پایگاه خبری فوتبالی- نیمکت پرسپولیس در بیست و پنجمین دوره لیگ برتر به وحید هاشمیان رسید.
به گزارش فوتبالی، او حالا در اولین تجربه سرمربیگری داخلیاش باید هدایت تیمی را برعهده بگیرد که قهرمان 7 دوره از 9 دوره اخیر لیگ برتر است.
در بازه زمانی قطعی شدن پایان همکاری اسماعیل کارتال تا قطعی شدن حضور وحید هاشمیان، برخی پیشکسوتان پرسپولیس، خودشان را برای نشستن روی نیمکت قرمزها کاندیدا کردند. مرور آنچه آنها به عنوان سرمربی در تاریخ لیگ برتر ثبت کردهاند، احتمالا یکی از دلایل مهم عدم تمایل مدیران پرسپولیس برای سپردن نیمکت بهشان است.
* فرشاد پیوس
پیدا کردن ماشین گلزنی لوکستر از پیوس برای پرسپولیس محال است و شاید بتوان این گزاره را به تاریخ فوتبال باشگاهی ایران هم تعمیم داد. پیوسِ سرمربی اما درست در نقطه مقابل دوران بازی قرار داشت و دارد هرچند در کارنامهاش حضور در کادر فنی قهرمان لیگ سوم دیده میشود. فرشاد پیوس، خودش را مستحق نشستن روی نیمکت سرمربیگری پرسپولیس میدانست:«من و امثال من تجربه داریم، فوتبال هم چیز سادهای است و اگر نظم و انضباط باشد، میتوانید به هدفتان برسید. یکبار هم به ما فرصت بدهند و امتحان کنند. ما میتوانیم از بازیکنان قدیمی و محبوب پرسپولیس و تجربهشان استفاده کنیم. با این بازیکنان پرسپولیس را قهرمان خواهم کرد و در خودم میبینم که سرمربی شوم». پیوس حتی از سوی برخی دیگر از همبازیانش (مرتضی فنونیزاده، مجتبی محرمی و مجتبی کرمانیمقدم) برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس حمایت هم شد.
مرور کارنامه پیوس به عنوان سرمربی در تاریخ لیگ برتر، 31 بار نشستن روی نیمکت تیمهای شموشک نوشهر و برق شیراز را نشان میدهد با این عملکرد: 8 برد، 6 مساوی و 17 باخت در کنار 26 گل زده و 51 گل خورده و معدل 0.97 امتیاز از هر بازی یعنی حتی کمتر از یک امتیاز. او در 25 سرمربیگری آخرش فقط 3 بار برنده شد شامل یک برد در 17 بازی پایانی.
اولین تجربه پیوس در نوشهر بود. او در لیگ چهارم، هدایت شموشک را برعهده گرفت و توانست تیمش را از سقوط نجات دهد. شموشک در 5 هفته ابتدایی با حضور ناصر ابراهیمی روی نیمکت برنده نشد و 2 امتیاز گرفت. با پیوس اوضاع بهتر شد و آنها با کارنامه 8 برد، 5 مساوی، 12 باخت و گرفتن 29 امتیاز از 25 بازی و فاصله 7 امتیازی با پیکان و 11 امتیازی با پگاه جشن بقا گرفتند.
پس از ثبت 13 بازی بدون برد برای برق شیراز در لیگ هشتم، مدیران این تیم فرشاد پیوس را جانشین محمد عباسی کردند. پیوس در شیراز نتایج فوقالعاده ضعیفی گرفت و تنها 6 بازی روی نیمکت برق دوام آورد: یک مساوی و 5 باخت.
* حمید درخشان
«اگر ما بریم، فکر میکنید همه چیز درست بشه؟ ما میریم»؛ این آخرین اظهارنظر حمید درخشان روی نیمکت پرسپولیس در لیگ برتر بود که هواداران را بابت شعار علیه خودش، شماتت میکرد. درخشان رفت، برانکو آمد و قهرمانیهای سریالی پرسپولیس در لیگ برتر شروع شد؛ 5 بار در 6 فصل بعدی. درخشان پس از قطعی شدن پایان همکاری اسماعیل کارتال، خودش را اینچنین گزینه نیمکت پرسپولیس کرد:«اگر پیشنهاد بدهند، حاضرم به پرسپولیس کمک کنم. قبلا در شرایطی سخت به این تیم کمک کردم، حالا که وضعیت پرسپولیس خوب است و برای موفقیت همه چیز دارد. مگر من در سال ۷۶ این تیم را قهرمان نکردم؟ قبل از برانکو هم با پرسپولیس ۹ امتیاز در آسیا گرفتیم و استقلال را هم شکست دادیم».
حمید درخشان در تاریخ لیگ برتر روی نیمکت تیمهای شاهین بوشهر، پیکان، شهرداری تبریز، داماش، پرسپولیس و نفت تهران نشسته و چنین کارنامهای دارد: 29 برد، 46 مساوی و 44 باخت در کنار 121 گل زده و 142 گل خورده و معدل 1.12 امتیاز در 119 بازی.
آخرین تیمی که به درخشان اعتماد کرد و نیمکتش را در لیگ برتر به او سپرد، نفت تهران در لیگ هفدهم بود که درنهایت سقوط کرد و برای همیشه از جغرافیای فوتبال ایران پاک شد. درخشان در آن 7+5 بازی، 1+1 برد، 5+2 باخت و 2+1 مساوی داشت، 9 امتیاز گرفت و معدل 0.75 امتیاز از هر بازی را ثبت کرد. او روی نیمکت پرسپولیس در لیگ چهاردهم چنین عملکردی داشت: 5 برد، 6 مساوی، 7 باخت و معدل 1.17 امتیاز از هر بازی. درخشان در لیگ دوازدهم، 20 بازی روی نیمکت داماش نشست: 5 برد، 7 مساوی، 8 باخت و معدل 1.1 امتیاز از هر بازی. کارنامه او در 12 بازی لیگ یازدهم به عنوان سرمربی شاهین بوشهر چنین بود: 2 برد، 3 مساوی، 7 باخت و معدل 0.75 امتیاز از هر بازی. درخشان لیگ دهم را روی نیمکت شهرداری تبریز سپری کرد: 6 برد، 9 مساوی، 7 باخت و معدل 1.23 امتیاز از هر بازی که بهترین دوران سرمربیگریاش در تاریخ لیگ برتر بود.
* بهزاد داداشزاده
او هم خودش را گزینهای مناسب برای نیمکت قرمز دانست حتی بالاتر و برتر و جلوتر از درخشان و پیوس. مصاحبه چند روز قبل او را بخوانید:«اسامی برخی از افراد بهعنوان گزینههای مربیگری مطرح شده که نهتنها تجربه مربیگری در لیگ برتر را ندارند بلکه سابقه بازی در تیمهای بزرگ را هم ندارند. حمید درخشان و فرشاد پیوس هر دو از بازیکنان بزرگ پرسپولیس بودهاند اما مساله این است که این افراد تجربه کافی در ردههای بالای مربیگری ندارند. درخشان پیشتر بهعنوان سرمربی پرسپولیس حضور داشته است اما نتایج مطلوبی نگرفت و هواداران از عملکردش راضی نبودند. پیوس نیز تجربه مربیگری در لیگ برتر را نداشته و بیشتر در لیگهای پایینتر فعالیت کرده است. به شوخی نمیگویم بلکه اگر سرمربی شدم و قهرمان نشدم، میتوانید من را از برج میلاد پایین بیاندازید یا موشک به من وصل کنید تا بروم رژیم صهیونیستی را نابود کنم». داداشزاده برخلاف پیوس و درخشان، هیچ سابقه سرمربیگری در تاریخ لیگ برتر ندارد که بتوان حتی درباره ضعیف بودن عملکردش نظر داد.