پزشکیان: اگر تجاوز بی‌پاسخ می‌ماند، منطقه با جنگ فراگیر روبه‌رو می‌شد

پزشکیان: اگر تجاوز بی‌پاسخ می‌ماند، منطقه با جنگ فراگیر روبه‌رو می‌شد

پایگاه خبری فوتبالی- رئیس‌جمهور پزشکیان در پیامی خطاب به نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: اگر تجاوز به ایران بی‌پاسخ می‌ماند، ممکن بود منطقه با یک جنگ فراگیر و غیرقابل کنترل روبه‌رو شود.

به گزارش فوتبالی و به نقل از فارس، رئیس‌جمهور خطاب به نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گفت: نشست اوراسیا فرصتی برای بیان موضع جمعی کشورها در محکومیت تجاوز و تهدیدات منطقه‌ای و جهانی است.

وی افزود: به دلیل تحولات جاری، فرصت حضور در نشست مهم اوراسیا را ندارم. رژیم صهیونیستی از ۲۳ خرداد، با تجاوزی بی‌رحمانه و حملات تروریستی به خاک جمهوری اسلامی ایران یورش برد.

رئیس جمهور گفت: این حملات در میانه مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران صورت گرفته و حتی تأسیسات هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز هدف قرار گرفت.

 پزشکیان تاکید کرد: تعرضات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی نقض آشکار قواعد بین‌المللی و لطمه‌ای جبران‌ناپذیر به منع اشاعه هسته‌ای است و چنین اقداماتی از سوی یک عضو دائم شورای امنیت، اعتبار این نهادها را زیر سؤال می‌برد.

رئیس جمهور گفت: در این حملات، اقدامات غیرقانونی و جنایتکارانه‌ای علیه نیروهای نظامی خارج از محل مأموریت، استادان دانشگاه و شهروندان عادی انجام شد و تعداد زیادی از غیرنظامیان در مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شهید یا مجروح شدند.

نشست اوراسیا فرصتی برای بیان موضع جمعی کشورها در محکومیت تجاوزگری است

وی افزود: در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، نیروهای مسلح ایران طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد از مردم، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور دفاعی مشروع و مقتدرانه کردند.

پزشکیان تاکید کرد: اگر این تجاوز بی‌پاسخ می‌ماند، ممکن بود منطقه با یک جنگ فراگیر و غیرقابل کنترل روبه‌رو شود. اکنون بیش از هر زمان دیگری روشن شده که سیاست مماشات با رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن نقض‌های مکرر حقوق بشر، باید متوقف شود.

وی افزود: از کشورهای مسئول و مستقل که این تجاوز آشکار را محکوم کردند، صمیمانه سپاسگزارم. نشست امروز اتحادیه اقتصادی اوراسیا فرصتی مهم است تا صدای جمعی اعضا در محکومیت این تجاوزها و تهدیدات منطقه‌ای و جهانی به گوش جهانیان برسد.

رئیس جمهور گفت: ایران همواره کوشیده شریکی فعال، قابل اتکا و مؤثر در مناسبات اقتصادی منطقه‌ای باشد. اجرایی شدن توافق تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا، گامی مهم در تعمیق همکاری‌ها و ایجاد فرصت‌های استثنایی برای اقتصاد کشورهای عضو خواهد بود.

می‌توانیم مدل موفقی از همگرایی منطقه‌ای بسازیم

وی افزود: توسعه و نوسازی کریدورهای ریلی و جاده‌ای، تقویت حمل‌ونقل هوایی، ایجاد مناطق ویژه مشترک و استفاده از ظرفیت بنادر ایران برای اتصال کشورهای عضو اتحادیه به بازارهای جهانی در دستورکار قرار دارد.

پزشیان تاکید کرد: همکاری میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی و اتصال شبکه‌های انرژی در منطقه نیز از اولویت‌های اصلی اعلام شده است.

رئیس جمهور گفت: ایجاد زیرساخت‌های دیجیتال، تسهیل تبادل اطلاعات، ساماندهی هوش مصنوعی و مقابله با یک‌جانبه‌گرایی در حوزه فناوری‌های نوین از جمله زمینه‌هایی است که می‌تواند توانمندی‌های ملی و جمعی کشورهای عضو را تقویت کند.

وی افزود: بهره‌برداری کامل از موافقت‌نامه تجارت آزاد بدون توسعه زیرساخت‌های بانکی مستقل و ضدتحریمی ممکن نخواهد بود. پروژه‌های مشترک زیرساختی و صنعتی با تأمین مالی بانک توسعه اوراسیا، گسترش سیستم گردش مالی اتحادیه و استفاده از ارزهای ملی برای تسویه‌حساب‌ها پیگیری شود. می‌توانیم با همکاری و اعتماد متقابل، مدل موفقی از همگرایی منطقه‌ای ترسیم کنیم.