رئال مادرید به دنبال گرفتن غرامت از یوفا

رئال مادرید به دنبال گرفتن غرامت از یوفا

پایگاه خبری فوتبالی - دادگاه مادرید با صدور حکمی تازه علیه یوفا و فیفا، این دو نهاد را به «سوءاستفاده از موقعیت انحصاری» در پرونده سوپرلیگ اروپا متهم کرد.

به گزارش فوتبالی ، بر اساس این رأی، یوفا و فیفا با استفاده از قدرت انحصاری خود در بازار فوتبال، مانع شکل‌گیری رقابتی آزاد میان باشگاه‌های اروپایی شده‌اند.

در متن حکم که روز چهارشنبه منتشر شد، دادگاه تصریح کرده است که دو نهاد یادشده «با محدودیت‌های نامتناسب و غیرضروری، از شکل‌گیری تورنمنت‌های جایگزین جلوگیری کردند»؛ اقدامی که به‌زعم دادگاه، مغایر اصول رقابت آزاد در اتحادیه اروپاست. این تصمیم، در واقع تأییدی بر رأی دیوان دادگستری اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ محسوب می‌شود.

پروژه سوپرلیگ نخستین‌بار در آوریل ۲۰۲۱ توسط ۱۲ باشگاه بزرگ از جمله رئال مادرید و بارسلونا مطرح شد، اما پس از اعتراض شدید هواداران و تهدیدهای یوفا و فیفا، ظرف چند روز فروپاشید. اکنون با حکم تازه دادگاه اسپانیا، بحث مشروعیت اقدامات یوفا بار دیگر به صدر اخبار بازگشته است.

در واکنش به این تصمیم، یوفا اعلام کرد رأی جدید «هیچ اثر اجرایی ندارد» زیرا از ژوئن ۲۰۲۲ قوانین سازمان‌دهنده مسابقات و نظام صدور مجوز باشگاه‌ها بازنویسی شده است. با این حال، رئال مادرید از این حکم استقبال کرد و آن را «پیروزی بزرگ برای آینده فوتبال اروپا» دانست.

فلورنتینو پرز، رئیس رئال، تأکید کرده که این رأی مسیر تازه‌ای برای «آزادی رقابت و اصلاح ساختار فوتبال قاره» باز می‌کند؛ در حالی که شرکت A22، برگزارکننده طرح سوپرلیگ، اعلام کرد: «اکنون دیگر هیچ مانع قانونی برای آغاز پروژه وجود ندارد.»