فروش ۲۰ میلیونی گریلیش برای منچستر سیتی سود محسوب می‌شود

فروش ۲۰ میلیونی گریلیش برای منچستر سیتی سود محسوب می‌شود

پایگاه خبری فوتبالی - در یکی از مثال‌های بارز پیچیدگی‌های حسابداری در دنیای فوتبال، منچستر سیتی می‌تواند با فروش جک گریلیش، ستاره ۳۰ ساله انگلیسی، به مبلغ حدود ۲۰ میلیون یورو در تابستان ۲۰۲۶، سود خالص تحت قوانین فیرپلی مالی لیگ برتر ثبت کند، علی‌رغم اینکه این بازیکن در سال ۲۰۲۱ با رکورد ۱۰۰ میلیون پوند (حدود ۱۱۸ میلیون یورو) از استون ویلا جذب شده بود.

به گزارش فوتبالی، این موضوع، که ریشه در استهلاک هزینه انتقال بر اساس طول قرارداد دارد، نه تنها به سیتی کمک می‌کند تا با محدودیت‌های مالی لیگ برتر انگلیس همخوانی داشته باشد، بلکه نشان‌دهنده چالش‌های مدیران نقل و انتقالات در دوران پس از همه‌گیری ویروس کرونا است. با توجه به انتقال قرضی فعلی گریلیش به اورتون، این سناریو می‌تواند تابستان آینده را برای سیتی به فرصتی طلایی برای آزادسازی بودجه تبدیل کند.

منچستر سیتی در تابستان ۲۰۲۱، جک گریلیش را با قراردادی ۶ ساله (تا ۲۰۲۷) به عنوان گران‌ترین بازیکن انگلیسی تاریخ لیگ برتر انگلیس جذب کرد، انتقالی که بخشی از استراتژی پپ گواردیولا برای تقویت خط هجومی پس از قهرمانی‌های متوالی بود، اما عملکرد گریلیش در سیتی پرنوسان بوده و خیلی انتقال موفقی برای دو طرف نبود.

جک گریلیش در تابستان جاری به اورتون قرض داده شد، تیمی که تحت هدایت دیوید مویس، او را به عنوان یک گزینه بسیار عالی و نجات‌دهنده فرم بد خط حمله می‌بیند. این انتقال قرضی با گزینه خرید دائمی به مبلغ ۵۰ میلیون پوند، می‌تواند توسط اورتون دائمی شود.

سیتی در ابتدا ۶۰ میلیون می‌خواست، اما با توجه به ارزش او، حتی مبلغ بسیار پایین‌تری هم می‌تواند سودآور باشد. قوانین فیرپلی مالی لیگ برتر اجازه ضرر حداکثر ۱۰۵ میلیون پوند در ۳ سال را می‌دهد و هزینه انتقال را بر طول قرارداد استهلاک می‌کند (۱۰۰ میلیون پوند تقسیم بر ۶ سال = حدود ۱۶.۷ میلیون پوند در سال). با گذشت ۴ سال از قرارداد گریلیش با سیتی تا تابستان ۲۰۲۶، ارزش باقیمانده او تنها ۱۶.۷ میلیون پوند (حدود ۲۰ میلیون یورو) خواهد بود، بنابراین، فروش بالای این مبلغ، سود خوبی برای منچستر سیتی ایجاد می‌کند.