پایگاه خبری فوتبالی- فدراسیون فوتبال برای انتخاب جایگزین تورنمنت کافا، گزینههای بسیار محدودی در کل دنیا دارد.
به گزارش فوتبالی، دومین دوره تورنمنت کافا در رده سنی بزرگسالان در حالی قرار است از ۷ تا ۱۷ شهریور برگزار شود که تیم ملی کشورمان پس از انصراف مالزی از گروه B، باید در این گروه به مصاف تاجیکستان و افغانستان برود. بازیهای این گروه در دوشنبه برگزار خواهد شد.
این در شرایطی است که باتوجهبه کیفیت تیمهای این گروه، تردیدهای زیادی برای سفر شاگردان قلعهنویی به تاجیکستان وجود دارد و حتی شب گذشته مهدی تاج اعلام کرد اگر بازیهای دوستانه مناسبتری تدارک دیده شود، بهجای تیم بزرگسالان، تیم امید در کافا شرکت میکند.
بااینحال باتوجهبه اینکه شاگردان امیدرضا روانخواه در آن زمان درگیر مسابقات گروه I مقدماتی جام ملتهای آسیا در امارات هستند، منظور رئیس فدراسیون این بود که اگر بزرگسالان کشورمان به کافا نروند، تیم «ب» راهی این تورنمنت خواهد شد.
نگاهی به برنامه تمام تیمهای دنیا در فیفادی سپتامبر نشان میدهد فدراسیون فوتبال که در ماههای اخیر روی حضور در کافا تمرکز کرده بود، گزینههای بسیار محدودی برای جایگزینی این تورنمنت دارد.
۹+۱ تیم ضعیف از اروپا، آفریقا و آمریکای شمالی
در حال حاضر به دلیل درگیری تیمهای اروپایی در مقدماتی جام جهانی، عملاً امکان بازی دوستانه با بسیاری از آنها فراهم نیست. در این میان فقط تیمهای رومانی، فنلاند، نروژ، جمهوری چک، مقدونیه شمالی، مالت و سن مارینو برای برگزاری بازی خارج از دور مقدماتی ۲۰۲۶ یک فرصت خالی دارند که فنلاند و نروژ به مصاف هم خواهند رفت.
رومانی پیش از بازی با قبرس در مقدماتی جام جهانی، ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) در بخارست مقابل کانادا، یکی از میزبانهای جام جهانی قرار میگیرد. جمهوری چک هم در تاریخ ۱۷ شهریور میزبان عربستان سعودی است. در این میان مقدونیه شمالی(۶۲ دنیا)، مالت(۱۶۸ دنیا) و سن مارینو(۲۱۰ دنیا) تیمهایی اروپایی هستند که هنوز برای فیفا دی پیش رو در برنامهشان جای خالی دیده میشود.
کشورهای حاضر در آمریکای جنوبی و آفریقا هم بین روزهای اول تا ۹ سپتامبر درگیر انتخابی جام جهانی هستند و باید آنها را هم از دسترس فدراسیون فوتبال ایران خارج کرد. کنگو، تیم ۱۳۲ رنکینگ و زامبیا، تیم ۸۳ رنکینگ باتوجهبه لغو بازیهایشان با تیم اریتره، تنها حریفانی از قاره آفریقا هستند که میتوان به برگزاری دیدار تدارکاتی با آنها فکر کرد که البته سطح این ۲ تیم هم پایین است.
از قاره آمریکای شمالی، تیمهایی که شرایط بهتری نسبت به افغانستان (تیم ۱۶۱ فیفا) دارند، دومنیکن (۱۳۹) گویان (۱۵۳) پورتوریکو (۱۵۷) و سنت کیتس و نویس(۱۵۱) هستند که عملاً آنها را هم نمیتوان گزینه مطلوبی برای مذاکره و برگزاری بازی دوستانه دانست.
شاید رقبای قدیمی باز هم گزینه شوند
نیوزیلند، بهعنوان تنها تیم قاره اقیانوسیه که میتوان روی آن بهعنوان یک حریف تمرکز کرد، سپتامبر بازیهای رفتوبرگشت خود را مقابل استرالیا برگزار میکند و تنها تیم قابل اتکای این قاره هم را هم باید از بین گزینهها خارج کرد.
حال به قاره آسیا میرسیم. شاید بهترین راهکار برای فدراسیون فوتبال این باشد که از تیمهای حاضر در قاره خودمان حریفی را انتخاب کند. در میان تیمهای قاره کهن که هنوز برنامهشان برای فیفا دی خالی مانده است و البته شرایط بهتری نسبت به افغانستان و تاجیکستان در رنکینگ دارند، ویتنام (تیم ۱۱۳ رنکینگ فیفا) چین (تیم ۹۴ رنکینگ) بحرین (تیم ۸۹ رنکینگ) اردن (تیم ۶۴ رنکینگ) قطر (تیم ۵۳) و امارات (تیم ۶۵ رنکینگ) هنوز حریفی را برای ماه سپتامبر انتخاب نکردهاند. عربستان هم فقط بازی با جمهوری چک را نهایی کرده است.
قطر و امارات در مرحله مقدماتی جام جهانی حریف ایران بودند و باید دید آیا کادر فنی و فدراسیون به بازی مجدد مقابل این حریفان چراغسبز نشان میدهند؟
بههرحال فدراسیون فوتبال باید بین حضور در کافا و دیدار احتمالی با ازبکستان یا بازی تدارکاتی با این گزینههای محدود، بهترین تصمیم را بگیرد تا مانع سقوط تیم ملی در رنکینگ فیفا شود. در غیر این صورت ممکن است شاگردان امیر قلعهنویی در آستانه قرعهکشی جام جهانی از رتبه دوم آسیا پایین آمده و حتی سید ۲ جام جهانی را از دست بدهند.