پایگاه خبری فوتبالی- تراکتور در هفدهمین فصل حضورش در تاریخ لیگ برتر بالاخره با جام قهرمانی این بازیها دور افتخار زد.
به گزارش فوتبالی، در این مدت، 27 نفر تحت عنوان سرمربی دائم یا موقت روی نیمکت آنها نشستهاند.
رکورددار سرمربیگری تراکتور در 522 بازی لیگ برتری، امیر قلعهنویی است که 81 بازی روی نیمکت آنها نشسته است. نفرات بعدی، فراز کمالوند با 68 و تونی اولیویرا با 60 بازی هستند. آنها در لیگ بیست و چهارم، پس از 7 فصل، یک دوره لیگ برتر را با همان سرمربیای تمام کردند که شروع کرده بودند و دست به هیچ تغییری نزدند. اینکه تراکتور در 17 فصل حضور فقط در 5 دوره، تعویض سرمربی نداشته و در 12 دوره دیگر، نیمکتش نفرات اول زیادی را به خود دیده است، عامل اصلی نرسیدن هیچکدام از سرمربیان آنها به 100 بازی است.
اگر ملاک ردهبندی را به معدل امتیازگیری تغییر دهیم و از سرمربیان موقت (کمتر از 5 بازی نشستن روی نیمکت) صرفنظر کنیم، بهترین عملکرد متعلق است به دراگان اسکوچیچ با متوسط امتیازگیری 27/2 از هر بازی. بعد از او، حمید مطهری با معدل 2 قرار دارد. فقط این دو نفر، روی نیمکت تراکتور به متوسط 2+ امتیاز از هر بازی در لیگ برتر رسیدهاند. امیر قلعهنویی با معدل 91/1، محمد تقوی با معدل 89/1 و پاکو خمز با معدل 83/1 نفرات بعدی این فهرست هستند.
از نظر امتیازگیری، امیر قلعهنویی با 155 امتیاز، اول است. جز او، تنها دو نفر دیگر به آمار 100+ امتیاز روی نیمکت تراکتور در تاریخ لیگ برتر رسیدهاند: تونی اولیویرا با 106 و کمالوند با 104 امتیاز.
* لیگ اول
فصل با محمود یاوری شروع شد ولی وقتی در پایان نیمفصل، هیچ بردی به دست نیامد، احد شیخلاری روی نیمکت نشست.
* لیگ نهم
فراز کمالوند در تمام طول فصل هدایت تراکتور را برعهده داشت.
* لیگ دهم
فراز کمالوند در تمام طول فصل هدایت تراکتور را برعهده داشت.
* لیگ یازدهم
امیر قلعهنویی در تمام طول فصل هدایت تراکتور را برعهده داشت.
* لیگ دوازدهم
فصل با تونی اولیویرا شروع شد ولی مرد پرتغالی در 2 هفته پایانی جایش را به حسن آذرنیا داد.
* لیگ سیزدهم
مجید جلالی با تراکتور وارد لیگ سیزدهم شد. 2 بازی فرصت به عنوان سرمربی موقت به غلام باغآبادی رسید تا در 5 بازی پایانی، تونی اولیویرا سرمربی شود.
* لیگ چهاردهم
رسول خطیبی در 19 بازی ابتدایی روی نیمکت نشست. در هفته بیستم، قادر احدزاده سرمربی موقت بود تا بازهم انتهای فصل با تونی پرتغالی سپری شود.
* لیگ پانزدهم
تونی اولیویرا فصل را استارت زد ولی در 17 بازی پایانی، امیر قلعهنویی روی نیمکت نشست.
* لیگ شانزدهم
امیر قلعهنویی در تمام طول فصل هدایت تراکتور را برعهده داشت.
* لیگ هفدهم
سناریوی لیگ چهاردهم تکرار شد؛ 19 بازی با یحیی گلمحمدی، یک بازی زیرنظر مجتبی حسینی و 10 بازی پایانی با ارطغرل ساغلام ترکیهای.
* لیگ هجدهم
نیمه اول فصل با حضور جان توشاک و سپس محمد تقوی سپری شد. در نیمفصل دوم، جرج لیکنز به عنوان سرمربی با تراکتور همکاری کرد.
* لیگ نوزدهم
11 بازی ابتدایی فصل سهم مصطفی دنیزلی بود. سپس در یک بازی، احد شیخ لاری روی نیمکت نشست و بقیه هفتهها با هدایت ساکت الهامی سپری شد.
* لیگ بیستم
5 بازی اول فصل سهم منصوریان بود. 10 بازی پایانی نیمفصل اول با مسعود شجاعی سپری شد. 9 بازی بعدی زیرنظر رسول خطیبی بود و درنهایت فصل با فیروز کریمی به پایان رسید.
* لیگ بیست و یکم
فیروز کریمی تنها 4 بازی دوام آورد. 15 بازی سهم زوونیمیر سولدو بود. محمد نصرتی در یک بازی نقش سرمربی موقت را ایفا کرد. فصل با ساغلام تمام شد.
* لیگ بیست و دوم
قربان بردیف در 11 بازی ابتدایی فصل روی نیمکت تراکتور نشست. پس از رفتن او، پاکو خمز به عنوان سرمربی استخدام شد.
* لیگ بیستم و سوم
تا هفته بیست و سوم، خمز به عنوان سرمربی روی نیمکت تراکتور حضور داشت. در 7 بازی پایانی فصل، حمید مطهری هدایت تراکتور را برعهده گرفت.
دراگان اسکوچیچ در تمام طول فصل هدایت تراکتور را برعهده داشت.