پایگاه خبری فوتبالی- معاون کل وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: ۲۶.۵ درصد انتقال ویروس کرونا در وسایل حمل و نقل عمومی است و میزان انتقال از طرق دیگر کمتر است.
وی افزود: شهرداری همکاری خوبی داشته است از نظر تئوری طراحی هایی شده است مثل فاصله گذاری ها در مترو، اتوبوس و تاکسی ها تدابیر خوبی است باید ارزیابی کنیم که عملیاتی هست یا نه. این را هم توجه داریم که بعد از بازگشایی ها چه تاثیری در بیماری کرونا مشاهده می شود.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: از جمله معیارهای بازگشایی میزان توانایی حمل و نقل عمومی برای نقل و انتقال مردم به خصوص در ساعات اوج ترافیک است.
وی گفت: اگر مدارس و سایر مغازه ها باز شود، باید وضعیت را بررسی کنیم. امروز فقط ادارات دولتی با دو سوم ظرفیت و مغازه های ضرروی باز بودند اگر هفته آیده مغازه های کم ریسک باز شوند حتما موجب نگرانی است. یکی از عوامل بازگشایی فقظ خطر شغل نیست میزان ریسک حمل و نقل عمومی هم باید در نظر گرفته شود. بازگشایی مشاغل مختلف باید بررسی شود که چقدر خطر دارد و دوم بار حمل و نقل عمومی باید محاسبه شود که بر اساس آن اقدام می شود.
حریرچی ادامه داد: باید ببینیم روسای دولت های مختلف در این زمینه چه اظهار نظری داشته اند با توجه به اینکه ابتلا به بیماری و تست مثبت زیر چند دهم درصد است. اعلام می کنند تا موقعی که کشف دارو و کشف واکسن موثر که در دسترس مردم باشد نه با قیمت بالا یا ویروس به طرف ضعیف شدن نرود، باید محدودیت های تردد رعایت شود اما باید عملکرد ویروس را هم ببینیم که یکی از ویروس های هم خانواده کرونا به اسم سارس در سال ۲۰۰۳ خود به خود در یکسال از بین رفت.
بازگشت بیمارستان های خصوصی به روال عادی
معاون کل وزارت بهداشت گفت: با توجه به کاهش بار مراجعه به بیمارستانها و رفع کمبود وسایل حفاظتی، سیاست معاونت درمان وزارت بهداشت این است که قریب به اتقاق مراکز درمانی دولتی، عمومی و خصوصی از این هفته و هفته آینده فعالیت معمول خودشان را انجام می دهند و پذیرش بیماران غیر کرونایی را داشته باشند.
وی ادامه داد: سه علت اصلی مرگ و میر در ایران بیماری های قلبی، عروقی، سرطان و دیابت است و باید همزمان با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مبتلایان ویروس کرونا به این بیماران و همه بیماران دیگر از جمله بیماران خاص ارائه شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: در دو ماه گذشته به علت کاهش مراجعه مردم به مراکز درمان خصوصی، مراجعات به بستری و سرپایی کاهش پیدا کرده است که علت اصلی آن ترس از آلودگی به کرونا بوده است و این نگرانی را به وجود آورده است که درمان بیماران غیر کرونایی دیر شود و کاهش موفقیت درمان این بیماران را داشته باشیم بنابراین بازگشایی مراکز درمانی برای رسیدگی به این بیماران اهمیت زیادی دارد.
حریرچی گفت: نکته مهم در مورد بیماری کرونا این است که عوارض و پیامدهای این بیماری فقرا و افراد کم درآمد و کسانی که درآمد روزانه دارند به مراتب بیشتر دیگران است و مثلا در ایالات متحده آمریکا میزان صدمات این بیماری در بین افراد سیاه پوست که دسترسی کمتری به امکانات بهداشتی و درمانی داشتند بسیار بیشتر بوده است.
وی افزود: کشور ما نیز شرایط خاصی دارد زیرا ما همزمان هم با تحریم های ناجوانمردانه و هم با عوارض کرونا مقابله می کنیم .دولت با تمام قوا در هر دو جبهه در حال تلاش است و کاهش قیمت نفت و تحریم ها مشکلات را بیشتر کرده است البته افراد خیر و سازمانهای مردم نهاد به کمک آمده اند اما تاکید می کنم که باید سلامت و مسائل اقتصادی در کنار هم دیده شود.
حریرچی تاکید کرد: ملاحظات اقتصادی وملاحظات مربوط به بیماری را باید در نظر بگیریم زیرا در دو جبهه اصلی می جنگییم. هم تحریم ها و هم شرایط کرونا. شرایط ما با کشورهای دیگر متفاوت است.
وی افزود: نشریه فاینانشال تایمز نیز نوشت در 90 سال اخیر تنها موضوعی که همه اقتصاددان های با گرایش های مختلف در مورد آن اتفاق نظر دارند این است که حتی اگر فقط اقتصاد را در نظر بگیریم اثربازگشایی های زودرس بر اقتصاد سهمگین خواهد بود و اقتصاددانها هم بر احتیاط بر بازگشایی تاکید دارند و معیارهای بهداشتی و اقتصادی هر دو باید در نظر گرفته شود.
9697