مهاجرانی: ۲۸ میلیون ایرانی کالابرگ ۵۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند

مهاجرانی: ۲۸ میلیون ایرانی کالابرگ ۵۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند

پایگاه خبری فوتبالی- سخنگوی دولت گفت: ۲۸ میلیون نفر از ایرانیان با کالابرگ ۵۰۰ هزار تومانی که پیش‌بینی شده، کالابرگ خود را دریافت می‌کنند.

به گزارش فوتبالی و به نقل از ایرنا، فاطمه مهاجرانی روز پنجشنبه در گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: طبق روال هر روز، ما وعده کرده‌ایم که به خدمت شما مردم بزرگوار برسیم و توضیحاتی را در مورد آنچه دولت، به عنوان نهاد خدمتگزار مردم، در این روزها انجام می‌دهد، ارائه کنیم.

وی به حماسه‌ای که مردم ایران در راستای همبستگی و همدلی آفریدند و این قاب خاصی که در تاریخ خلق شد، اشاره کرد و افزود: دنیا شاهد است که مردم ایران در طول این جنگ ۱۲ روزه و در یک جنگ ترکیبی که دشمن تمام توان خود را به‌کار گرفت تا مردم را خلاف آنچه هستند نشان دهد و از آن‌ها واکنش‌هایی بگیرد که در شأن مردم ایران نیست، دشمن را شگفت‌زده کردند و صحنه‌های عجیبی از همدلی، بزرگواری، همراهی و گذشتن از منافع مادی خود آفریدند که به معنای واقعی، نشان از ایرانی بودن و مؤمن بودن داشت و ما شاهد رفتارهای بسیار زیبای همدلانه و مومنانه بودیم که به معنای واقعی کلمه شایسته ایران و ایرانی است.

سخنگوی دولت با یادآوری اینکه امشب، اولین شب ماه محرم را با شعار «ایران حسین» تا ابد پیروز است آغاز می‌کنیم. حسین علیه‌السلام، پرچمدار عدالت، آزادی و آزادگی است و انشاالله با بندگی کامل، بتوانیم پیرو مسیر امام حسین باشیم، عنوان کرد: طبیعتاً با توجه به اینکه قطعه ۴۲ بهشت زهرا میزبان بسیاری از شهدایی است که در این ایام تقدیم راه انقلاب شده‌اند، امشب تعداد زیادی از مردم در بهشت زهرا و در گلزار شهدا حضور پیدا خواهند کرد و با امام حسین (ع) تجدید پیمان می‌کنند در همین راستا، طبق روال چند سال اخیر که اجتماع بزرگ مادران و شیرخوارگان حسینی در مصلی‌ها شکل گرفته، ادامه خواهد داشت و ما شاهد این تجمع در راستای فرهنگ‌سازی عاشورایی خواهیم بود.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: طبیعتاً، تقارن ایام عاشورا و عزاداری اباعبدالله الحسین با وقایعی که اخیراً در ایران گذشت، می‌تواند همبستگی ما را دوچندان کند و یک حرکت معنادار را برای ما رقم بزند. در مسیر همبستگی که درباره آن صحبت می‌کنیم، شایسته است از ارکستر سمفونیک تهران قدردانی کنم که دیروز در برج آزادی، با حضور تعداد زیادی از مردم، سعی کردند این تصویر را به درستی در قاب دنیا نشان دهند که چگونه مردم عزیز ایران، در شرایط سخت که بسیاری از مردمان دنیا در پناهگاه‌ها به سر می‌برند، برای شنیدن موسیقی‌های ملی خود حضور پیدا می‌کنند، تمام قد می‌ایستند و به معنای واقعی کلمه، تا پای جان برای ایران پایمردی می‌کنند.

وی با اشاره به نگرانی برخی از فعالان حوزه میراث فرهنگی درخصوص احتمال آسیب دیدن اماکن و اشیای تاریخی کشور توضیح داد: از همان ابتدای آغاز جنگ، تمهیدات لازم برای نگهداری آثار تاریخی ما اندیشیده شد آنها که قابل جابجایی بودند به مکان‌های امن منتقل شدند و برای آن‌ها که قابل جابجایی نبودند، تدابیر و کارهای حفاظتی مناسب طراحی و اجرا شد. مراکز هنری نیز در همین راستا، اقداماتی را برای حفاظت از آثار هنری خود انجام دادند. مراکز هنری و فرهنگی در راستای ترسیم همبستگی و همدلی، اقدامات بسیار زیبا و شایسته‌ای را انجام دادند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: در ادامه حضور میدانی رئیس جمهور را هم در وزارت اطلاعات و هم در فراجا داشتیم که هر دو دستگاه در طول این مدت جانفشانی‌های فراوانی داشته‌اند و جا دارد از همه تلاش‌های سربازان گمنام امام زمان (عج) برای بی‌اثر کردن توطئه‌ها و نیرنگ‌های دشمن، تشکر کنیم، زیرا این‌ها بودند که با جانفشانی‌های خود کمک کردند تا هم گروه‌های تروریستی و هم اشیایی که آنها برای آسیب به مردم ایران طراحی کرده بودند، بی‌اثر شوند.

مهاجرانی تصریح کرد: همکاران فراجا هم زحمات مفصلی کشیدند که شایسته است از آن‌ها تشکر کنیم و از امنیتی که در شب‌های گذشته در همه شهرها ایجاد شد قدردانی نماییم حجم زیادی از نیروهای فراجا در این امر دخیل بودند و تعدادی هم از گروه‌های مردمی و بسیج، پای کار بودند تا بتوانند امنیت را برگردانند. رئیس جمهور نیز با حضور در جمع آنها علاوه بر دریافت گزارش عملیات، از تلاش‌های این عزیزان قدردانی کرد.

وی گفت: در ادامه این قدردانی‌ها، معاون اول رئیس جمهور (محمدرضا عارف) نیز در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و اورژانس حضور پیدا کرده و ضمن دریافت گزارشی از آنچه گذشت، دستورات لازم را برای تمهیداتی که برای مقابله با ادامه شیطنت‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد، صادر کرد.

۲۸ میلیون نفر از ایرانیان کالابرگ ۵۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند

سخنگوی دولت با بیان اینکه ۲۸ میلیون نفر از ایرانیان با کالابرگ ۵۰۰ هزار تومانی که پیش‌بینی شده، کالابرگ خود را دریافت می‌کنند، افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که ارائه خدمات درمانی برای آسیب‌دیدگان از جنگ در بیمارستان‌های مورد حمایت دانشگاه‌های علوم پزشکی به صورت رایگان خواهد بود.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه به شرایط عادی برمی‌گردیم، ان‌شاءالله از روز شنبه ساعت کاری بانک‌ها و ساعت کاری ادارات دولتی به وضعیت عادی برمی‌گردد و شاهد حضور کارکنان در محل کارشان خواهیم بود. البته برخی از بخش‌های خصوصی این فرایند را آغاز کرده بودند، ولی در هر صورت ادارات دولتی هم که برخی از آن‌ها با ۳۰ درصد و برخی با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کردند، آغاز به کارشان به‌صورت کامل و ۱۰۰ درصدی از روز شنبه، هفتم تیرماه خواهد بود.

صندوق تثبیت بازار سرمایه، کار خود را ادامه می‌دهد

وی با بیان اینکه در راستای نگهداری از سرمایه‌های مردم در بازار سرمایه، صندوق تثبیت بازار سرمایه که متشکل از بانک مرکزی، نظام بانکی، صندوق توسعه ملی و بازارگردانان است، کار خود را ادامه داد، عنوان کرد: هدف اصلی این صندوق، تلاش برای برگرداندن ثبات به بازار سرمایه است.

سخنگوی دولت بیان کرد: با توجه به اینکه نگهداری سرمایه‌های مردم و جلوگیری از آسیب به آن نکته بسیار مهمی است و با توجه به اینکه امسال، سال سرمایه‌گذاری برای تولید بود که با دستور مقام معظم رهبری این نام‌گذاری انجام شد، قسمتی از سرمایه‌های مردم در این بازارها سرمایه‌گذاری شده و لازم است که دولت از آنها محافظت کند.

مهاجرانی ادامه داد: به همین جهت، صندوق تثبیت بازار سرمایه کار خود را دنبال می‌کند و پیش‌بینی‌های لازم را برای این‌که دارایی‌های مردم و سرمایه‌هایی که در بازارهای سرمایه دارند حفظ شود، انجام داده و تمهیدات لازم دیده شده است.

وی با بیان اینکه صندوق‌های دیگری با عنوان صندوق‌های طلا و یا اوراق صندوق طلا در دست مردم موجود است، گفت: برخی اوقات شبهاتی را در فضای مجازی منتشر می‌کنند، در حالی که میزان ذخایر موجود در کشور، نسبت به آن چیزی که با نام همین اوراق صندوق طلا در دست مردم وجود دارد، بسیار متفاوت است. به عبارت دیگر، نسبت اوراق صندوق طلا به ذخایر کل طلا بسیار ناچیز است. به اندازه‌ کافی تمهیدات انجام شده که دارایی‌های مردم حفظ شود و انشاالله از روز شنبه، بازار سهام و بازار سرمایه هم کار خود را آغاز خواهند کرد.

سخنگوی دولت با تاکید بر حفظ دارایی‌های مردم، گفت: برای حفظ سرمایه مردم، دامنه نوسان به جهت تثبیت بازار همان سه درصد طبق روال معمول در نظر گرفته شده و شبیه مواقع عادی است.

مهاجرانی یادآور شد: تشکیل ستاد بازسازی با ریاست معاون اول رئیس جمهور و دبیری سازمان برنامه، دیروز در دولت مصوب شد و از همان دیروز پیگیری امور را آغاز کرد. این ستاد امروز جلساتی را با رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و سازمان برنامه دنبال کرد و روی چند موضوع با هم به جمع‌بندی رسیدند.

وی ادامه داد: نخست، برآورد خسارات چه در بخش خصوصی، چه تعاونی و چه در بخش دولتی به عبارتی در بخشی که مولد اقتصاد است. اصل ۴۴ قانون اساسی ما، سه رکن خصوصی، تعاونی و دولتی را جزو ارکان اقتصادی معرفی کرده است و نخست باید برآورد کند که چه میزان خسارت وارد شده است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: موضوع دوم این است که روش‌هایی را برای جبران و تأمین منابع لازم برآورد می‌کند و در مرحله بعد، هماهنگی و تقسیم کار میان دستگاه‌ها صورت می‌گیرد و در نهایت هم نظارت بر انجام وظایف، تنظیم شده است و انشالله این کار آغاز خواهد شد.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که مردم به‌درستی هم پیگیر آن هستند خودروهای آسیب‌دیده‌ است، چون مواردی که قبلا ذکر شد، درباره ساختمان‌ها است. در مورد خودروهای آسیب‌دیده‌، با بیمه مرکزی مذاکره و قرار شد که بیمه مرکزی طبق سازوکاری که اعلام خواهد کرد، اینکه چگونه اعلام خسارت شود و چگونه ارزیابی‌ها صورت بگیرد، موضوع را به صورت مشخص دنبال خواهد کرد و به اطلاع مردم عزیز خواهد رسید.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که روال کالا، دولت هم به طور مشخص در مورد موضوع بازسازی‌ها و جبران خسارت‌ها دنبال می‌شود، در روزهای آتی این مسیر را خدمت شما اعلام اطلاعات می‌کنم تا این‌که طبیعتاً مردم عزیزمان، کسانی که عزیزی را از دست داده‌اند، به جز غم فراق عزیزان‌شان مشکل دیگری را نداشته باشند.

سخنگوی دولت یادآور شد: دولت تمام قد در خدمت مردم است و سعی می‌کند همه مشکلات را هموار کند. امیدوار هستیم که به لطف امام حسین علیه‌السلام و با توجه به این‌که در ایام عزاداری اباعبدالله قرار داریم، شاهد این باشیم که از ابتدای انقلاب تاکنون آمده‌ایم، شاهد این باشیم که کشورمان در موقعیت بهتر و اطلاع بیشتری قرار بگیرد.