پایگاه خبری فوتبالی- روزنامه آس اسپانیا در گزارشی دیدار ایران و آمریکا را در جام جهانی را «طوفان در صحرا» توصیف کرد.
به گزارش فوتبالی، این روزنامه نوشت: آمریکا، ایران و حضور در مرحله یکهشتم نهایی مسائلی است که کهنه سیاستمداران آمریکایی از جمله «هنری کیسینجر» را از دوران بازنشستگی آرام در آپارتمان مجلل خود در منهتن بیرون خواهد آورد.
تارنمای آس از جمله رسانههایی است که در یادداشتی تحلیلی این بازی را به طوفان در صحرا تشبیه کرده و نوشته است: ایران و آمریکا با نزدیک به نیمقرن دشمنی سیاسی و در میان طوفان دیپلماتیک بین دو فدراسیون، برای کسب بلیت ورود به مرحله یکهشتم نهایی جام جهانی قطر به مصاف هم میروند. به نوشته آس، ایرانیها از فیفا خواستند که تیم آمریکا را به دلیل انتشار پرچم ایران بدون نشان جمهوری اسلامی در شبکههای رسمی محروم کند، چیزی که آمریکاییها را مجبور به انتشار درست پرچم ایران و عذرخواهی کرد.
آس با تأکید بر اینکه این جام جهانی با رویدادهای بسیار زیادی احاطه شده است که بهره سیاسی از آن میشود، در بخشی دیگر نوشت: موضع فدراسیون ایالات متحده نشان میدهد که این بازی علاوه بر فوتبال، دارای رنگ دیپلماتیک است.
این تارنما در گزارشی دیگر، به موضع مقامات آمریکایی در مورد این بازی اشاره کرد و افزود: زمانی که بسیاری در ایالات متحده به فوتبال بهعنوان یک سرگرمی تقریباً عجیبوغریب نگاه میکردند، تنها یک مرد میدانست که چگونه قدرت ذاتی فوتبال را بهعنوان یک سلاح سیاسی به دست آورد. آن مرد هنری کیسینجر وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده مهمترین چهره در سیاست معاصر آمریکا است که نهتنها در آستانه ۱۰۰ سالگی هنوز زنده است؛ بلکه همچنان بخش بزرگی از سیاست خارجی آمریکا را از پشت سر هدایت میکند.
آس در بخشی دیگری نوشت: کیسینجر بیش از یک دهه است که عملاً ناشنوا است؛ اما امروز مطمئناً به تلویزیون و این مسابقه سفارشی پایبند است تا جزئیاتی را از دست ندهد؛ کسی که در دهه ۶۰ میلادی یعنی در زمان کندی، پروژه دموکراتیزهکردن جهان از طریق فوتبال را آغاز کرد و با پیروزی انقلاب اسلامی، بخش زیادی از زندگی خود را وقف تشدید تنش میان روابط ایران و آمریکا کرده است؛ زیرا ایران عرصه را بر مکاتب لیبرالیسم و سوسیالیسم او تنگ کرده است.
به نوشته این تارنما، کیسینجر علیرغم اینکه جایزه صلح نوبل را در خانه خود دارد، در کودتای شیلی که در آن استادیومهای فوتبال بهعنوان اردوگاه کار اجباری استفاده میشد، مداخله کرد و در جام جهانی ۱۹۷۸ بهعنوان مهمان افتخاری خورخه رافائل ویدلا رئیسجمهوری جنایتکار به آرژانتین رفت.
آس ادامه داد: حال ردپای این استراتژیست آمریکایی در مسابقه ایران و آمریکا دیده میشود آنجا که تأکید بر تشدید فشارها بر ایران دارد و آن را اخیراً در مصاحبهای با یک رسانه انگلیسی تکرار کرده و گفته است: هیچ جایگزینی جز حذف نیروی هستهای ایران وجود ندارد. صلح در خاورمیانه با داشتن سلاح هستهای توسط ایران غیرممکن است! اولین توافق در سال ۲۰۱۵ هم برای من تردیدهای زیادی ایجاد کرد؛ زیرا بررسی اینکه آیا ایران به آن پایبند است یا خیر، بسیار دشوار بود.
به نوشته آس، آمریکا، ایران و حضور در مرحله یکهشتم نهایی مسائلی است که مطمئناً هنری کیسینجر را از دوران بازنشستگی آرام در آپارتمان مجلل خود در منهتن بیرون خواهد آورد؛ سیاست و فوتبال، او را صدا میزنند. تیمی که در این مسابقه پیروز شود، بدون توجه به اتفاقی که در دیگر بازی گروه B میافتد، جواز حضور در مرحله یکهشتم نهایی را کسب میکند و حتی در صورت شکست انگلیس مقابل ولز، بهعنوان تیم نخست راهی دور بعد خواهد شد، اما بازنده با جام جهانی خداحافظی خواهد کرد. همچنین اگر بازی با مساوی تمام شود، آمریکا حذف میشود و تا زمانی که ولز انگلیس را شکست ندهد، ایران دوم خواهد شد.
5960