالا مشاور مدیرعاملش یک خارجی است و به دنبال جذب سرمربی خارجی و چند بازیکن خارجی و چند ستاره و لژیونر هم هست، برای تامین بودجه‌هایش به مشکل خواهد خورد.

پرسپولیس هم به دلیل این که تحت مالکیت کنسرسیومی متشکل از 6 بانک است، شامل این قانون می‌شود و مالکش نباید در باشگاه‌داری حرفه‌ای هزینه کند. حالا سوالی که پیش می‌آید این است که تکلیف هزینه هایی که در روزها و هفته‌های اخیر برای جذب بازیکنان جدید پرداخت شده چه می‌شود؟

با این قانون، قطعا باید دید راه حل جایگزین برای مالکیت این دو باشگاه و دیگر باشگاه‌هایی که از نهادهای دولتی ارتزاق می‌کنند، چه خواهد بود. قطعا نمی‌شود باشگاه‌ها را دوباره به دولت برگرداند، چون در این صورت مجوز حرفه‌ای آنها لغو می‌شود و نمی‌توانند در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان شرکت کنند. در واقع تنها راه چاره این است که شرکت‌های خصوصی پا پیش بگذارند و مالکیت این باشگاه‌ها را در اختیار بگیرند که البته این هم کار آسانی نیست، چرا که باشگاه‌داری در ایران درآمد آنچنانی ندارد و سرمایه‌گذاری در فوتبال حرفه‌ای برای شرکت‌های خصوصی، هیچ توجیه اقتصادی ندارد.