پایگاه خبری فوتبالی- وزیر ورزش و جوانان دستور داد تا ورزشگاه تخصصی دوومیدانی آفتاب انقلاب در اختیار پارادوومیدانی قرار گیرد.
به گزارش فوتبالی، کمیسیون تخصصی نظارت بر عملکرد فدراسیون و انجمنهای ورزشی، امروز (سهشنبه)، جلسه کارشناسی فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان و انجمن جوجیستو را برای حضور در ششمین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی ۲۰۲۵ ریاض به ریاست احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان برگزار کرد.
نوبت نخست این جلسه به بررسی وضعیت رشتههای پارادوومیدانی و پارا وزنهبرداری اختصاص داشت. بازیهای کشورهای اسلامی در این دوره، رقابتهای معلولین را تنها در این دو رشته برگزار میکند. کمیته برگزاری مسابقات، ۱۲ سهمیه در رشته پارادوومیدانی (۶ مرد و ۶ زن) و ۴ سهمیه در رشته پاراوزنهبرداری (۲ مرد و ۲ زن) برای کشورهای شرکت کننده در نظر گرفته که ورزشکاران بر حسب رکوردهای مدنظر، میتوانند به سهمیه حضور در این بازیها دست پیدا کنند.
جلیل کوهپایهزاده، رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان به همراه روسای انجمنهای پاراوزنهبرداری و پارادوومیدانی، گزارش کاملی از شرایط حال حاضر ورزشکاران معلول در این دو رشته ارائه کرد و در نهایت مقرر شد با لحاظ کردن اعزام کاروانی کیفی، نفراتی که در این رشتهها شانس اصلی مدالآوری هستند در بازیهای کشورهای اسلامی شرکت کنند. با توجه به فرصت باقی مانده هنوز اسامی دقیق نفرات نهایی نشده است.
وزیر ورزش و جوانان در این جلسه به مسئولان فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان تاکید کرد که هر چه سریعتر اردوهای تیم ملی پارادوومیدانی را از حالت غیرمتمرکز خارج کنند تا در فاصله سه ماه و نیم باقی مانده به این رویداد، تمرینات ملیپوشان با انسجام بیشتری ادامه پیدا کند.
دنیامالی همچنین دستور داد ورزشگاه تخصصی دوومیدانی آفتاب انقلاب در اختیار پارادوومیدانی قرار گیرد تا بدون هیچ دغدغهای تمریناتشان را برای بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی ریاض انجام دهند. همچنین وی در این رابطه اشاره کرد که مجموعههای ورزشی ادارات ورزش و جوانان استانها نیز باید تمام ظرفیت خود را در اختیار ورزشکاران پارادوومیدانی قرار دهند.
دومین جلسه در این روز با تحلیل عملکرد تیمهای ملی جوجیتسو مردان و بانوان ادامه پیدا کرد. سهمیهای که برای حضور تیمهای شرکتکننده در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی ریاض در نظر گرفته شده که در ۵ وزن مردان و ۴ وزن بانوان در استایل "نوازا" است. از آنجا که حضور جوجیستوکاران در این بازیها نیز منوط به کسب سهمیه لازم یعنی قرار گرفتن در جمع ۸ تا ۱۲ کشور اول مسلمان است تا کنون نمایندگان ایران موفق به کسب سهمیه نشدهاند.
از این رو بعد از ارائه نظرات کارشناسان حاضر در این نشست مقرر شد، آمادهترین نفرات تیمهای ملی جوجیتسو به اولین مسابقه پیش رو که حکم انتخابی بازیهای کشورهای اسلامی را دارد، اعزام شود تا وضعیت این رشته برای اعزام به کاروان ریاض مشخص شد.
بر این اساس قرار است نمایندگان کشورمان در رقابتهای قهرمانی غرب آسیا (مرداد ماه) حاضر شوند و در صورت حضور موفق در این میدان به رویدادهای انتخابی بعدی نیز بروند تا در نهایت با کسب امتیازات لازم، جواز شرکت در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی را به دست آورند.
از آنجا که جوجیستو در چند دوره اخیر بازیهای آسیایی، جزء رشتههای ثابت بوده، وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد که با توجه به افزایش ضریب مدالآوری کاروان ورزش کشور در مهمترین میدان ورزشی قاره کهن، مدیریت ویژهای، بالاتر از سطح انجمن برای رشته جوجیتسو اتخاذ شود.
دنیامالی همچنین این اطمینان را داد که وزارت ورزش و جوانان، جوجیستو بانوان را نیز در فهرست رشتههایی که قرار است مربی خارجی طراز اول برای آنها استخدام کند، قرار دهد.
براساس این گزارش، با احتساب جلسه تخصصی فدراسیون توانیابان و انجمن جوجیتسو، تعداد نشستهای کارشناسی فدراسیونها به عدد ۷۴ رسید.
فریبا محمدیان، معاون توسعه ورزش بانوان، سیدمناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع ، محمدرضا داورزنی و علی رغبتی مشاوران وزیر، محمدرضا عابدی محزون، مدیرکل دفتر نظارت و برنامهریزی وزارت ورزش و جوانان، مهدی علینژاد، دبیر کمیته ملی المپیک، محمد تابع، سرپرست کاروان بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی، رضا شجیع مدیر مرکز نظارت بر تیمهای ملی، اصغر رحیمی، سرپرست کاروان ورزش ایران در بازیهای آسیایی ناگویا، احسان حدادی، رئیس فدراسیون دوومیدانی، سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنهبرداری، حسین توکلی، سرمربی تیم ملی پاراوزنهبرداری و سیدامیر خوشبین، سرمربی تیم ملی جوجیتسو نیز در این جلسات حاضر بودند و نظرات و پیشنهادهای کارشناسی خود را مطرح کردند.