VAR به سود بارسلونا و به ضرر رئال مادرید

VAR به سود بارسلونا و به ضرر رئال مادرید

پایگاه خبری فوتبالی - طبق داده‌های جدید منتشرشده از سوی روزنامه AS، سیستم کمک‌داور ویدئویی (VAR) در فصل ۲۵–۲۰۲۴ لالیگا رکورد تازه‌ای از خود به‌جا گذاشت و ۱۸۹ بار در تصمیمات داوری مداخله کرد، آماری که تقریباً ده برابر بیش از رکورد قبلی در فصل ۲۳–۲۰۲۲ است. با این حال، این آمارها روایتی متفاوت با آنچه در طول فصل درباره حمایت داوران از رئال مادرید مطرح می‌شد، ارائه می‌کنند.

به گزارش فوتبالی، در این فصل، رئال مادرید یکی از تیم‌هایی بود که بیشترین آسیب را از VAR دید؛ ۱۶ بار تصمیمات به زیان آن‌ها رقم خورد و تنها ۹ بار به سودشان. در مقابل، قهرمان لالیگا یعنی بارسلونا با هدایت هانسی فلیک، بیشترین سود را از این سیستم برد؛ ۱۶ تصمیم به نفع آن‌ها و تنها ۷ مورد به ضررشان ثبت شده است.

براساس آمار، VAR در مجموع ۸۶ پنالتی، ۴۰ کارت قرمز و ۱۰۲ تغییر در نتیجه گل‌ها (۶۲ گل تأییدشده و ۴۰ گل مردودشده به دلیل آفساید) داشته است. جالب اینکه، رئال مادرید با ۸ گل مردودشده رکورددار بیشترین گل لغوشده توسط VAR بود. در سوی مقابل، ۵ گل از تیم‌های رقیب بارسلونا مردود اعلام شد که یکی از بالاترین ارقام لیگ محسوب می‌شود.

در نهایت، بارسلونا با ۸۸ امتیاز قهرمان شد و رئال مادرید با ۸۴ امتیاز در جایگاه دوم ایستاد. تفاوت خالص سود و زیان از VAR برای بارسلونا +۹ و برای رئال مادرید -۷ بود؛ رقمی برابر با آلاوس، بدترین تراز ممکن در این زمینه. این آمار پرسش‌های مهمی درباره عدالت داوری در این فصل لالیگا ایجاد می‌کند.